Salata spaniola de cartofi


Salata spaniola de cartofi

Prospetime, savoare si culoare – mai pe scurt o delicioasa salata spaniola de cartofi pe care o puteti prepara simplu si rapid pentru o cina pe care vi-o doriti lejera.

Pentru preparare aveti nevoie de urmatoarele ingrediente: 500 g cartofi fierti, taiati cuburi de marime potrivita; 4 oua, fierte tari, taiate in patru; 1 ardei gras rosu, taiat fasii subtiri; 150 g rosii cherry, taiate in 4; 1 ceapa rosie, taiata julien; 150 g masline verzi; sare; otet de mere; ulei de masline extravirgin.

Preparare salata spaniola de cartofi: In primul rand, puneti cartofii la fiert (in coaja) in apa rece cu 1 lingurita de sare si lasati-i sa fiarba cca. 20 de minute (cel mai bine incercati-i cu un bat de frigaruie – acesta trebuie sa intre usor, cartofii sa fie fierti, insa fermi, fara a deveni sfaramiciosi). Dupa ce au fiert, scurgeti apa si lasati-i sa se raceasca (nu neaparat complet, ci doar atat cat sa puteti pune mana pe ei pentru a-i curata). Cat fierbeti si ouale si asteptati sa se raceasca un pic cartofii, taiati ceapa rosie julien si ardeiul gras fasii subtiri, dupa care puneti-le in castronul in care veti face salata.

Odata ce cartofii s-au racit, curatati-i de coaja, taiati-i cuburi de marime potrivita si adaugati-i in castronul de salata.

Puneti si maslinele in castron, taiati ouale in patru si adaugati-le si pe ele in castron.

Taiati rosiile cherry in sferturi, adaugati-le in castron si, la final, presarati un praf de sare, adaugati cam 1 lingura de otet si cca. 4-5 linguri de ulei de masline extravirgin.

Amestecati usor (pentru a nu se sfarama ouale fierte), dupa care puteti pune in farfurii si servi o portie sanatoasa de salata spaniola de cartofi.


Preparare in imagini:

Prospetime, savoare si culoare - mai pe scurt o delicioasa salata spaniola de cartofi pe care o puteti prepara simplu si rapid pentru o cina pe care vi-o doriti lejera. Pentru preparare aveti nevoie de urmatoarele ingrediente: 500 g cartofi fierti, taiati cuburi de marime potrivita; 4 oua, fierte tari, taiate in patru; 1 ardei gras rosu, taiat fasii subtiri; 150 g rosii cherry, taiate in 4; 1 ceapa rosie, taiata julien; 150 g masline verzi; sare; otet de mere; ulei de masline extravirgin. Preparare salata spaniola de cartofi: In primul rand, puneti cartofii la fiert (in coaja) in apa rece cu 1 lingurita de sare si lasati-i sa fiarba cca. 20 de minute (cel mai bine incercati-i cu un bat de frigaruie - acesta trebuie sa intre usor, cartofii sa fie fierti, insa fermi, fara a deveni sfaramiciosi). Dupa ce au fiert, scurgeti apa si lasati-i sa se raceasca (nu neaparat complet, ci doar atat cat sa puteti pune mana pe ei pentru a-i curata). Cat fierbeti si ouale si asteptati sa se raceasca un pic cartofii, taiati ceapa rosie julien taiati si ardeiul gras fasii subtiri dupa care puneti-le in castronul in care veti face salata. Odata ce cartofii s-au racit, curatati-i de coaja, taiati-i cuburi de marime potrivita si adaugati-i in castronul de salata.
Puneti si maslinele in castron, taiati ouale in patru si adaugati-le si pe ele in castron. Taiati rosiile cherry in sferturi adaugati-le in castron si, la final, presarati un praf de sare, adaugati cam 1 lingura de otet
si cca. 4-5 linguri de ulei de masline extravirgin. Amestecati usor (pentru a nu se sfarama ouale fierte), in acest moment salata este gata. puteti pune in farfurii si servi o portie sanatoasa de salata spaniola de cartofi. Pofta Buna!    

Succes la preparare si Pofta Buna!

O părere.

  1. andreea spune:

    tocmai ce am facut aceasta reteta.delicioasa!am inlocuit ceapa rosie cu ceapa verde si a iesit o salata minunata.mersi Tavi de retete!

Spune-ţi părerea