Pui Shanghai


Pui Shanghai

Nu-mi refuz niciodata prepararea unei portii de pui Shanghai, fie ca urmeaza sa includ acest fel de mancare printre aperitive (cel mai adesea), fie ca-l servesc ca fel principal alaturandu-i o garnitura de orez cu muguri de bambus. Gustos, simplu de pregatit, pieptul de pui gatit astfel, in stil asiatic, constituie prin urmare o alegere la indemana atunci cand hotarati meniul unei mese la care asteptati musafiri sau cand va ganditi ce sa serviti laolalta cu familia, la pranz.

Pentru preparare aveti nevoie de urmatoarele ingrediente: 600 g piept de pui (dezosat si curatat de pielita); 6 linguri sos de soia; 2 linguri vin de orez Shaoxing; 3 oua; 10 linguri amidon de porumb; 1 lingurita ulei de susan; 1 lingurita zahar brun; piper mozaic (amestec de piper negru, alb, rosu si verde).

Preparare pui Shanghai: Taiati pieptul de pui, pe latimea bucatii de carne, in fasii groase de maxim 1 cm.

Puneti ouale intr-un castron si bateti-le spuma.

Adaugati zaharul brun si amestecati, pana cand zaharul se dizolva.

Continuati prin a adauga sosul de soia, vinul de orez, uleiul de susan, amidonul de porumb si piperul, dupa care amestecati bine, astfel incat sa integrati amidonul si sa obtineti o compozitie omogena, de consistenta unei smantani mai groase.

Puneti fasiile de piept de pui in compozitia astfel obtinuta si amestecati, asa incat carnea sa se imbrace uniform si sa se acopere cu sos. Acoperiti castronul cu o folie alimentara, introduceti la frigider, unde veti lasa carnea la marinat 30 de minute.

Dupa ce a trecut minim o jumatate de ora, puneti ulei in wok cam de doua degete si lasati-l sa se incinga bine.

Cand uleiul este incins, incepeti si adaugati in wok fasii de carne – ajutati-va de o furculita pentru a “extrage” fasiile de piept de pui din marinata, puneti-le in uleiul incins, fara a aglomera insa tigaia cu bucati de carne.

Rumeniti bucatile de piept de pui, la foc mediu spre iute, pana cand capata o apetisanta culoare brun-aurie, dupa care scoateti-le din tigaie si lasati-le sa se scurga de surplusul de ulei pe un prosop absorbant.

Procedati astfel pana ce terminati toata carnea, dupa care decideti ce si cum :) . Daca optati sa serviti puiul Shanghai ca aperitiv (asa cum am ales eu de aceasta data), puneti fasii rumene de carne pe un platou, alaturati un sos dulce-iute, decorati cu frunzulite proaspete de coriandru sau patrunjel si… savurati!!


Preparare in imagini:

Nu-mi refuz niciodata prepararea unei portii de pui Shanghai, fie ca urmeaza sa includ acest fel de mancare printre aperitive (cel mai adesea), fie ca-l servesc ca fel principal alaturandu-i o garnitura de orez cu muguri de bambus http://www.all-food.ro/2009/09/24/orez-cu-muguri-de-bambus/. Gustos, simplu de pregatit, pieptul de pui gatit astfel, in stil asiatic, constituie prin urmare o alegere la indemana atunci cand hotarati meniul unei mese la care asteptati musafiri sau cand va ganditi ce sa serviti laolalta cu familia, la pranz. Pentru preparare aveti nevoie de urmatoarele ingrediente: 600 g piept de pui (dezosat si curatat de pielita); 6 linguri sos de soia; 2 linguri vin de orez Shaoxing; 3 oua; 10 linguri amidon de porumb; 1 lingurita ulei de susan; 1 lingurita zahar brun; piper mozaic (amestec de piper negru, alb, rosu si verde).  Preparare pui Shanghai: Taiati pieptul de pui, pe latimea bucatii de carne, in fasii groase de maxim 1 cm. Puneti ouale intr-un castron si bateti-le spuma. Adaugati zaharul brun si amestecati, pana cand zaharul se dizolva.
Continuati prin a adauga sosul de soia, vinul de orez, uleiul de susan, amidonul de porumb si piperul, dupa care amestecati bine, astfel incat sa integrati amidonul si sa obtineti o compozitie omogena, de consistenta unei smantani mai groase. Puneti fasiile de piept de pui in compozitia astfel obtinuta
si amestecati, asa incat carnea sa se imbrace uniform si sa se acopere cu sos. Acoperiti castronul cu o folie alimentara, introduceti la frigider, unde veti lasa carnea la marinat 30 de minute. Dupa ce a trecut minim o jumatate de ora, puneti ulei in wok cam de doua degete si lasati-l sa se incinga bine. Cand uleiul este incins, incepeti si adaugati in wok fasii de carne - ajutati-va de o furculita pentru a "extrage" fasiile de piept de pui din marinata, puneti-le in uleiul incins, fara a aglomera insa tigaia cu bucati de carne. Rumeniti bucatile de piept de pui, la foc mediu spre iute, pana cand capata o apetisanta culoare brun-aurie, dupa care scoateti-le din tigaie si lasati-le sa se scurga de surplusul de ulei pe un prosop absorbant.  Procedati astfel pana ce terminati toata carnea, dupa care decideti ce si cum :). Daca optati sa serviti puiul Shanghai ca aperitiv (asa cum am ales eu de aceasta data), puneti fasii rumene de carne pe un platou,
alaturati un sos dulce-iute, decorati cu frunzulite proaspete de coriandru sau patrunjel si... savurati!! Pofta Buna!            

Succes la preparare si Pofta Buna!

Spune-ţi părerea