Toast cu pasta de creveti si seminte de susan
Toast cu pasta de creveti si seminte de susan, acesta este micul dejun pe care l-am servit astazi, un preparat cu iz asiatic, extrem de usor, rapid de pregatit si gustos. Combinatia dintre delicioasa pasta de creveti, painea crocanta si semintele de susan prajite face din acest toast, de asemenea, un candidat potrivit la capitolul aperitive de luat in calcul atunci cand asteptam oaspeti.
Pentru preparare aveti nevoie de urmatoarele ingrediente: 300 g creveti decorticati; 1 lingura otet de orez; 1 lingura sos de soia; 2 albusuri de ou; 2 linguri amidon de porumb; 100 g seminte de susan; ulei de orez, pentru prajit; felii de paine alba; sos de ardei chili dulce, pentru servit.
Preparare toast cu pasta de creveti si seminte de susan: Incepeti prin a bate spuma albusurile de ou, pana ce obtineti o compozitie care se tine de peretii vasului.
Indepartati coditele crevetilor, dupa care puneti crevetii in blender.
Adaugati sosul de soia, otetul de orez si procesati pana cand obtineti o pasta omogena (in acest moment nu neaparat foarte fina).
Adaugati in blender albusurile de ou, amidonul de porumb, dupa care procesati din nou, astfel incat sa obtineti o pasta fina.
Transferati pasta obtinuta intr-un bol si taiati cateva felii de paine (puteti folosi si baghete sau paine gata feliata).
Ungeti felii de paine cu pasta de creveti, dupa care rasturnati fiecare felie, asezand-o cu partea unsa cu pasta de creveti pe o farfurie intinsa in care ati pus semintele de susan. Apasati usor felia de paine, asa incat semintele de susan sa faca priza cu pasta de creveti, dupa care asezati feliile pe un blat de lemn (bineinteles cu partea unsa in sus).
Intr-o tigaie mai adanca, incingeti ulei cam de 2 degete.
Cand uleiul este bine incins, incepeti si puneti in tigaie felii de paine, la inceput cu partea cu semintele de susan in jos.
Lasati-le sa se rumeneasca cca. 2-3 minute, la foc mediu spre iute, dupa care intoarceti feliile de paine, urmand a le lasa sa se rumeneasca si pe cealalta parte.
Odata ce painea a capatat o apetisanta culoare brun-aurie, scoateti feliile pe un prosop absorbant si lasati-le sa se scurga de surplusul de ulei.
Cam asta ar fi tot, cum va spuneam si la inceput nimic complicat. Puneti in farfurii, adaugati pe deasupra sos dulce de chili si serviti cu mare pofta acest delicios toast cu pasta de creveti si seminte de susan.
Preparare in imagini:
Succes la preparare si Pofta Buna!