Curry de ananas cu lapte de cocos


Curry de ananas cu lapte de cocos

Un delicios curry de ananas cu lapte de cocos, extrem de usor de pregatit, este reteta pe care le-o propun amatorilor de mancaruri cu tenta exotica, vegetarienilor, dar si celor care isi doresc sa serveasca o mancare de post mai deosebita. Este un curry al carui gust tropical il veti putea savura la maxim la cateva ore dupa ce l-ati preparat, la temperatura camerei, permitand astfel condimentelor sa-si combine si dezvolte aromele. Bineinteles ca nu este exclusa nici consumarea lui cat este inca fierbinte insa, asa cum va spuneam, servit la temperatura camerei veti simti mult mai intens toate aromele.

Pentru preparare aveti nevoie de urmatoarele ingrediente: 500 g ananas proaspat, taiat cuburi; 400 ml lapte de cocos; 6 salote, tocate marunt; 2 catei de usturoi, tocati marunt; 1 ardei chili, tocat marunt; 1 lingurita zahar de palmier; 4 cuisoare; semintele de la 4 pastai de cardamon verde; 1 rulou de scortisoara; 1 lingurita seminte de coriandru; 1/2 lingurita seminte de chimion negru; 1 lingura ulei de palmier; sare.

Preparare curry de ananas cu lapte de cocos: Prepararea acestui curry de ananas cu lapte de cocos decurge rapid, asa incat cel mai bine este sa va pregatiti mai intai ingredientele si sa vi le puneti la indemana.

Tocati salotele, usturoiul si ardeiul iute marunt.

Ajutandu-va de latul unui cutit, zdrobiti pastaile de cardamon, scoateti semintele, puneti-le intr-un mojar, laolalta cu celelalte condimente (cuisoarele, ruloul de scortisoara, semintele de coriandru si de chimion negru), dupa care pisati condimentele pana obtineti o pulbere omogena (nu neaparat foarte fina).

Curatati ananasul de coaja, eliminati miezul dur, taiati-l cuburi de marime potrivita si cam asta ar fi, aveti toate ingredientele pregatite si puteti trece la preparare.

Incingeti uleiul intr-o tigaie mai adanca si puneti salotele, usturoiul si ardeiul chili la calit. Gatiti rapid, la foc iute, amestecand frecvent, nu mai mult de 1 minut, doar atat cat ingredientele sa inceapa sa-si elibereze aroma.

Cand ceapa s-a inmuiat si s-a colorat un pic, adaugati in tigaie amestecul pisat de condimente si mai gatiti inca 1 minut, amestecand tot timpul.

Continuati prin a adauga zaharul de palmier, amestecati timp de cateva secunde, dupa care adaugati ananasul.

Amestecati bine (astfel incat condimentele din tigaie sa imbrace cuburile de ananas) si turnati laptele de cocos.

Amestecati din nou, iar in momentul in care sosul incepe sa fiarba, dati focul la minim, potriviti de sare dupa gust si fierbeti curry-ul cca. 4-5 minute, asa incat sosul sa se mai reduca putin fara insa ca bucatile de ananas sa se inmoaie prea tare.

Curry-ul de ananas cu lapte de cocos este gata, prin urmare il puteti servi de indata, fierbinte, sau il puteti lasa sa se raceasca si servi la temperatura camerei. Indiferent de varianta pe care o veti alege, alaturati-i o portie de orez basmati fiert si va fi la fel de gustos.


Preparare in imagini:

 Un delicios curry de ananas cu lapte de cocos, extrem de usor de pregatit, este reteta pe care le-o propun amatorilor de mancaruri cu tenta exotica, vegetarienilor, dar si celor care isi doresc sa serveasca o mancare de post mai deosebita. Este un curry al carui gust tropical il veti putea savura la maxim la cateva ore dupa ce l-ati preparat, la temperatura camerei, permitand astfel condimentelor sa-si combine si dezvolte aromele. Bineinteles ca nu este exclusa nici consumarea lui cat este inca fierbinte insa, asa cum va spuneam, servit la temperatura camerei veti simti mult mai intens toate aromele. Pentru preparare aveti nevoie de urmatoarele ingrediente: 500 g ananas proaspat, taiat cuburi; 400 ml lapte de cocos; 6 salote, tocate marunt; 2 catei de usturoi, tocati marunt; 1 ardei chili, tocat marunt; 1 lingurita zahar de palmier; 4 cuisoare; semintele de la 4 pastai de cardamon verde; 1 rulou de scortisoara; 1 lingurita seminte de coriandru; 1/2 lingurita seminte de chimion negru; 1 lingura ulei de palmier; sare. Preparare curry de ananas cu lapte de cocos: Prepararea acestui curry de ananas cu lapte de cocos decurge rapid, asa incat cel mai bine este sa va pregatiti mai intai ingredientele si sa vi le puneti la indemana.  Tocati salotele, usturoiul si ardeiul iute marunt. Ajutandu-va de latul unui cutit, zdrobiti pastaile de cardamon, scoateti semintele, puneti-le intr-un mojar, laolalta cu celelalte condimente (cuisoarele, ruloul de scortisoara, semintele de coriandru si de chimion negru) dupa care pisati condimentele pana obtineti o pulbere omogena (nu neaparat foarte fina).
Curatati ananasul de coaja, eliminati miezul dur, taiati-l cuburi de marime potrivita si cam asta ar fi, aveti toate ingredientele pregatite si puteti trece la preparare. Incingeti uleiul intr-o tigaie mai adanca si puneti salotele, usturoiul si ardeiul chili la calit. Gatiti rapid, la foc iute, amestecand frecvent, nu mai mult de 1 minut, doar atat cat ingredientele sa inceapa sa-si elibereze aroma. Cand ceapa s-a inmuiat si s-a colorat un pic, adaugati in tigaie amestecul pisat de condimente si mai gatiti inca 1 minut, amestecand tot timpul.
Continuati prin a adauga zaharul de palmier, amestecati timp de cateva secunde, dupa care adaugati ananasul. Amestecati bine (astfel incat condimentele din tigaie sa imbrace cuburile de ananas) si turnati laptele de cocos. Amestecati din nou, iar in momentul in care sosul incepe sa fiarba, dati focul la minim, potriviti de sare dupa gust si fierbeti curry-ul cca. 4-5 minute, asa incat sosul sa se mai reduca putin fara insa ca bucatile de ananas sa se inmoaie prea tare. Curry-ul de ananas cu lapte de cocos este gata, prin urmare il puteti servi de indata, fierbinte, sau il puteti lasa sa se raceasca si servi la temperatura camerei.
Indiferent de varianta pe care o veti alege, alaturati-i o portie de orez basmati fiert si va fi la fel de gustos. Pofta Buna!          

Succes la preparare si Pofta Buna!

2 păreri.

  1. maria elena spune:

    Sarbatori Sfinte cu sanatate si tihna!

  2. Tavi spune:

    @maria elena – Cristos a Inviat, dna Burdulea! Multa sanatate asemenea!

Spune-ţi părerea