Cotlet de rechin la cuptor cu rosii cherry si sos de vin


Cotlet de rechin la cuptor cu rosii cherry si sos de vin

Cotlet de rechin la cuptor cu rosii cherry si sos de vin, un preparat gustos, usor de pregatit pentru pranz sau cina, cu ajutorul caruia insa va puteti impresiona musafirii sau rasfata familia.

Pentru preparare aveti nevoie de urmatoarele ingrediente: 500 g cotlet de rechin (2 bucati a cate aproximativ 250 g fiecare); 150 ml vin alb, sec; 200 g rosii cherry, intregi; 4 catei de usturoi (mai marisori), zdrobiti; sucul si coaja rasa de la 1 lamaie; 1 lingurita rozmarin uscat; 2 linguri patrunjel proaspat, tocat marunt; 5 linguri ulei de masline; sare; piper mozaic (amestec de piper alb, negru, verde, rosu).

Preparare Cotlet de rechin la cuptor cu rosii cherry si sos de vin: Asezati cotletele de rechin intr-o tava si turnati, peste bucatile de peste, uleiul de masline.

Adaugati usturoiul zdrobit pe deasupra cotletelor de rechin, sucul de lamaie si mai apoi vinul.

Presarati un praf de sare pe fiecare cotlet de rechin, condimentati dupa gust cu amestec de piperuri, dupa care presarati rozmarinul uscat si lasati pestele la marinat cca. 20-30 de minute.

Dupa ce bucatile de rechin au stat la marinat si inainte de a fi introduse la cuptor, distribuiti egal, pe fiecare bucata de peste, coaja de lamaie rasa.

Adaugati rosiile cherry de jur-imprejurul bucatilor de rechin, presarati pe deasupra o mare parte a patrunjelului proaspat (mai pastrati si pentru decor, la final), dupa care introduceti tava in cuptorul preincalzit la 180 de grade.

Veti lasa cotletele de rechin la cuptor timp de cca. 15-20 de minute (functie de marimea si grosimea bucatilor de peste).

Cand sosul s-a mai redus un pic si pestele a devenit usor rumen la suprafata, puteti scoate tava din cuptor, masa este gata!

Prin urmare, puneti in farfurii bucati de cotlet de rechin, rosii, sos, alaturati o garnitura de cartofi natur peste care mai presarati cateva frunzulite de patrunjel verde, dupa care pregatiti-va sa savurati acest delicios cotlet de rechin la cuptor cu rosii cherry si sos de vin.


Preparare in imagini:

Cotlet de rechin la cuptor cu rosii cherry si sos de vin, un preparat gustos, usor de pregatit pentru pranz sau cina, cu ajutorul caruia insa va puteti impresiona musafirii sau rasfata familia. Pentru preparare aveti nevoie de urmatoarele ingrediente: 500 g cotlet de rechin (2 bucati a cate aproximativ 250 g fiecare); 150 ml vin alb, sec; 200 g rosii cherry, intregi; 4 catei de usturoi (mai marisori), zdrobiti; sucul si coaja rasa de la 1 lamaie; 1 lingurita rozmarin uscat; 2 linguri patrunjel proaspat, tocat marunt; 5 linguri ulei de masline; sare; piper mozaic (amestec de piper alb, negru, verde, rosu). Preparare Cotlet de rechin la cuptor cu rosii cherry si sos de vin: Asezati cotletele de rechin intr-o tava si turnati, peste bucatile de peste, uleiul de masline. Adaugati usturoiul zdrobit pe deasupra cotletelor de rechin, sucul de lamaie si mai apoi vinul.
Presarati un praf de sare pe fiecare cotlet de rechin, condimentati dupa gust cu amestec de piperuri, dupa care presarati rozmarinul uscat si lasati pestele la marinat cca. 20-30 de minute. Dupa ce bucatile de rechin au stat la marinat si inainte de a fi introduse la cuptor, distribuiti egal, pe fiecare bucata de peste, coaja de lamaie rasa. Adaugati rosiile cherry de jur-imprejurul bucatilor de rechin, presarati pe deasupra o mare parte a patrunjelului proaspat (mai pastrati si pentru decor, la final),
dupa care introduceti tava in cuptorul preincalzit la 180 de grade.  Veti lasa cotletele de rechin la cuptor timp de cca. 15-20 de minute (functie de marimea si grosimea bucatilor de peste). Cand sosul s-a mai redus un pic si pestele a devenit usor rumen la suprafata, puteti scoate tava din cuptor, masa este gata! Prin urmare, puneti in farfurii bucati de cotlet de rechin, rosii, sos, alaturati o garnitura de cartofi natur peste care mai presarati cateva frunzulite de patrunjel verde, dupa care pregatiti-va sa savurati acest delicios cotlet de rechin la cuptor cu rosii cherry si sos de vin. Pofta Buna!      

Succes la preparare si Pofta Buna!

Spune-ţi părerea