Tarta cu ciocolata si cocos


Tarta cu ciocolata si cocos

Aceasta tarta cu ciocolata si blat din fulgi de cocos reprezinta un desert rafinat, extrem de simplu de preparat si, bineinteles, de-a dreptul delicios. Fie ca o pregatiti doar pentru a va rasfata familia, sau de sarbatori, pentru a va intampina oaspetii asa cum se cuvine, tarta cu ciocolata si cocos este un desert aspectuos si la indemana, pentru a-l putea savura fiindu-va necesare doar patru ingrediente: nuca de cocos, ciocolata, unt si smantana.

Pentru preparare aveti nevoie de urmatoarele ingrediente: 1. Pentru blat – 300 g fulgi de cocos; 50 g unt, inmuiat la temperatura camerei. 2. Pentru umplutura – 250 g ciocolata (125 g ciocolata cu lapte si 125 g ciocolata neagra 55% cacao); 300 ml smantana.

Preparare tarta cu ciocolata si cocos: Amestecati intr-un castron untul cu doar 100 g de fulgi de cocos, pana ce compozitia incepe sa se lege si reusiti sa formati o bila (vezi foto).

Odata ce ati ajuns la acest rezultat, presarati in castron, peste bila deja formata, si restul de fulgi de cocos (200 g). Combinati cu degetele atat cat sa reusiti sa incorporati o mare parte din nuca de cocos.

Ungeti cu unt o forma de tarta cu diametrul de 23 cm, in care asezati amestecul preparat mai inainte.

Tasati blatul usor, cu mana, pana ce reusiti sa-l intindeti si sa-l ridicati si pe peretii formei de tarta.

Imbracati marginile formei de tarta cu folie de aluminiu (pentru a preintampina arderea marginilor blatului), dupa care introduceti blatul in cuptorul preincalzit la 170 de grade timp de cca. 10 minute.

Cand centrul blatului s-a rumenit usor, scoateti forma din cuptor, indepartati folia de aluminiu de pe margini si reintroduceti blatul la cuptor (tot la 170 de grade) pentru alte 4 minute. Dupa aceste ultime 4 minute, blatul este rumen, asadar poate fi scos de la cuptor si lasat sa se racoreasca un pic pana ce pregatiti crema de ciocolata.

Topiti ciocolata la bain-marie, adaugati smantana si amestecati permanent pana ce obtineti o crema omogena.

Turnati crema astfel obtinuta peste blatul de cocos, mai presarati pe margini un pic de nuca de cocos rumenita un pic intr-o tigaie fara ulei, ornati, lasati sa se raceasca si… mai apoi puteti portiona si servi aceasta minunata tarta cu ciocolata si cocos.


Preparare in imagini:

Aceasta tarta cu ciocolata si blat din fulgi de cocos reprezinta un desert rafinat, extrem de simplu de preparat si, bineinteles, de-a dreptul delicios. Fie ca o pregatiti doar pentru a va rasfata familia, sau de sarbatori pentru a va intampina oaspetii asa cum se cuvine, tarta cu ciocolata si cocos este un desert aspectuos si la indemana, pentru a-l putea savura fiindu-va necesare doar patru ingrediente: nuca de cocos, ciocolata, unt si smantana. Pentru preparare aveti nevoie de urmatoarele ingrediente: 1. Pentru blat - 300 g fulgi de cocos; 50 g unt, inmuiat la temperatura camerei. 2. Pentru umplutura - 250 g ciocolata (125 g ciocolata cu lapte si 125 g ciocolata neagra 55% cacao); 300 ml smantana. Preparare tarta cu ciocolata si cocos: Amestecati intr-un castron untul cu doar 100 g de fulgi de cocos, pana ce compozitia incepe sa se lege si reusiti sa formati o bila Odata ce ati ajuns la acest rezultat, presarati in castron, peste bila deja formata, si restul de fulgi de cocos (200 g). Combinati cu degetele atat cat sa reusiti sa incorporati o mare parte din nuca de cocos. Ungeti cu unt o forma de tarta cu diametrul de 23 cm, in care asezati amestecul preparat mai inainte.
Tasati blatul usor, cu mana, pana ce reusiti sa-l intindeti si sa-l ridicati si pe peretii formei de tarta. Imbracati marginile formei de tarta cu folie de aluminiu (pentru a preintampina arderea marginilor blatului), dupa care introduceti blatul in cuptorul preincalzit la 170 de grade timp de cca. 10 minute. Cand centrul blatului s-a rumenit usor, scoateti forma din cuptor, indepartati folia de aluminiu de pe margini si reintroduceti blatul la cuptor (tot la 170 de grade) pentru alte 4 minute. Dupa aceste ultime 4 minute, blatul este rumen, asadar poate fi scos de la cuptor si lasat sa se racoreasca un pic pana ce pregatiti crema de ciocolata. Turnati crema astfel obtinuta peste blatul de cocos, mai presarati pe margini un pic de nuca de cocos rumenita un pic intr-o tigaie fara ulei,
ornati, lasati sa se raceasca si... puteti portiona si servi aceasta minunata tarta cu ciocolata si cocos. Pofta Buna!          

Succes la preparare si Pofta Buna!

O părere.

  1. Haplea spune:

    Imi place la nebunie tarta cu ciocolata.

Spune-ţi părerea