Fajita de pui


Fajita de pui

Astazi va propun o fajita de pui servita cu guacamole, iaurt cu usturoi, branza, mix de andive, salata creata si varza rosie, un delicios si fresh pranz pe care il puteti pregati extrem de rapid si de simplu.

Pentru preparare aveti nevoie de urmatoarele ingrediente: 500 g piept de pui (dezosat si curatat de pielita), taiat fasii subtiri; 4 foi tortilla din faina de grau; 2 cepe, taiate julien; 1 ardei gras rosu, taias fasii subtiri; 1 ardei gras verde, taiat fasii subtiri; 280 g iaurt; 6 catei de usturoi, zdrobiti; 100 g branza cedar, rasa; 1 lingurita oregano, uscat; sucul de la 1/2 limeta; 2 linguri sos Worcestershire; 1 lingura otet balsamic; 4 linguri ulei de masline; guacamole si salata; sare si piper negru.

Preparare fajita de pui: Amestecati iaurtul cu usturoiul zdrobit, dupa care incingeti bine 3 linguri de ulei intr-o tigaie de teflon.

Odata ce uleiul s-a incins, adaugati puiul in tigaie, condimentati-l cu un praf de sare si de piper si gatiti-l la foc iute.

Cand fasiile de carne au devenit rumen-aurii, adaugati sosul Worcestershire, otetul balsamic si sucul de limeta, amestecati si gatiti in continuare, tot la foc iute, pana ce se evapora tot sosul din tigaie. Cand ati ajuns la acest rezultat, luati tigaia de pe foc si puneti un capac deasupra, asa incat carnea sa se pastreze calda.

Intr-o alta tigaie, incingeti 1 lingura de ulei, in care adaugati ardeiul gras, ceapa si oregano. Gatiti legumele, amestecand frecvent, pana cand ceapa devine translucida, dupa care dati tigaia deoparte de pe foc.

A venit momentul sa puneti pe foc o a treia tigaie :) , tot din teflon, in care veti incalzi putin foile de tortilla, pe ambele parti, rotindu-le in permanenta.

Dupa ce ati incalzit prima foaie de tortilla, nu pierdeti vremea, treceti direct la fapte! Asadar, asezati foaia de tortilla intr-o farfurie, puneti cateva bucati rumene de piept de pui si presarati pe deasupra acestora branza rasa. Continuati prin a adauga legume (cca. 2 linguri), mix de salata, amestec de iaurt cu usturoi (eu am pus cam 3 lingurite) si guacamole (2 lingurite).

Cam asta ar fi tot, delicioasa fajita de pui are tot ce-i trebuie pentru a fi impaturita, i se alatura sosuri puse in boluri si poate fi servita cu mare pofta!


Preparare in imagini:

Astazi va propun o fajita de pui servita cu guacamole, iaurt cu usturoi, branza, mix de andive, salata creata si varza rosie, un delicios si fresh pranz pe care il puteti pregati extrem de rapid si de simplu. Pentru preparare aveti nevoie de urmatoarele ingrediente: 500 g piept de pui (dezosat si curatat de pielita), taiat fasii subtiri; 4 foi tortilla din faina de grau; 2 cepe, taiate julien; 1 ardei gras rosu, taias fasii subtiri; 1 ardei gras verde, taiat fasii subtiri; 280 g iaurt; 6 catei de usturoi, zdrobiti; 100 g branza cedar, rasa; 1 lingurita oregano, uscat; sucul de la 1/2 limeta; 2 linguri sos Worcestershire; 1 lingura otet balsamic; 4 linguri ulei de masline; guacamole si salata; sare si piper negru. Amestecati iaurtul cu usturoiul zdrobit, dupa care incingeti bine 3 linguri de ulei intr-o tigaie de teflon. Odata ce uleiul s-a incins, adaugati puiul in tigaie, condimentati-l cu un praf de sare si piper
si gatiti-l la foc iute. Cand fasiile de carne au devenit rumen-aurii, adaugati sosul Worcestershire, otetul balsamic si sucul de limeta, amestecati si gatiti in continuare, tot la foc iute, pana ce se evapora tot sosul din tigaie. Cand ati ajuns la acest rezultat, luati tigaia de pe foc si puneti un capac deasupra, asa incat carnea sa se pastreze calda.
Intr-o alta tigaie, incingeti 1 lingura de ulei, in care adaugati ardeiul gras, ceapa si oregano. Gatiti legumele, amestecand frecvent, pana cand ceapa devine translucida, dupa care dati tigaia deoparte de pe foc. A venit momentul sa puneti pe foc o a treia tigaie :), tot din teflon, in care veti incalzi putin foile de tortilla, pe ambele parti, rotindu-le in permanenta. Dupa ce ati incalzit prima foaie de tortilla, nu pierdeti vremea, treceti direct la fapte! Asadar, asezati foaia de tortilla intr-o farfurie, puneti cateva bucati rumene de piept de pui
si presarati pe deasupra acestora branza rasa. Continuati prin a adauga legume (cca. 2 linguri), mix de salata, amestec de iaurt cu usturoi (eu am pus cam 3 lingurite)  si guacamole (2 lingurite). Cam asta ar fi tot, delicioasa fajita de pui are tot ce-i trebuie pentru a fi impaturita, i se alatura sosuri puse in boluri si poate fi servita, Pofta Buna!

Succes la preparare si Pofta Buna!

2 păreri.

  1. Silviu spune:

    Si cum imi dau eu seama cand am incalzit suficient foile de tortilla, adica putin, pe fiecare parte??

  2. Tavi spune:

    @Silviu – Tu poate nu ti-ai da seama din prima, insa degetelele tale – cele cu care rotesti foaia de tortilla in tigaie – isi vor da seama in mod sigur si te vor anunta :D .

Spune-ţi părerea