Cotlet de rechin la cuptor cu masline si cartofi


Cotlet de rechin la cuptor cu masline si cartofi

Astazi va propun sa savuram o delicatesa, cotlet de rechin la cuptor cu masline si cartofi. Este o reteta deloc complicata, cu un timp de pregatire mediu, insa cu un rezultat final care ii va impresiona pe cei carora le-o veti servi.

Pentru preparare aveti nevoie de urmatoarele ingrediente: 400 g cotlet de rechin (2 buc. a aproximativ 200 g fiecare); 125 g masline negre; 1 kg cartofi, taiati rondele; sucul de la 1 lamaie; coaja rasa de la 1 lamaie; 1/2 lingurita maghiran uscat; 2-3 linguri patrunjel verde, tocat marunt; 6 linguri ulei de masline; sare; piper negru, proaspat macinat.

Preparare cotlet de rechin la cuptor cu masline si cartofi: Intr-un castron, amestecati cartofii cu 3 linguri de ulei de masline, sare si piper macinat.

Aranjati cartofii intr-o tava suficient de incapatoare (asa incat sa nu-i inghesuiti), dupa care introduceti tava in cuptorul preincalzit la 180 de grade, timp de cca. 25-30 de minute.

Cat stau cartofii la cuptor tocati patrunjelul marunt, radeti coaja de lamaie si stoarceti mai apoi sucul.

Puneti intr-un castron 3 linguri de ulei de masline, patrunjelul, maghiranul, sucul si coaja de lamaie, un praf de sare si amestecati.

Puneti cotletele de rechin intr-un alt castron si turnati marinada astfel preparata peste bucatile de peste, urmand a le lasa sa stea la marinat pana trec cele 25-30 de minute de la cartofi.

Cand cartofii au inceput sa devina aurii, scoateti tava din cuptor, intoarceti cartofii si adaugati maslinele, imprastiindu-le uniform printre cartofi.

Scoateti cotletele de rechin din marinada, aranjati-le peste cartofi, turnati marinada ramasa in castron pe deasupra bucatilor de peste, dupa care reintroduceti tava la cuptor, tot la 180 de grade, unde o veti lasa aproximativ 20-25 de minute.

Cand carnea a devenit opaca si cotletele s-au rumenit un pic la suprafata, scoateti tava din cuptor, masa este gata!

Puneti in farfurii si serviti cu mare pofta acest delicios cotlet de rechin la cuptor cu masline si cartofi.


Preparare in imagini:

Astazi va propun sa savuram o delicatesa, cotlet de rechin la cuptor cu masline si cartofi. Este o reteta deloc complicata, cu un timp de pregatire mediu, insa cu un rezultat final care ii va impresiona pe cei carora le-o veti servi. Pentru preparare aveti nevoie de urmatoarele ingrediente: 400 g cotlet de rechin (2 buc. a aproximativ 200 g fiecare); 125 g masline negre; 1 kg cartofi, taiati rondele; sucul de la 1 lamaie; coaja rasa de la 1 lamaie; 1/2 lingurita maghiran uscat; 2-3 linguri patrunjel verde, tocat marunt; 6 linguri ulei de masline; sare; piper negru, proaspat macinat. Preparare cotlet de rechin la cuptor cu masline si cartofi: Intr-un castron, amestecati cartofii cu 3 linguri de ulei de masline, sare si piper macinat. Aranjati cartofii intr-o tava suficient de incapatoare (asa incat sa nu-i inghesuiti), dupa care introduceti tava in cuptorul preincalzit la 180 de grade, timp de cca. 25-30 de minute. Cat stau cartofii la cuptor tocati patrunjelul marunt, radeti coaja de lamaie si stoarceti mai apoi sucul.
Puneti intr-un castron 3 linguri de ulei de masline, patrunjelul, maghiranul, sucul si coaja de lamaie, un praf de sare si amestecati. Puneti cotletele de rechin intr-un alt castron si turnati marinada astfel preparata peste bucatile de peste, urmand a le lasa sa stea la marinat pana trec cele 25-30 de minute de la cartofi. Cand cartofii au inceput sa devina aurii, scoateti tava din cuptor, intoarceti cartofii si adaugati maslinele, imprastiindu-le uniform printre cartofi. Scoateti cotletele de rechin din marinada, aranjati-le peste cartofi, turnati marinada ramasa in castron pe deasupra bucatilor de peste,
dupa care reintroduceti tava la cuptor, tot la 180 de grade, unde o veti lasa aproximativ 20-25 de minute. Cand carnea a devenit opaca si cotletele s-au rumenit un pic la suprafata, scoateti tava din cuptor, masa este gata! Puneti in farfurii si serviti cu mare pofta acest delicios cotlet de rechin la cuptor cu masline si cartofi. Pofta Buna!      

Succes la preparare si Pofta Buna!

4 păreri.

  1. maria elena spune:

    Tavi, imi place reteta ta. E simpla, imaginile frumoase. O singura data am gatit rondele de rechin, de cativa ani buni, cand cautam disperata o reteta cu rechin si nu gaseam. Intr-un final, tot o reteta simpla am avut si eu, dar a fost foarte gustoasa mancarea.

  2. Tavi spune:

    @maria elena – Ma bucur ca va place, dna Burdulea. De curand am descoperit un loc de unde ma pot aproviziona constant cu carne de rechin, asa incat probabil ca o sa mai pregatesc si alte retete.

  3. Aquatime spune:

    Mâncare ușoară și sănătoasă! Plus satisfacția că TU îl mănânci pe rechin, nu invers… :D

  4. Tavi spune:

    @Aquatime – LOL, asta da satisfactie!

Spune-ţi părerea