Salam de biscuiti


Salam de biscuiti

Salam de biscuiti, un desert extrem de usor de pregatit, simplu dar totusi de efect si rafinat, potrivit oricarui moment al zilei. Reteta de salam de biscuiti pe care vi-o propun este cu atat mai usoara cu cat totul se pregateste “la rece”, nepresupunand incalzirea niciunui ingredient, drept pentru care tipul biscuitilor pe care ii veti folosi, cat de marunt ii veti sfarama astfel incat sa nu se inmoaie prea mult si sa compromita consistenta salamului de biscuiti… sunt doar amanunte care tin de gustul si imaginatia fiecaruia, fara a influenta insa aspectul final al desertului.

Pentru preparare aveti nevoie de urmatoarele ingrediente: 125 g biscuiti; 200 g unt (60% grasime), inmuiat la temperatura camerei; 80 g arahide, crude; 50 g cacao; 50 g zahar tos; 4 lingurite esenta de rom; 1 lingurita esenta de migdale.

Preparare salam de biscuiti: Maruntiti grosier arahidele si sfaramati biscuitii, nu neaparat foarte marunt (puteti realiza acest lucru punand biscutii intr-o punga, in care sa-i sfaramati mai apoi cu mana).

Puneti intr-un mixer zaharul, untul inmuiat si cacaoa, dupa care procesati pana ce zaharul se topeste si obtineti o crema omogena (la fel de bine puteti folosi, in loc de zahar tos, o cantitate similara de zahar pudra cu aroma de vanilie).

Adaugati esentele (de rom si de migdale), amestecati si puneti crema de cacao peste biscuiti.

Continuati prin a adauga arahidele, dupa care amestecati, astfel incat sa obtineti o compozitie omogena.

Intindeti, pe un blat de lemn, o bucata de folie alimentara, pe care veti aseza compozitia preparata anterior.

Infasurati folia in jurul cremei, inchideti capetele foliei prin rasucire, dupa care incepeti si modelati compozitia astfel incat sa obtineti forma de… salam.

Dati la frigider (de preferat peste noapte), iar a doua zi puteti pune in farfurii si taia felii pentru a servi acest delicios de ciocolatos salam de biscuiti.


Preparare in imagini:

Salam de biscuiti, un desert extrem de usor de pregatit, simplu dar totusi de efect si rafinat, potrivit oricarui moment al zilei. Reteta de salam de biscuiti pe care vi-o propun este cu atat mai usoara cu cat totul se pregateste "la rece", nepresupunand incalzirea niciunui ingredient, drept pentru care tipul biscuitilor pe care ii veti folosi, cat de marunt ii veti sfarama astfel incat sa nu se inmoaie prea mult si sa compromita consistenta salamului de biscuiti... sunt doar amanunte care tin de gustul si imaginatia fiecaruia, fara a influenta insa aspectul final al desertului. Pentru preparare aveti nevoie de urmatoarele ingrediente: 125 g biscuiti; 200 g unt (60% grasime), inmuiat la temperatura camerei; 80 g arahide, crude; 50 g cacao; 50 g zahar tos; 4 lingurite esenta de rom; 1 lingurita esenta de migdale. Preparare salam de biscuiti: Maruntiti grosier arahidele si sfaramati biscuitii, nu neaparat foarte marunt (puteti realiza acest lucru punand biscutii intr-o punga, in care sa-i sfaramati mai apoi cu mana). Puneti intr-un mixer zaharul, untul inmuiat si cacaoa, dupa care procesati pana ce zaharul se topeste si obtineti o crema omogena (la fel de bine puteti folosi, in loc de zahar tos, o cantitate similara de zahar pudra cu aroma de vanilie). Adaugati esentele (de rom si de migdale),
amestecati si puneti crema de cacao peste biscuiti. Continuati prin a adauga arahidele, dupa care amestecati, astfel incat sa obtineti o compozitie omogena. Intindeti, pe un blat de lemn, o bucata de folie alimentara, pe care veti aseza compozitia preparata anterior. Infasurati folia in jurul cremei, inchideti capetele foliei prin rasucire, dupa care incepeti si modelati compozitia astfel incat sa obtineti forma de... salam. Dati la frigider (de preferat peste noapte), iar a doua zi puteti pune in farfurii si taia felii pentru a servi acest delicios de ciocolatos salam de biscuiti. Pofta Buna!

Succes la preparare si Pofta Buna!

Spune-ţi părerea