Supa crema de porumb cu creveti


Supa crema de porumb cu creveti

Va recomand sa incercati aceasta delicioasa supa crema de porumb cu creveti, o supa reconfortanta, simplu de pregatit, cu un timp de gatire extrem de redus si care, in plus, nu necesita foarte multe ingrediente. In consecinta, o excelenta alegere pentru un pranz usor, pentru care nu doriti sa petreceti prea mult timp in bucatarie.

Pentru preparare aveti nevoie de urmatoarele ingrediente: 600 g boabe de porumb, fierte; 300 g creveti decorticati; 2 oua; 1 lingurita ulei de susan; 1 lingurita sare; 1 cub supa de legume; cateva fire (4-5) de ceapa verde, tocate marunt.

Preparare supa crema de porumb cu creveti: Puneti intr-un blender boabele de porumb fierte si procesati-le putin, doar atat cat sa obtineti o crema omogena, fara a sfarama insa toate boabele.

In oala in care veti gati supa, turnati 1 l de apa in care adaugati: sarea, cubul de legume si uleiul de susan.

Pana ce apa va da in clocot, tocati marunt ceapa verde si bateti spuma ouale.

Cand apa a inceput sa fiarba, adaugati porumbul si fierbeti 5 minute, la foc mic, amestecand din cand in cand.

Dupa 5 minute, adaugati crevetii, asteptati ca supa sa dea din nou in clocot si, din momentul in care a reinceput sa fiarba, gatiti inca 3 minute, tot la foc mic, amestecand frecvent.

La finalul acestor ultime 3 minute, turnati in supa ouale batute, amestecand rapid pe masura ce turnati.

Lasati sa mai dea intr-un clocot si stingeti focul, caci supa de porumb cu creveti este gata.

Puneti asadar in farfurii (pentru a se mai racori nitel), presarati ceapa verde pe deasupra, adaugati otet negru dupa gust, dupa care puteti servi aceasta delicioasa supa crema de porumb cu creveti.


Preparare in imagini:

Va recomand sa incercati aceasta delicioasa supa crema de porumb cu creveti, o supa reconfortanta, simplu de pregatit, cu un timp de gatire extrem de redus si care, in plus, nu necesita foarte multe ingrediente. In consecinta, o excelenta alegere pentru un pranz usor, pentru care nu doriti sa petreceti prea mult timp in bucatarie. Pentru preparare aveti nevoie de urmatoarele ingrediente: 600 g boabe de porumb, fierte; 300 g creveti decorticati; 2 oua; 1 lingurita ulei de susan; 1 lingurita sare; 1 cub supa de legume; cateva fire (4-5) de ceapa verde, tocate marunt. Preparare supa crema de porumb cu creveti: Puneti intr-un blender boabele de porumb fierte si procesati-le putin, doar atat cat sa obtineti o crema omogena, fara a sfarama insa toate boabele. In oala in care veti gati supa, turnati 1 l de apa in care adaugati: sarea, cubul de legume si uleiul de susan. Pana ce apa va da in clocot, tocati marunt ceapa verde si bateti spuma ouale.
Cand apa a inceput sa fiarba, adaugati porumbul si fierbeti 5 minute, la foc mic, amestecand din cand in cand. Dupa 5 minute, adaugati crevetii, asteptati ca supa sa dea din nou in clocot si, din momentul in care a reinceput sa fiarba, gatiti inca 3 minute, tot la foc mic, amestecand frecvent. La finalul acestor ultime 3 minute, turnati in supa ouale batute, amestecand rapid pe masura ce turnati.  Lasati sa mai dea intr-un clocot si stingeti focul, caci supa de porumb cu creveti este gata.
Puneti asadar in farfurii (pentru a se mai racori nitel), presarati ceapa verde pe deasupra, adaugati otet negru dupa gust, dupa care puteti servi aceasta delicioasa supa crema de porumb cu creveti. Pofta Buna!          

Succes la preparare si Pofta Buna!

Spune-ţi părerea