Ghiveci de legume cu carne de porc


Ghiveci de legume cu carne de porc

Intr-o mohorata zi de toamna va invit la o portie aburinda de ghiveci de legume cu carne, un fel de mancare reconfortant, gustos, hranitor si plin de culoare.

Pentru preparare aveti nevoie de urmatoarele ingrediente: 400 g carne de porc (ceafa sau pulpa); 100 g ceapa; 100 g morcov; 100 g ardei gras; 150 g vinete; 100 g conopida; 100 g mazare (congelata); 100 g fasole fideluta (congelata); 500 g cartofi; 250 g rosii pasate; 1 lingura pasta de tomate; 1 lingura boia de ardei dulce; 1/2 lingura usturoi granulat; 1 lingurita sare; 1/2 lingurita piper mozaic; 2 linguri ulei; patrunjel.

Preparare ghiveci de legume cu carne de porc: Incepeti prin a taia carnea in cuburi de marime potrivita.

Ardeiul gras taiati-l fasii subtiri, morcovul rondele, iar conopida desfaceti-o in buchetele de marime medie.

Taiati vinetele in jumatate pe lungime, dupa care taiati-le in felii subtiri pe latime, in timp ce ceapa o veti toca julien.

Curatati cartofii de coaja, taiati-i cuburi de marime potrivita, dupa care lasati-i deoparte intr-un vas, acoperiti cu apa rece.

In acest moment aveti toate ingredientele pregatite si puteti incepe.

Turnati 2 linguri de ulei intr-o tigaie mai adanca si lasati-l sa se incinga.

Adaugati carnea de porc si gatiti-o pana cand aceasta se rumeneste iar din tigaie se evapora tot sucul pe care carnea il va lasa.

Odata ce ati ajuns la acest rezultat, scoateti carnea intr-un bol si lasati-o deoparte.

In uleiul in care ati rumenit carnea adaugati toate legumele si sotati-le 5 minute la foc iute, amestecand constant.

Profitati de acest ragaz si puneti cartofii la fiert (ii veti gati cca. 15-18 minute din momentul in care apa incepe sa fiarba).

Dupa ce ati sotat legumele, readaugati carnea in tigaie si amestecati.

Turnati 500 ml de apa, amestecati din nou si, din momentul in care sosul incepe da in clocot, lasati sa fiarba 5 minute.

Cand au trecut cele 5 minute adaugati rosiile pasate, pasta de tomate, boiaua de ardei, usturoiul granulat, sarea, piperul, dupa care amestecati.

Scurgeti cartofii si adaugati-i in tigaie.

Amestecati, potriviti de gust (asta daca mai simtiti ca doriti sare, piper, samd), adaugati patrunjelul tocat, amestecati din nou si stingeti focul, mancarea este gata.

Puneti in farfurii si serviti cu pofta acest delicios ghiveci de legume cu carne de porc.


Preparare in imagini:

Intr-o mohorata zi de toamna va invit la o portie aburinda de ghiveci de legume cu carne, un fel de mancare reconfortant, gustos, hranitor si plin de culoare.  Pentru preparare aveti nevoie de urmatoarele ingrediente: 400 g carne de porc (ceafa sau pulpa); 100 g ceapa; 100 g morcov; 100 g ardei gras; 150 g vinete; 100 g conopida; 100 g mazare (congelata); 100 g fasole fideluta (congelata); 500 g cartofi; 250 g rosii pasate; 1 lingura pasta de tomate; 1 lingura boia de ardei dulce; 1/2 lingura usturoi granulat; 1 lingurita sare; 1/2 lingurita piper mozaic; 2 linguri ulei; patrunjel. Preparare ghiveci de legume cu carne de porc: Incepeti prin a taia carnea in cuburi de marime potrivita.  Ardeiul gras taiati-l fasii subtiri, taiati morcovul rondele, iar conopida desfaceti-o in buchetele de marime medie.  Taiati vinetele in jumatate pe lungime, dupa care taiati-le in felii subtiri pe latime,
in timp ce ceapa o veti toca julien. Curatati cartofii de coaja, taiati-i cuburi de marime potrivita, dupa care lasati-i deoparte intr-un vas, acoperiti cu apa rece. In acest moment aveti toate ingredientele pregatite si puteti incepe. Turnati 2 linguri de ulei intr-o tigaie mai adanca si lasati-l sa se incinga. Adaugati carnea de porc gatiti-o pana cand aceasta se rumeneste iar din tigaie se evapora tot sucul pe care carnea il va lasa.  Odata ce ati ajuns la acest rezultat, scoateti carnea intr-un bol si lasati-o deoparte.
In uleiul in care ati rumenit carnea adaugati toate legumele si sotati-le 5 minute la foc iute, amestecand constant. Profitati de acest ragaz si puneti cartofii la fiert (ii veti gati cca. 15-18 minute din momentul in care apa incepe sa fiarba) Dupa ce ati sotat legumele, readaugati carnea in tigaie si amestecati.  Turnati 500 ml de apa, amestecati din nou si, din momentul in care sosul incepe da in clocot, lasati sa fiarba 5 minute. Cand au trecut cele 5 minute adaugati rosiile pasate,
pasta de tomate, boiaua de ardei, usturoiul granulat, sarea, piperul, dupa care amestecati. Scurgeti cartofii
si adaugati-i in tigaie. Amestecati, potriviti de gust (asta daca mai simtiti ca doriti sare, piper, samd), adaugati patrunjelul tocat, amestecati din nou si stingeti focul, mancarea este gata. Puneti in farfurii si serviti cu pofta acest delicios ghiveci de legume cu carne de porc. Pofta Buna!

Succes la preparare si Pofta Buna!

Spune-ţi părerea