Crema de ciocolata cu mure


Crema de ciocolata cu mure

Crema de ciocolata cu mascarpone si mure, un desert fin, racoritor, numai bun intr-o caniculara zi de august.

Pentru preparare aveti nevoie de urmatoarele ingrediente: 100 g ciocolata neagra (52%) cu crema de trufe; 120 g mascarpone; 150 g mure; 2 linguri lichior de portocale; 2 linguri de zahar tos; frisca.

Preparare crema de ciocolata cu mure: Presarati zaharul peste mure, turnati pe deasupra lichiorul de portocale, amestecati usor si lasati deoparte.

Pregatiti-va sa topiti ciocolata la bain-marie, deci puneti apa la fiert intr-o craticioara.

Intr-un vas mai mic decat cel in care ati pus apa la fiert puneti ciocolata.

Odata ce apa din craticioara a inceput sa fiarba, dati focul la minim si puneti vasul care contine ciocolata deasupra celui in care deja fierbe apa (fundul vasului cu ciocolata trebuie sa fie doar putin scufundat in apa care fierbe).

Asteptati pana se topeste ciocolata, amestecati (asa incat ciocolata sa devina cremoasa), dupa care luati vasul de la bain-marie si lasati ciocolata sa se racoreasca cca. 10 minute.

Imediat ce ciocolata topita s-a racorit adaugati mascarpone si amestecati energic, pana cand compozitia se omogenizeaza, devenind fina si cremoasa.

Introduceti crema la frigider si preparati frisca.

Dupa ce crema de ciocolata a stat la frigider cam 20-30 de minute, puteti monta desertul in farfurie. Asadar, puneti un strat de crema de ciocolata, un strat generos de mure (nu ocoliti sucul pe care acestea l-au lasat!), peste care veti aseza un ultim strat de crema de ciocolata.

Finalizati cu un strat de frisca, ornati cu mure, dupa care puteti savura cu pofta aceasta delicioasa si racoritoare crema de ciocolata cu mure.


Preparare in imagini:

Crema de ciocolata cu mascarpone si mure, un desert fin, racoritor, numai bun intr-o caniculara zi de august. Pentru preparare aveti nevoie de urmatoarele ingrediente: 100 g ciocolata neagra (52%) cu crema de trufe; 120 g mascarpone; 150 g mure; 2 linguri lichior de portocale; 2 linguri de zahar tos; frisca. Preparare crema de ciocolata cu mure: Presarati zaharul peste mure, turnati pe deasupra lichiorul de portocale, amestecati usor si lasati deoparte. Pregatiti-va sa topiti ciocolata la bain-marie, deci puneti apa la fiert intr-o craticioara. Intr-un vas mai mic decat cel in care ati pus apa la fiert puneti ciocolata. Odata ce apa din craticioara a inceput sa fiarba, dati focul la minim si puneti vasul care contine ciocolata deasupra celui in care deja fierbe apa (fundul vasului cu ciocolata trebuie sa fie doar putin scufundat in apa care fierbe).
Asteptati pana se topeste ciocolata, amestecati (asa incat ciocolata sa devina cremoasa), dupa care luati vasul de la bain-marie si lasati ciocolata sa se racoreasca cca. 10 minute. Imediat ce ciocolata topita s-a racorit adaugati mascarpone si amestecati energic, pana cand compozitia se omogenizeaza, devenind fina si cremoasa. Introduceti crema la frigider si preparati frisca. Dupa ce crema de ciocolata a stat la frigider cam 20-30 de minute, puteti monta desertul in farfurie. Asadar, puneti un strat de crema de ciocolata, un strat generos de mure (nu ocoliti sucul pe care acestea l-au lasat!), peste care veti aseza un ultim strat de crema de ciocolata. Finalizati cu un strat de frisca,
ornati cu mure, dupa care puteti savura cu pofta aceasta delicioasa si racoritoare crema de ciocolata cu mure.  Pofta Buna!          

Succes la preparare si Pofta Buna!

Spune-ţi părerea