Ciuperci de padure cu muguri de bambus si pasta dulce de soia


Ciuperci de padure cu muguri de bambus si pasta dulce de soia

Pentru ca este perioada in care se gasesc si proaspete, astazi va propun o reteta de ciuperci de padure cu muguri de bambus si pasta dulce de soia, o mancare simpla si gustoasa, usor si rapid de pregatit, pe care o puteti servi fie cu orez, fie cu paine, sau chiar si cu mamaliguta.

Pentru preparare aveti nevoie de urmatoarele ingrediente: 750 g ciuperci de padure (eu am avut manatarci); 140 g muguri de bambus (din conserva); 2 linguri pasta dulce de soia; 1 lingura sos de soia; 3 fire de usturoi verde, tocate marunt; 2 fire de ceapa verde, taiata inele pe diagonala; 1 lingura amidon de porumb; 2 linguri ulei de arahide; 2 linguri ulei de susan.

Preparare ciuperci de padure cu muguri de bambus si pasta de soia dulce: Turnati uleiul de arahide in wok si, dupa ce acesta s-a incins, puneti ciupecile de padure la rumenit.

Veti gati ciupercile la foc iute, amestecand frecvent, cca. 5-7 minute, pana ce din wok se va evapora toata apa pe care o vor lasa.

Cand ati ajuns la acest rezultat, adaugati pasta dulce de soia, amestecati si adaugati si sosul de soia. Amestecati din nou, dupa care gatiti 1 minut, tot la foc iute.

Dupa 1 minut vine randul mugurilor de bambus. Asadar, puneti-i si pe acestia in wok si gatiti-i laolalta cu restul ingredientelor cca. 2 minute, amestecand tot timpul.

Mai apoi adaugati usturoiul verde, amestecati, dupa care turnati in wok apa cat sa ajunga pana pe la jumatatea ciupercilor (in niciun caz nu acoperiti ciupercile cu apa!). Asteptati ca sosul sa dea in clocot si lasati sa fiarba cam 2 minute.

Intre timp dizolvati amidonul in 1 lingura de apa rece si adaugati-l in wok. Amestecati, lasati sa dea intr-un clocot si puneti ceapa verde.

Amestecati bine, stingeti focul, adaugati uleiul de susan, amestecati din nou si delicioasele ciuperci de padure cu muguri de bambus si pasta dulce de soia sunt gata pentru a fi servite.


Preparare in imagini:

Pentru ca este perioada in care se gasesc si proaspete, astazi va propun o reteta de ciuperci de padure cu muguri de bambus si pasta dulce de soia, o mancare simpla si gustoasa, usor si rapid de pregatit, pe care o puteti servi fie cu orez, fie cu paine, sau chiar si cu mamaliguta. Pentru preparare aveti nevoie de urmatoarele ingrediente: 750 g ciuperci de padure (eu am avut manatarci); 140 g muguri de bambus (din conserva); 2 linguri pasta dulce de soia; 1 lingura sos de soia; 3 fire de usturoi verde, tocate marunt; 2 fire de ceapa verde, taiata inele pe diagonala; 1 lingura amidon de porumb; 2 linguri ulei de arahide; 2 linguri ulei de susan. Preparare ciuperci de padure cu muguri de bambus si pasta de soia dulce: Turnati uleiul de arahide in wok si, dupa ce acesta s-a incins, puneti ciupecile de padure la rumenit. Veti gati ciupercile la foc iute, amestecand frecvent, cca. 5-7 minute, pana ce din wok se va evapora toata apa pe care o vor lasa. Cand ati ajuns la acest rezultat, adaugati pasta dulce de soia, amestecati
si adaugati si sosul de soia. Amestecati din nou, dupa care gatiti 1 minut, tot la foc iute. Dupa 1 minut vine randul mugurilor de bambus. Asadar, puneti-i si pe acestia in wok si gatiti-i laolalta cu restul ingredientelor cca. 2 minute, amestecand tot timpul. Mai apoi adaugati usturoiul verde, amestecati, dupa care turnati in wok apa cat sa ajunga pana pe la jumatatea ciupercilor (in niciun caz nu acoperiti ciupercile cu apa!). Asteptati ca sosul sa dea in clocot si lasati sa fiarba cam 2 minute.
Intre timp dizolvati amidonul in 1 lingura de apa rece si adaugati-l in wok. Amestecati, lasati sa dea intr-un clocot si puneti ceapa verde. Amestecati bine, stingeti focul, adaugati uleiul de susan, amestecati din nou
si delicioasele ciuperci de padure cu muguri de bambus si pasta dulce de soia sunt gata pentru a fi servite. Puneti in farfurii si...Pofta Buna!        

Succes la preparare si Pofta Buna!

Spune-ţi părerea