Orez prajit cu chorizo si oua


Orez prajit cu chorizo si oua

Orez prajit cu chorizo si oua ochiuri, un mic dejun consistent si gustos, extrem de simplu de preparat, mai cu seama daca v-a ramas ceva orez fiert neconsumat de la o masa anterioara.

Pentru preparare aveti nevoie de urmatoarele ingrediente: 400 g orez fiert (daca nu aveti orez fiert ramas, puneti la fiert in apa cu putina sare cca. 100 g de orez basmati) ; 150 g chorizo, taiat felii subtiri; 4 oua; 1 lingurita sos de peste; 1 lingurita pasta de chili cu usturoi; 3 linguri ulei de arahide.

Preparare orez prajit cu chorizo si oua: Puneti la incins 1 lingura de ulei in care adaugati pasta de ardei iute cu usturoi.

Gatiti la foc iute, amestecand continuu, pana ce pasta de chili cu usturoi se desface si incepe sa-si elibereze aroma.

Adaugati orezul si sosul de peste, dupa care gatiti cca. 3-4 minute, amestecand permanent astfel incat sa spargeti cocoloasele si boabele de orez sa se separe.

Odata ce ati ajuns la acest rezultat, scoateti orezul intr-un castron si acoperiti-l cu o farfurie pentru a se pastra cald.

Incingeti  1 lingura de ulei si puneti feliile de chorizo la prajit. Intoarceti-le pe ambele parti, asa incat sa se prajeasca uniform, iar cand au devenit maro-aurii si crocante scoateti-le intr-un castron.

Intr-o alta tigaie incingeti 1 lingura de ulei, in care veti pune ouale sa se prajeasca asa incat albusul sa devina ferm, galbenusul ramanand insa moale.

Dupa ce ati prajit ouale, puneti orez in farfurii, alaturati cateva felii de chorizo, oua ochiuri si serviti cu mare pofta un mic dejun delicios si satios.


Preparare in imagini:

Orez prajit cu chorizo si oua ochiuri, un mic dejun consistent si gustos, extrem de simplu de preparat, mai cu seama daca v-a ramas ceva orez fiert neconsumat de la o masa anterioara. Pentru preparare aveti nevoie de urmatoarele ingrediente: 400 g orez fiert (daca nu aveti orez fiert ramas, puneti la fiert in apa cu putina sare cca. 100 g de orez basmati) ; 150 g chorizo, taiat felii subtiri; 4 oua; 1 lingurita sos de peste; 1 lingurita pasta de chili cu usturoi; 3 linguri ulei de arahide. Preparare orez prajit cu chorizo si oua: Puneti la incins 1 lingura de ulei in care adaugati pasta de ardei iute cu usturoi. Gatiti la foc iute, amestecand continuu, pana ce pasta de chili cu usturoi se desface si incepe sa-si elibereze aroma. Adaugati orezul si sosul de peste, dupa care gatiti cca. 3-4 minute, amestecand permanent astfel incat sa spargeti cocoloasele si boabele de orez sa se separe.
Odata ce ati ajuns la acest rezultat, scoateti orezul intr-un castron si acoperiti-l cu o farfurie pentru a se pastra cald. Incingeti  1 lingura de ulei si puneti feliile de chorizo la prajit. Intoarceti-le pe ambele parti, asa incat sa se prajeasca uniform, iar cand au devenit maro-aurii si crocante scoateti-le intr-un castron. Intr-o alta tigaie incingeti 1 lingura de ulei,
in care veti pune ouale sa se prajeasca asa incat albusul sa devina ferm, galbenusul ramanand insa moale. Dupa ce ati prajit ouale, puneti orez in farfurii, alaturati cateva felii de chorizo, oua ochiuri si serviti cu mare pofta un mic dejun delicios si satios. Pofta Buna!      

Succes la preparare si Pofta Buna!

Spune-ţi părerea