Piept de pui prajit in tigaie cu miere si sos de soia


Piept de pui prajit in tigaie cu miere si sos de soia

Piept de pui prajit in tigaie, marinat in prealabil in miere, sos de soia si condimente, este deliciosul fel de mancare pe care l-am servit la cina. Marinada dulce-condimentata imprima o aroma cu totul aparte carnii de pui, care poate fi servita cu garnituri dupa preferinta (orez, cartofi copti la cuptor, piure sau prajiti) sau pur si simplu doar cu salata si sos iute.

Pentru preparare aveti nevoie de urmatoarele ingrediente: 700 g piept de pui (dezosat si curatat de pielita), taiat felii pe lungimea bucatii de carne; 3 cuisoare, pisate; 3 linguri sos de soia; 2 linguri miere; 1 lingura pasta de ardei chili cu usturoi; 1/2 lingurita sare; 2 linguri amidon de porumb; ulei pentru prajit.

Preparare piept de pui prajit: Taiati pieptul de pui in felii de grosime potrivita, pe lungimea bucatii de carne.

Pisati cuisoarele (daca le aveti intregi), dupa care puneti-le intr-un castron laolalta cu mierea, sosul de soia, pasta de chili cu usturoi si sarea.

Amestecati bine pentru a omogeniza compozitia si adaugati in castron feliile de piept de pui.

Ajutandu-va de o paleta de lemn, amestecati pana ce bucatile de carne se imbraca uniform cu sos, dupa care lasati pieptul de pui la marinat (in frigider), timp de 20-30 de minute.

Odata ce a trecut timpul de marinare, scoateti carnea din frigider si adaugati in castron amidonul de porumb.

Amestecati pana cand amidonul se integreaza in marinada, moment in care puteti pune ulei (cam de un deget grosime) la incins in tigaie.

Cand uleiul este bine incins, incepeti si adaugati in tigaie felii de piept de pui, fara a aglomera insa tigaia.

Prajiti bucatile de piept de pui cca. 2-3 minute pe fiecare parte, la foc iute, pana ce se rumenesc frumos. Pe masura ce le scoateti din tigaie, puneti-le intr-un castron si pastrati-le la cald pana terminati de prajit toate feliile.

Cam asta ar fi tot, rezultatul este o masa pregatita usor si rapid, la care puteti servi cu mare pofta un piept de pui rumen, fraged si suculent, cu un gust divin – dulce-caramel si o idee picant – caruia, asa cum va spuneam la inceput, ii puteti alatura fie un orez fiert, fie niste cartofi la cuptor, prajiti sau facuti piure si/sau salate (castraveti verzi, rosii, ceapa verde, salata verde etc), eventual un sos iute.


Preparare in imagini:

Piept de pui prajit in tigaie, marinat in prealabil in miere, sos de soia si condimente, este deliciosul fel de mancare pe care l-am servit la cina. Marinada dulce-condimentata imprima o aroma cu totul aparte carnii de pui, care poate fi servita cu garnituri dupa preferinta (orez, cartofi copti la cuptor, piure sau prajiti) sau pur si simplu doar cu salata si sos iute. Pentru preparare aveti nevoie de urmatoarele ingrediente: 700 g piept de pui (dezosat si curatat de pielita), taiat felii pe lungimea bucatii de carne; 3 cuisoare, pisate; 3 linguri sos de soia; 2 linguri miere; 1 lingura pasta de ardei chili cu usturoi; 1/2 lingurita sare; 2 linguri amidon de porumb; ulei pentru prajit. Preparare piept de pui prajit: Taiati pieptul de pui in felii de grosime potrivita, pe lungimea bucatii de carne. Pisati cuisoarele (daca le aveti intregi), dupa care puneti-le intr-un castron laolalta cu mierea, sosul de soia, pasta de chili cu usturoi si sarea. Amestecati bine pentru a omogeniza compozitia si adaugati in castron feliile de piept de pui.
Ajutandu-va de o paleta de lemn, amestecati pana ce bucatile de carne se imbraca uniform cu sos, dupa care lasati pieptul de pui la marinat (in frigider), timp de 20-30 de minute. Odata ce a trecut timpul de marinare, scoateti carnea din frigider si adaugati in castron amidonul de porumb. Amestecati pana cand amidonul se integreaza in marinada, moment in care puteti pune ulei (cam de un deget grosime) la incins in tigaie. Cand uleiul este bine incins, incepeti si adaugati in tigaie felii de piept de pui, fara a aglomera insa tigaia. Prajiti bucatile de piept de pui cca. 2-3 minute pe fiecare parte, la foc iute, pana ce se rumenesc frumos. Pe masura ce le scoateti din tigaie, puneti-le intr-un castron si pastrati-le la cald pana terminati de prajit toate feliile.
Cam asta ar fi tot, rezultatul este o masa pregatita usor si rapid, la care puteti servi cu mare pofta un piept de pui rumen, fraged si suculent, cu un gust divin - dulce-caramel si o idee picant - caruia, asa cum va spuneam la inceput, ii puteti alatura fie un orez fiert, fie niste cartofi la cuptor, prajiti sau facuti piure si/sau salate (castraveti verzi, rosii, ceapa verde, salata verde etc), eventual un sos iute. Pofta Buna!          

Succes la preparare si Pofta Buna!

2 păreri.

  1. Flavia spune:

    Foarte gustos pieptul gatit dupa aceasta reteta :) . Tocmai ce am facut o portie si l-am servit cu orez si legume sotate.

  2. Tavi spune:

    @Flavia – Gustos e putin spus :) .

Spune-ţi părerea