Pachetele cu ceapa si usturoi verde


Pachetele cu ceapa si usturoi verde

Pachetele cu ceapa si usturoi verde, iata un aperitiv delicios, extrem de simplu de pregatit, cu o savoare aparte data de prospetimea primavaratica a cepei si a usturoiului verde. Pentru a obtine un maxim de satisfactie de la acest preparat, va recomand sa folositi fire de ceapa si de usturoi cat mai fragede (au o aroma mai delicata) si cat mai proaspete. Trebuie sa va spun ca satisfactia mea a fost cu atat mai mare cu cat este pentru prima data cand culeg ceapa si usturoi verde din gradina proprie :) .

Pentru preparare aveti nevoie de urmatoarele ingrediente, din care veti obtine 16 pachetele cu ceapa si usturoi verde: 150 g ceapa verde, taiata inele pe diagonala; 65 g usturoi verde, taiat inele pe diagonala; 450 g faina; 300 ml apa rece; 2 linguri unt, topit; 1 lingurita sare; 4 lingurite ulei de susan.

Preparare pachetele cu ceapa si usturoi verde: Veti incepe prin a va toca ceapa verde in inele, pe diagonala, si usturoiul verde asemenea.

Mai apoi veti trece la pregatirea aluatului, o operatiune deloc complicata pe care o puteti realiza fie cu ajutorul unui mixer, fie manual. In ambele cazuri, veti pune faina in vas, dupa care veti incepe sa turnati apa, putin cate putin. La mixer evident ca va fi mai simplu, aparatul urmand a framanta in locul vostru. In cazul in care faceti aceasta operatiune manual, turnati apa (putin cate putin), amestecand la inceput cu o paleta de lemn. Dupa ce aluatul incepe sa se lege, renuntati la paleta si incepeti sa framantati cu mana, timp de cca. 5 minute, pana ce obtineti un aluat moale si elastic. Odata ce ati ajuns la acest rezultat, puneti un prosop de bucatarie deasupra vasului si lasati aluatul sa se odihneasca timp de 20 de minute.

Cat sta aluatul in repaus, puneti ceapa si usturoiul verde intr-un castron mai mare. Adaugati sarea (1 lingurita), uleiul de susan si amestecati bine.

Topiti untul, dupa care puneti-vi-l la indemana, intr-un bol, alaturi de o pensula.

Daca au trecut cele 20 de minute, scoateti aluatul din vas, formati o bila si taiati-o in 4 bucati mai mici, de marimi egale. Presarati un pic de faina pe masa de lucru si incepeti sa intindeti prima bucata de aluat, pana ce obtineti o foaie subtire.

Taiati foaia, pe latime, in 4 bucati, dupa care ungeti cu unt fiecare bucata.

Distribuiti pe fiecare bucata amestec de ceapa si usturoi verde, moment in care puteti trece la rularea pe orizontala a fiecarei bucati de aluat.

Apasati usor fiecare pachetel, acolo unde ati terminat rularea (fara a inchide insa si capetele pachetului), dupa care puneti deoparte pachetelele formate. Procedati similar pana ce terminati tot aluatul.

Turnati ulei cam de un deget intr-o tigaie si, odata ce acesta e bine incins, puneti pachetelele cu ceapa si usturoi verde la prajit (nu puneti prea multe in acelasi timp, cel mult 4).

Prajiti-le pe fiecare parte, intorcandu-le cu ajutorul unei palete, pana ce capata o culoare rumen-aurie.

In momentul in care pachetelele s-au rumenit frumos si uniform, scoateti-le pe un prosop absorbant si lasati-le sa se scurga de surplusul de ulei.

Cam asta ar fi tot, va puteti aseza la masa, pentru ca sunt bune cat sunt calde! Asadar, puneti pachetele cu ceapa si usturoi verde in farfurii, alaturati-le sosuri (de soia, dulce-iute, dulce-acrisor sau orice alt sos va este pe plac) si serviti-le calde, cu mare pofta!


