Curry de porc cu ananas si lapte de cocos


Curry de porc cu ananas si lapte de cocos

Zilele acestea, daca tot a fost ger, am profitat de faptul ca am stat mai mult prin casa, gatind astfel mancaruri care m-au facut sa uit (fie si pentru o clipa) ca e iarna, ca zapada-i mare si frigul face ca narile sa ti se lipeasca. Ca atare, pentru astazi, o mancare reconfortanta, un curry de porc cu ananas si lapte de cocos, un deliciu exotic, cu un sos bogat si echilibrat in arome.

Pentru preparare aveti nevoie de urmatoarele ingrediente: 500 g ceafa (sau pulpa) de porc, taiata fasii subtiri; 400 ml lapte de cocos; 500 g ananas proaspat, taiat cuburi de marime potrivita; 3 lingurite pasta Thai red curry; 1 lingurita sos de peste; 1 lingurita zahar de palmier, zdrobit; 1 lingurita suc de tamarin (obtinut prin amestecarea a 1/2 lingurita pasta concentrata de tamarin cu 15 ml de apa calduta); 3 frunze de kaffir lime, uscate; 1 lingura ulei de arahide; 2-3 ardei iuti rosii (chili), pentru servit.

Preparare curry de porc cu ananas si lapte de cocos: Incepeti prin a va pregati toate ingredientele pentru a le avea la indemana. Asadar, taiati carnea fasii subtiri, curatati ananasul si taiati-l cuburi de marime potrivita, preparati-va sucul de tamarind si puneti-va celelalte ingrediente necesare pe farfurioare sau in boluri.

Cand sunteti gata, incingeti bine uleiul in wok. Adaugati carnea de porc, pe care rumeniti-o, amestecand frecvent, pana ce se evapora zeama pe care carnea o va lasa si fasiile de porc isi pierd culoarea rozalie.

Cand ati ajuns la acest rezultat, continuati prin a adauga in wok pasta Thai red curry si mai gatiti, amestecand tot timpul, pana ce pasta Thai se desface, imbracand fasiile de carne, si incepe sa-si elibereze aroma (cam 1 minut).

Puneti mai apoi in tigaie zaharul, sosul de peste, sucul de tamarin si mai gatiti 1 minut, amestecand tot timpul, asa incat sa se dizolve zaharul.

Turnati laptele de cocos, adaugati ananasul si frunzele de kaffir lime, amestecati si lasati sa inceapa sa fiarba. Din momentul in care sosul a dat in fiert, gatiti cca. 5-7 minute, dupa care stingeti focul.

Puneti in farfurie bucati de carne si ananas, sos din belsug, garnisiti cu ardei chili (tocat marunt) pentru a mai incalzi un pic atmosfera :) , alaturati o portie de orez fiert si… deliciosul curry de porc cu ananas si lapte de cocos este gata pentru a fi servit cat este fierbinte.


Preparare in imagini:

Zilele acestea, daca tot a fost ger, am profitat de faptul ca am stat mai mult prin casa, gatind astfel mancaruri care m-au facut sa uit (fie si pentru o clipa) ca e iarna, ca zapada-i mare si frigul face ca narile sa ti se lipeasca. Ca atare, pentru astazi, o mancare reconfortanta, un curry de porc cu ananas si lapte de cocos, un deliciu exotic, cu un sos bogat si echilibrat in arome. Pentru preparare aveti nevoie de urmatoarele ingrediente: 500 g ceafa (sau pulpa) de porc, taiata fasii subtiri; 400 ml lapte de cocos; 500 g ananas proaspat, taiat cuburi de marime potrivita; 3 lingurite pasta Thai red curry; 1 lingurita sos de peste; 1 lingurita zahar de palmier, zdrobit; 1 lingurita suc de tamarin (obtinut prin amestecarea a 1/2 lingurita pasta concentrata de tamarin cu 15 ml de apa calduta); 3 frunze de kaffir lime, uscate; 1 lingura ulei de arahide; 2-3 ardei iuti rosii (chili), pentru servit. Preparare curry de porc cu ananas si lapte de cocos: Incepeti prin a va pregati toate ingredientele pentru a le avea la indemana. Asadar, taiati carnea fasii subtiri, curatati ananasul si taiati-l cuburi de marime potrivita, preparati-va sucul de tamarind si puneti-va celelalte ingrediente necesare pe farfurioare sau in boluri. Cand sunteti gata, incingeti bine uleiul in wok. Adaugati carnea de porc, pe care rumeniti-o, amestecand frecvent, pana ce se evapora zeama pe care carnea o va lasa si fasiile de porc isi pierd culoarea rozalie. Cand ati ajuns la acest rezultat, continuati prin a adauga in wok pasta Thai red curry
si mai gatiti, amestecand tot timpul, pana ce pasta Thai se desface, imbracand fasiile de carne, si incepe sa-si elibereze aroma (cam 1 minut). Puneti mai apoi in tigaie zaharul, sosul de peste, sucul de tamarin si mai gatiti 1 minut, amestecand tot timpul, asa incat sa se dizolve zaharul. Turnati laptele de cocos, adaugati ananasul si frunzele de kaffir lime, amestecati si lasati sa inceapa sa fiarba. Din momentul in care sosul a dat in fiert, gatiti cca. 5-7 minute, dupa care stingeti focul. Puneti in farfurie bucati de carne si ananas, sos din belsug, garnisiti cu ardei chili (tocat marunt) pentru a mai incalzi un pic atmosfera :), alaturati o portie de orez fiert si...
deliciosul curry de porc cu ananas si lapte de cocos este gata pentru a fi servit cat este fierbinte. Pofta Buna!            

Succes la preparare si Pofta Buna!

Spune-ţi părerea