Hering in sos condimentat de lapte de cocos


Hering in sos condimentat de lapte de cocos

Astazi vom servi o portie de peste gatit in stil asiatic, anume hering in sos condimentat de lapte de cocos. Asteptati-va la o mancare gustoasa, cu un sos bogat in arome, consistent, perfect pentru a acompania in farfurie pesti de dimensiuni mai mici (baby hering, macrou sau sardine).

Pentru preparare aveti nevoie de urmatoarele ingrediente: 400 g baby hering (6 pesti); 300 ml lapte de cocos; 1 ceapa; 5 catei usturoi; 25 g radacina proaspata de ghimbir; 2 ardei chili rosii, cu tot cu seminte; 1 lingurita lemongrass, tocata marunt; 2 lingurite seminte de coriandru; 1 lingurita seminte de chimion negru; 1 lingurita seminte fenicul; 2 lingurite zahar de palmier; 1 lingurita pasta concentrata de tamarin; 3 linguri ulei de palmier; cateva frunze de patrunjel proaspete; sare.

Preparare hering in sos condimentat de lapte de cocos: Puneti intr-un blender ceapa taiata in patru, usturoiul, radacina de ghimbir (tocata grosier), ardeii chili si lingurita de lemongrass.

Procesati pana ce obtineti o pasta, nu neaparat foarte fina.

Puneti uleiul de palmier intr-o tigaie mai adanca si mai mare.

Odata ce uleiul s-a incins, puneti in tigaie semintele – de coriandru, fenicul si chimion negru – pe care le veti gati la foc mic, amestecand constant, pana cand se vor rumeni frumos, capatand o culoare maro-aurie.

Adaugati pasta procesata la blender, amestecati si mai gatiti cam 1 minut, doar atat cat pasta sa inceapa sa-si elibereze aroma.

Continuati prin a adauga in tigaie zaharul de palmier si pasta concentrata de tamarin. Gatiti, amestecand permanent, astfel incat zaharul sa se topeasca si pasta de tamarin sa se incorporeze in sosul deja aflat in tigaie.

Cand ati ajuns la acest rezultat, asezati pestii in tigaie.

Cu grija (cu maaare grija pentru a nu-i rupe) intoarceti-i de pe o parte pe alta, asa incat toti pestii sa se imbrace in sosul condimentat.

Dupa ce ati terminat de intors toti pestii, turnati in tigaie laptele de cocos.

Amestecati usor, aduceti la punctul de fierbere, potriviti de sare dupa gust si gatiti la foc mic timp de cca. 10 minute, pana cand pestele este facut si sosul incepe sa capete consistenta.

Mai departe este simplu :) ! Stingeti focul, masa este gata! Veti pune peste in farfurii, sos din belsug, veti alatura o garnitura de orez fiert (care sa absoarba tot sosul condimentat), veti decora cu frunze de patrunjel si veti putea savura o portie delicioasa de hering in sos condimentat de lapte de cocos.


Preparare in imagini:

Astazi vom servi o portie de peste gatit in stil asiatic, anume hering in sos condimentat de lapte de cocos. Asteptati-va la o mancare gustoasa, cu un sos bogat in arome, consistent, perfect pentru a acompania in farfurie pesti de dimensiuni mai mici (baby hering, macrou sau sardine). Pentru preparare aveti nevoie de urmatoarele ingrediente: 400 g baby hering (6 pesti); 300 ml lapte de cocos; 1 ceapa; 5 catei usturoi; 25 g radacina proaspata de ghimbir; 2 ardei chili rosii, cu tot cu seminte; 1 lingurita lemongrass, tocata marunt; 2 lingurite seminte de coriandru; 1 lingurita seminte de chimion negru; 1 lingurita seminte fenicul; 2 lingurite zahar de palmier; 1 lingurita pasta concentrata de tamarin; 3 linguri ulei de palmier; cateva frunze de patrunjel proaspete; sare. Preparare hering in sos condimentat de lapte de cocos: Puneti intr-un blender ceapa taiata in patru, usturoiul, radacina de ghimbir (tocata grosier), ardeii chili si lingurita de lemongrass. Procesati pana ce obtineti o pasta, nu neaparat foarte fina. Puneti uleiul de palmier intr-o tigaie mai adanca si mai mare. Odata ce uleiul s-a incins, puneti in tigaie semintele - de coriandru, fenicul si chimion negru - pe care le veti gati la foc mic, amestecand constant, pana cand se vor rumeni frumos, capatand o culoare maro-aurie.
Adaugati pasta procesata la blender, amestecati si mai gatiti cam 1 minut, doar atat cat pasta sa inceapa sa-si elibereze aroma. Continuati prin a adauga in tigaie zaharul de palmier si pasta concentrata de tamarin. Gatiti, amestecand permanent, astfel incat zaharul sa se topeasca si pasta de tamarin sa se incorporeze in sosul deja aflat in tigaie. Cand ati ajuns la acest rezultat, asezati pestii in tigaie. Cu grija (cu maaare grija pentru a nu-i rupe) intoarceti-i de pe o parte pe alta, asa incat toti pestii sa se imbrace in sosul condimentat. Dupa ce ati terminat de intors toti pestii, turnati in tigaie laptele de cocos.
Amestecati usor, aduceti la punctul de fierbere, potriviti de sare dupa gust si gatiti la foc mic timp de cca. 10 minute, pana cand pestele este facut si sosul incepe sa capete consistenta. Mai departe este simplu :)! Stingeti focul, masa este gata! Veti pune peste in farfurii, sos din belsug, veti alatura o garnitura de orez fiert (care sa absoarba tot sosul condimentat), veti decora cu frunze de patrunjel si veti putea savura o portie delicioasa de hering in sos condimentat de lapte de cocos. Pofta Buna!      

Succes la preparare si Pofta Buna!

O părere.

  1. adnia spune:

    tocmai ce-am facut lapte de cocos, asa ca am notat reteta!

Spune-ţi părerea