Piept de pui cu sos de lamaie


Piept de pui cu sos de lamaie

Astazi va recomand o portie de piept de pui cu sos de lamaie, un fel de mancare cu care, in mod sigur, va veti impresiona familia sau musafirii. Reteta este simpla, totul se prepara extrem de rapid si usor, iar rezultatul final este unul delicios, constand intr-o imbinare perfecta dintre fragezimea pieptului de pui invelit in aluat crocant si gustul dulce-acrisor al sosului de lamaie.

Pentru preparare aveti nevoie de urmatoarele ingrediente: 400 g piept de pui dezosat si curatat de pielita, taiat in felii de cca. 2 cm grosime (gen medalioane); 1 ou; 8 linguri de amidon de porumb (7 linguri necesare pentru pui si 1 lingura pentru sos); 1 lingurita turmeric; 1 lingura zahar brun; 20 ml sos de prune; 45 ml suc de lamaie; 100 ml ulei de arahide (sau ulei vegetal); sare.

Preparare piept de pui cu sos de lamaie: Incepeti prin a taia felii pieptul de pui, in bucati nu mai groase de 2 cm.

Bateti bine oul cu un praf de sare. Ajutandu-va de o furculita, introduceti fiecare bucata de carne in oul batut, asigurandu-va ca imbarcati uniform puiul in ou.

Mai apoi, scoateti pieptul de pui din ou, tavaliti-l cu simt de raspundere prin amidon de porumb (asa cum va spuneam si la ingrediente, o sa aveti nevoie de aproximativ 7 linguri de amidon), dupa care scoateti pieptul de pui si lasati-l deoparte, pe o farfurie.

Turnati uleiul intr-o tigaie si, cand acesta este bine incins, incepeti si puneti bucati de piept de pui la rumenit (nu aglomerati tigaia, cel mai bine e sa faceti aceasta operatiune in mai multe reprize!).

Veti rumeni bucatile de piept de pui cam 2-3 minute pe fiecare parte, intorcandu-le, dupa care, odata ce au capatat o frumoasa culoare aurie, le veti scoate pe un prosop absorbant. Procedati astfel pana terminati de prajit toate bucatile de carne, iar mai apoi transferati-le intr-un castron si pastrati-le la cald pana ce pregatiti sosul.

Sosul il veti prepara foarte repede, asa incat puiul nu va avea prea mult de asteptat. Puneti intr-un castron turmericul, zaharul brun, sosul de prune, sucul de lamaie, 175 ml de apa rece si amestecati bine pentru ca toate ingredientele sa se combine.

Transferati compozitia intr-o tigaie mai adanca (sau intr-o craticioara) si aduceti-o la punctul de fierbere. Cand sosul a inceput sa fiarba, dati focul la minim si lasati-l sa fiarba 2 minute.

Intre timp dizovati 1 lingura de amidon in 1 lingura de apa rece si, in momentul in care au trecut cele 2 minute, turnati in sos (putin cate putin, amestecand tot timpul) amidonul astfel dizolvat. Mai lasati sa fiarba, amestecand constant, pana cand sosul se ingroasa putin si capata consistenta (cam 1 minut), dupa care stingeti focul si transferati sosul de lamaie intr-o sosiera.

Puneti bucati de piept de pui in farfurie, turnati pe deasupra sos de lamaie, alaturati o garnitura de orez basmati si savurati pe indelete acest delicios piept de pui cu sos de lamaie.


Preparare in imagini:

Astazi va recomand o portie de piept de pui cu sos de lamaie, un fel de mancare cu care, in mod sigur, va veti impresiona familia sau musafirii. Reteta este simpla, totul se prepara extrem de rapid si usor, iar rezultatul final este unul delicios, constand intr-o imbinare perfecta dintre fragezimea pieptului de pui invelit in aluat crocant si gustul dulce-acrisor al sosului de lamaie. Pentru preparare aveti nevoie de urmatoarele ingrediente: 400 g piept de pui dezosat si curatat de pielita, taiat in felii de cca. 2 cm grosime (gen medalioane); 1 ou; 8 linguri de amidon de porumb (7 linguri necesare pentru pui si 1 lingura pentru sos); 1 lingurita turmeric; 1 lingura zahar brun; 20 ml sos de prune; 45 ml suc de lamaie; 100 ml ulei de arahide (sau ulei vegetal); sare. Preparare piept de pui cu sos de lamaie: Incepeti prin a taia felii pieptul de pui, in bucati nu mai groase de 2 cm. Bateti bine oul cu un praf de sare. Ajutandu-va de o furculita, introduceti fiecare bucata de carne in oul batut, asigurandu-va ca imbarcati uniform puiul in ou. Mai apoi, scoateti pieptul de pui din ou, tavaliti-l cu simt de raspundere prin amidon de porumb (asa cum va spuneam si la ingrediente, o sa aveti nevoie de aproximativ 7 linguri de amidon), dupa care scoateti pieptul de pui si lasati-l deoparte, pe o farfurie.
Turnati uleiul intr-o tigaie si, cand acesta este bine incins, incepeti si puneti bucati de piept de pui la rumenit (nu aglomerati tigaia, cel mai bine e sa faceti aceasta operatiune in mai multe reprize!). Veti rumeni bucatile de piept de pui cam 2-3 minute pe fiecare parte, intorcandu-le, dupa care, odata ce au capatat o frumoasa culoare aurie, le veti scoate pe un prosop absorbant. Procedati astfel pana terminati de prajit toate bucatile de carne, iar mai apoi transferati-le intr-un castron si pastrati-le la cald pana ce pregatiti sosul. Sosul il veti prepara foarte repede, asa incat puiul nu va avea prea mult de asteptat. Puneti intr-un castron turmericul, zaharul brun, sosul de prune, sucul de lamaie, 175 ml de apa rece si amestecati bine pentru ca toate ingredientele sa se combine. Transferati compozitia intr-o tigaie mai adanca (sau intr-o craticioara) si aduceti-o la punctul de fierbere. Cand sosul a inceput sa fiarba, dati focul la minim si lasati-l sa fiarba 2 minute. Intre timp dizovati 1 lingura de amidon in 1 lingura de apa rece
si, in momentul in care au trecut cele 2 minute, turnati in sos (putin cate putin, amestecand tot timpul) amidonul astfel dizolvat. Mai lasati sa fiarba, amestecand constant, pana cand sosul se ingroasa putin si capata consistenta (cam 1 minut), dupa care stingeti focul si transferati sosul de lamaie intr-o sosiera. Puneti bucati de piept de pui in farfurie, turnati pe deasupra sos de lamaie, alaturati o garnitura de orez basmati si savurati pe indelete acest delicios piept de pui cu sos de lamaie. Pofta Buna!      

Succes la preparare si Pofta Buna!

Spune-ţi părerea