Jeleu cu lapte de cocos si fructe


Jeleu cu lapte de cocos si fructe

Jeleu cu lapte de cocos si fructe, aromat cu esenta de vanilie, iata un desert fin si racoritor, imbogatit de dulceata fructelor, fie ele proaspete sau din compot. Este un desert binevenit mai ales vara, atunci cand caldura nu ne da pace, insa este un deliciu la fel de potrivit oricarui anotimp, oricarei ocazii pentru care doriti sa pregatiti rapid un desert rafinat cu care sa va incantati familia sau musafirii.

Pentru preparare aveti nevoie de urmatoarele ingrediente: 10 g agar-agar pudra; 400 ml lapte de cocos; 500 ml apa; 120 g zahar tos, fin; 1 albus de ou, batut putin, pana face spuma; 1 lingurita esenta de vanilie; 250 g capsuni proaspete; 450 g lychee din compot (daca folositi lychee proaspete, asigurati-va ca veti ramane cu aceeasi cantitate dupa ce le curatati de coaja si le scoateti samburii).

Preparare jeleu cu lapte de cocos si fructe: Puneti lycheele la scurs (daca folositi din compot) sau curatati-le de coaja si scoateti samburii (daca sunt proaspete). Spalati bine capsunile, lasandu-le coditele intacte, dupa care pregatiti-va celelalte ingrediente pentru a le avea la indemana.

Intr-o craticioara, puneti apa si laptele de cocos. Asteptati sa inceapa sa fiarba, moment in care adaugati pudra de agar-agar. Lasati sa fiarba la foc mic cca. 15 minute, amestecand frecvent, timp necesar pentru ca pudra de agar-agar sa se dizolve complet (daca nu ati amestecat suficient de des si s-au format cocoloase, nu va faceti probleme! – la finalul celor 15 minute strecurati totul printr-o sita fina si repuneti pe foc).

Dupa ce pudra de agar-agar s-a dizolvat, adaugati zaharul si amestecati pana ce acesta se dizolva.

Adaugati esenta de vanilie si albusul de ou, in fir subtire, amestecati de cateva ori (astfel incat albusul deja gatit sa se distribuie uniform) si stingeti focul.

Turnati imediat compozitia intr-o tava mai mare (stratul de jeleu nu trebuie sa fie gros), lasati-o sa se racoreasca, dupa care introduceti tava la frigider.

Cand doriti sa serviti acest desert (oricum nu dureaza mai mult de o ora pana ce se va intari, la frigider), scoateti tava din frigider, desprindeti marginile jeleului ajutandu-va de o paleta de plastic si rasturnati jeleul pe un blat de lemn.

Taiati bucati de jeleu in forma pe care o doriti, alaturati-i jumatati de capsuni si lychee, dupa care puteti savura acest delicios jeleu cu lapte de cocos si fructe.


Preparare in imagini:

Jeleu cu lapte de cocos si fructe, aromat cu esenta de vanilie, iata un desert fin si racoritor, imbogatit de dulceata fructelor, fie ele proaspete sau din compot. Este un desert binevenit mai ales vara, atunci cand caldura nu ne da pace, insa este un deliciu la fel de potrivit oricarui anotimp, oricarei ocazii pentru care doriti sa pregatiti rapid un desert rafinat cu care sa va incantati familia sau musafirii. Pentru preparare aveti nevoie de urmatoarele ingrediente: 10 g agar-agar pudra; 400 ml lapte de cocos; 500 ml apa; 120 g zahar tos, fin; 1 albus de ou, batut putin, pana face spuma; 1 lingurita esenta de vanilie; 250 g capsuni proaspete; 450 g lychee din compot (daca folositi lychee proaspete, asigurati-va ca veti ramane cu aceeasi cantitate dupa ce le curatati de coaja si le scoateti samburii). Preparare jeleu cu lapte de cocos si fructe: Puneti lycheele la scurs (daca folositi din compot) sau curatati-le de coaja si scoateti samburii (daca sunt proaspete). Spalati bine capsunile, lasandu-le coditele intacte, dupa care pregatiti-va celelalte ingrediente pentru a le avea la indemana. Intr-o craticioara, puneti apa si laptele de cocos. Asteptati sa inceapa sa fiarba, moment in care adaugati pudra de agar-agar. Lasati sa fiarba la foc mic cca. 15 minute, amestecand frecvent, timp necesar pentru ca pudra de agar-agar sa se dizolve complet (daca nu ati amestecat suficient de des si s-au format cocoloase, nu va faceti probleme! - la finalul celor 15 minute strecurati totul printr-o sita fina si repuneti pe foc). Dupa ce pudra de agar-agar s-a dizolvat, adaugati zaharul si amestecati pana ce acesta se dizolva.
Adaugati esenta de vanilie si albusul de ou, in fir subtire, amestecati de cateva ori (astfel incat albusul deja gatit sa se distribuie uniform) si stingeti focul. Turnati imediat compozitia intr-o tava mai mare (stratul de jeleu nu trebuie sa fie gros), lasati-o sa se racoreasca, dupa care introduceti tava la frigider. Cand doriti sa serviti acest desert (oricum nu dureaza mai mult de o ora pana ce se va intari, la frigider), scoateti tava din frigider, desprindeti marginile jeleului ajutandu-va de o paleta de plastic si rasturnati jeleul pe un blat de lemn. Taiati bucati de jeleu in forma pe care o doriti, alaturati-i jumatati de capsuni si lychee,
dupa care puteti savura acest delicios jeleu cu lapte de cocos si fructe. Pofta Buna!            

Succes la preparare si Pofta Buna!

Spune-ţi părerea