Macrou umplut


Macrou umplut

Pentru ca nu am mai pregatit de ceva vreme, zilele trecute am avut pofta de un peste umplut! Alegerea mea a constat intr-un macrou pe care l-am umplut cu un amestec din carne de porc tocata, mazare, ceapa, usturoi si ghimbir, asezonand umplutura cu sos de soia, sare si piper cayenne. Delicios!!

Pentru preparare aveti nevoie de urmatoarele ingrediente: aprox. 1,4 kg macrou (cca. 4 pesti); 150 g carne de porc, tocata; 400 g mazare (din conserva); 10 g radacina de ghimbir, tocata marunt; 3 cepe, tocate marunt; 10 catei de usturoi, tocati marunt; 3 linguri sos de soia light; 1 lingura ulei de palmier; 1 lingura ulei de arahide; 1 lingura unt; sare; piper cayenne.

Preparare macrou umplut: Incingeti, intr-o tigaie, uleiul de palmier.

Adaugati, mai apoi, ceapa, usturoiul si ghimbirul, pe care le veti rumeni pana cand ceapa devine aurie.

Odata ce ati ajuns la acest rezultat, continuati prin a adauga in tigaie carnea tocata de porc, pe care o veti rumeni cca. 3 minute, amestecand frecvent.

In momentul in care carnea si-a schimbat culoarea, turnati sosul de soia, condimentati cu sare si piper cayenne, amestecati bine si luati de pe foc.

Lasati amestecul astfel preparat sa se racoreasca, dupa care puteti trece la umplerea pestilor. Prin urmare, ajutandu-va de o lingurita, luati amestec din tigaie si introduceti-l in interiorul fiecarui peste.

La final, prindeti marginile burtii cu scobitori (astfel incat amestecul de carne tocata sa ramana in interiorul pestelui), asezati pestii intr-o tava si condimentati-i (pe ambele parti) cu sare si piper.

Urmatorul pas presupune ca, intr-o tigaie mai mare (intr-una in care sa va incapa un peste intreg), sa incingeti uleiul de arahide si untul. Puneti pestii in tigaie (cate unul, pe rand) si rumeniti-i un pic pe fiecare parte (intorcandu-i cu grija!), dupa care scoateti-i pe o folie de aluminiu.

Infasurati macroul umplut in folia de aluminiu, asezandu-l mai apoi in tava pe care o veti introduce la cuptor. Procedati similar cu toti pestii.

Cand ati terminat de invelit in folie de aluminiu toti pestii, introduceti tava in cuptorul preincalzit la 180 de grade, unde veti lasa macroul umplut timp de 35 de minute.

Dupa ce au trecut 35 de minute, timp in care pestele s-a patruns bine de aroma amestecului cu care este umplut, scoateti tava din cuptor, desfaceti folia de aluminiu, indepartati scobitorile si… cam asta ar fi tot!

Puneti pestele in farfurie, alaturati-i o garnitura de cartofi natur, stropiti totul cu suc de lamaie si savurati acest delicios macrou umplut.


Preparare in imagini:

Pentru ca nu am mai pregatit de ceva vreme, zilele trecute am avut pofta de un peste umplut! Alegerea mea a constat intr-un macrou pe care l-am umplut cu un amestec din carne de porc tocata, mazare, ceapa, usturoi si ghimbir, asezonand umplutura cu sos de soia, sare si piper cayenne. Delicios!! Pentru preparare aveti nevoie de urmatoarele ingrediente: aprox. 1,4 kg macrou (cca. 4 pesti); 150 g carne de porc, tocata; 400 g mazare (din conserva); 10 g radacina de ghimbir, tocata marunt; 3 cepe, tocate marunt; 10 catei de usturoi, tocati marunt; 3 linguri sos de soia light; 1 lingura ulei de palmier; 1 lingura ulei de arahide; 1 lingura unt; sare; piper cayenne. Preparare macrou umplut: Incingeti, intr-o tigaie, uleiul de palmier. Adaugati, mai apoi, ceapa, usturoiul si ghimbirul, pe care le veti rumeni pana cand ceapa devine aurie. Odata ce ati ajuns la acest rezultat, continuati prin a adauga in tigaie carnea tocata de porc, pe care o veti rumeni cca. 3 minute, amestecand frecvent.
In momentul in care carnea si-a schimbat culoarea, turnati sosul de soia, condimentati cu sare adaugati si piperul cayenne, amestecati bine si luati de pe foc.  Lasati amestecul astfel preparat sa se racoreasca, dupa care puteti trece la umplerea pestilor. Prin urmare, ajutandu-va de o lingurita, luati amestec din tigaie si introduceti-l in interiorul fiecarui peste. La final, prindeti marginile burtii cu scobitori (astfel incat amestecul de carne tocata sa ramana in interiorul pestelui), asezati pestii intr-o tava si condimentati-i (pe ambele parti) cu sare si piper.
Urmatorul pas presupune ca, intr-o tigaie mai mare (intr-una in care sa va incapa un peste intreg), sa incingeti uleiul de arahide si untul. Puneti pestii in tigaie (cate unul, pe rand) si rumeniti-i un pic pe fiecare parte (intorcandu-i cu grija!), dupa care scoateti-i pe o folie de aluminiu. Infasurati macroul umplut in folia de aluminiu, asezandu-l mai apoi in tava Procedati similar cu toti pestii. Cand ati terminat de invelit in folie de aluminiu toti pestii, introduceti tava in cuptorul preincalzit la 180 de grade, unde veti lasa macroul umplut timp de 35 de minute. Dupa ce au trecut 35 de minute, timp in care pestele s-a patruns bine de aroma amestecului cu care este umplut, scoateti tava din cuptor, desfaceti folia de aluminiu,
indepartati scobitorile si... cam asta ar fi tot! Puneti pestele in farfurie, alaturati-i o garnitura de cartofi natur, stropiti totul cu suc de lamaie si savurati acest delicios macrou umplut. Pofta Buna!          

Succes la preparare si Pofta Buna!

2 păreri.

  1. maria elena spune:

    Tare bun trebuie sa fi fost!

  2. Tavi spune:

    @maria elena – Excelent! Multumesc de vizita.

Spune-ţi părerea