Preparare in imagini:

Pachetele cu ceapa si usturoi verde, iata un aperitiv delicios, extrem de simplu de pregatit, cu o savoare aparte data de prospetimea primavaratica a cepei si a usturoiului verde. Pentru a obtine un maxim de satisfactie de la acest preparat, va recomand sa folositi fire de ceapa si de usturoi cat mai fragede (au o aroma mai delicata) si cat mai proaspete. Trebuie sa va spun ca satisfactia mea a fost cu atat mai mare cu cat este pentru prima data cand culeg ceapa si usturoi verde din gradina proprie :). Pentru preparare aveti nevoie de urmatoarele ingrediente, din care veti obtine 16 pachetele cu ceapa si usturoi verde: 150 g ceapa verde, taiata inele pe diagonala; 65 g usturoi verde, taiat inele pe diagonala; 450 g faina; 300 ml apa rece; 2 linguri unt, topit; 1 lingurita sare; 4 lingurite ulei de susan. Preparare pachetele cu ceapa si usturoi verde: Veti incepe prin a va toca ceapa verde in inele, pe diagonala, si usturoiul verde asemenea. Mai apoi veti trece la pregatirea aluatului, o operatiune deloc complicata pe care o puteti realiza fie cu ajutorul unui mixer, fie manual. In ambele cazuri, veti pune faina in vas, dupa care veti incepe sa turnati apa, putin cate putin. La mixer evident ca va fi mai simplu, aparatul urmand a framanta in locul vostru. In cazul in care faceti aceasta operatiune manual, turnati apa (putin cate putin), amestecand la inceput cu o paleta de lemn. Dupa ce aluatul incepe sa se lege, renuntati la paleta si incepeti sa framantati cu mana, timp de cca. 5 minute, pana ce obtineti un aluat moale si elastic. Odata ce ati ajuns la acest rezultat, puneti un prosop de bucatarie deasupra vasului si lasati aluatul sa se odihneasca timp de 20 de minute. Cat sta aluatul in repaus, puneti ceapa si usturoiul verde intr-un castron mai mare.
Adaugati sarea (1 lingurita), uleiul de susan si amestecati bine. Topiti untul, dupa care puneti-vi-l la indemana, intr-un bol, alaturi de o pensula. Daca au trecut cele 20 de minute, scoateti aluatul din vas, formati o bila si taiati-o in 4 bucati mai mici, de marimi egale. Presarati un pic de faina pe masa de lucru si incepeti sa intindeti prima bucata de aluat, pana ce obtineti o foaie subtire.
Taiati foaia, pe latime, in 4 bucati, dupa care ungeti cu unt fiecare bucata. Distribuiti pe fiecare bucata amestec de ceapa si usturoi verde, moment in care puteti trece la rularea pe orizontala a fiecarei bucati de aluat. Apasati usor fiecare pachetel, acolo unde ati terminat rularea (fara a inchide insa si capetele pachetului), dupa care puneti deoparte pachetelele formate. Procedati similar pana ce terminati tot aluatul. Turnati ulei cam de un deget intr-o tigaie si, odata ce acesta e bine incins,
puneti pachetelele cu ceapa si usturoi verde la prajit (nu puneti prea multe in acelasi timp, cel mult 4).  Prajiti-le pe fiecare parte, intorcandu-le cu ajutorul unei palete, pana ce capata o culoare rumen-aurie. In momentul in care pachetelele s-au rumenit frumos si uniform, scoateti-le pe un prosop absorbant si lasati-le sa se scurga de surplusul de ulei. Cam asta ar fi tot, va puteti aseza la masa, pentru ca sunt bune cat sunt calde! Asadar, puneti pachetele cu ceapa si usturoi verde in farfurii, alaturati-le sosuri (de soia, dulce-iute, dulce-acrisor sau orice alt sos va este pe plac) si serviti-le calde, cu mare pofta! Pofta Buna!    

Succes la preparare si Pofta Buna!

Spune-ţi părerea