Vinete la tigaie in sos picant


Vinete la tigaie in sos picant

Pentru ca doar ce am cules vinete din gradina proprie :) , astazi va propun o portie de vinete la tigaie in sos picant. Preparate dupa o reteta chinezeasca, vinetele pregatite astfel reprezinta o gustare excelenta in zilele toride de vara, un fel de mancare usor, simplu si rapid de realizat.

Pentru preparare aveti nevoie de urmatoarele ingrediente: 2 vinete mari; 2 lingurite pasta de ardei chili cu usturoi; 2 linguri pasta dulce de soia (tian jiang); 2 cuburi zahar brun; 2 linguri ulei vegetal; 2 lingurite ulei de susan.

Preparare vinete la tigaie in sos picant: Spalati vinetele, taiati-le jumatati pe lungime, dupa care taiati-le cuburi de marime potrivita.

Puneti apa intr-o oala mai mare si aduceti la fierbere.

Cand apa a dat in clocot, adaugati vinetele si lasati-le sa fiarba cam 3 minute.

Dupa 3 minute, puneti vinetele la scurs.

Incingeti in wok 2 linguri de ulei, in care adaugati pasta de chili cu usturoi si pasta dulce de soia.

Gatiti la foc iute cca. 2 minute, amestecand permanent.

Odata ce pasta de chili cu usturoi a inceput sa-si elibereze aroma si uleiul s-a colorat, adaugati zaharul brun.

Mai gatiti 1 minut, amestecand tot timpul, astfel incat zaharul sa se dizolve, dupa care puneti in wok si vinetele.

Amestecati pana cand vinetele se imbraca in uleiul condimentat si gatiti in continuare inca 2 minute, tot la foc iute.

Dupa 2 minute, turnati in wok 200 ml de apa si, din momentul in care sosul incepe sa fiarba, gatiti 4-5 minute, la foc potrivit, pana ce sosul se mai reduce si capata un pic de consistenta.

Adaugati uleiul de susan, amestecati si stingeti focul.

Puneti in farfurii vinete si sos picant, alaturati ca garnitura niste taietei de orez sau orez fiert, presarati pe deasupra frunzulite proaspete de coriandru si serviti cu mare pofta aceste delicioase vinete la tigaie in sos picant.


Preparare in imagini:

Pentru ca doar ce am cules vinete din gradina proprie :), astazi va propun o portie de vinete la tigaie in sos picant. Preparate dupa o reteta chinezeasca, vinetele pregatite astfel reprezinta o gustare excelenta in zilele toride de vara, un fel de mancare usor, simplu si rapid de realizat. Pentru preparare aveti nevoie de urmatoarele ingrediente: 2 vinete mari; 2 lingurite pasta de ardei chili cu usturoi; 2 linguri pasta dulce de soia (tian jiang); 2 cuburi zahar brun; 2 linguri ulei vegetal; 2 lingurite ulei de susan.  Preparare vinete la tigaie in sos picant: Spalati vinetele, taiati-le jumatati pe lungime, dupa care taiati-le cuburi de marime potrivita. Puneti apa intr-o oala mai mare si aduceti la fierbere. Cand apa a dat in clocot, adaugati vinetele si lasati-le sa fiarba cam 3 minute. Dupa 3 minute, puneti vinetele la scurs. Incingeti in wok 2 linguri de ulei,
in care adaugati pasta de chili cu usturoi si pasta dulce de soia. Gatiti la foc iute cca. 2 minute, amestecand permanent. Odata ce pasta de chili cu usturoi a inceput sa-si elibereze aroma si uleiul s-a colorat, adaugati zaharul brun. Mai gatiti 1 minut, amestecand tot timpul, astfel incat zaharul sa se dizolve, dupa care puneti in wok si vinetele. Amestecati pana cand vinetele se imbraca in uleiul condimentat si gatiti in continuare inca 2 minute, tot la foc iute. Dupa 2 minute, turnati in wok 200 ml de apa din momentul in care sosul incepe sa fiarba, gatiti 4-5 minute, la foc potrivit, pana ce sosul se mai reduce si capata un pic de consistenta.
Adaugati uleiul de susan, amestecati si stingeti focul. Puneti in farfurii vinete si sos picant, alaturati ca garnitura niste taietei de orez sau orez fiert, presarati pe deasupra frunzulite proaspete de coriandru si serviti cu mare pofta aceste delicioase vinete la tigaie in sos picant. Pofta Buna!      

Succes la preparare si Pofta Buna!

Spune-ţi părerea