Pulpe de pui prajite


Pulpe de pui prajite

Pulpe de pui prajite la tigaie, in stil asiatic, iata ce puteti servi ca gustare rapida (alaturand un sos dulce-iute sau muraturi) sau ca pranz satios alaturand carnii prajite o garnitura de orez sau cartofi (prajiti ori piure, dupa cum preferati).
Tot ceea ce pot sa va spun este ca, indiferent de modul in care veti alege sa consumati aceste pulpe de pui prajite in stil asiatic, veti fi cuceriti nu numai de apetisanta crusta rumena a pulpelor, dar si de aroma pe care carnea o va capata in urma procesului de gatire!

Pentru preparare aveti nevoie de urmatoarele ingrediente: 4 pulpe inferioare de pui (in total aproximativ 500 g de carne); 2 salote, tocate marunt; 4 catei de usturoi, tocati marunt; 25 g ghimbir proaspat, curatat de coaja si tocat marunt; 2 lingurite lemongrass, tocat (din conserva); 2 linguri sos de soia dark; 1/2 lingurita turmeric; 1 lingura zahar de palmier; sare; piper negru; ulei pentru prajit.

Preparare pulpe de pui prajite: Puneti intr-un mojar salotele, usturoiul, radacina de ghimbir si zdrobiti-le pana ce obtineti o pasta omogena (nu uitati sa tocati marunt toate ingredientele, inainte de a le pune in mojar, astfel incat zdrobirea lor sa se realizeze mai usor).

Adaugati lemongrass si amestecati.

Luati o oala suficient de incapatoare in care asezati pulpele de pui in asa fel incat sa nu fie inghesuite.

Puneti in oala pasta preparata mai inainte in mojar, adaugati turmericul, zaharul de palmier zdrobit, sosul de soia dark, turnati 150 ml de apa si, la final, amestecati bine.

Pulpele de pui vor lua acum drumul aragazului. Prin urmare, veti pune oala pe foc si in momentul in care sosul va da in clocot, veti micsora focul si veti gati carnea timp de 25 de minute. Timp in care veti mai intoarce pulpele, din cand in cand, asa incat fiecare parte sa ia contact cu sosul.

Odata ce in oala n-a mai ramas pic de lichid si sosul s-a caramelizat, scoateti pulpele de pui pe o farfurie, unde le veti unge pe toate partile cu restul de sos ramas in oala. Pofticiosilor care sunt pe punctul sa se infiga in ele in aceasta clipa, crezand ca sunt gata, le spun de pe-acum sa se abtina chiar daca mirosul este tentant :) ! Pulpele de pui urmeaza sa fie prajite, iar rezultatul va face ca asteptarea sa nu fi fost in van!

Asadar turnati intr-un wok ulei suficient pentru a praji pulpele de pui.

Asezonati carnea cu sare si piper negru proaspat macinat dupa care, cand uleiul s-a incins, puneti pulpele de pui in tigaie si prajiti-le, intorcandu-le pe ambele parti.

In momentul in care pulpele au capatat o crusta brun-aurie sunt gata pentru a fi scoase din tigaie si lasate sa se scurga de surplusul de ulei pe un prosop de hartie.

Mai departe e simplu si stiti ce aveti de facut :) . Puneti aceste delicioase pulpe de pui prajite pe un platou si serviti-le dupa cum va spuneam la inceput – eu le-am servit ca gustare, alaturandu-le un sos mango chutney, dar voi le puteti consuma asa cum va pofteste inima.


Preparare in imagini:

Pulpe de pui prajite la tigaie, in stil asiatic, iata ce puteti servi ca gustare rapida (alaturand un sos dulce-iute sau muraturi) sau ca pranz satios alaturand carnii prajite o garnitura de orez sau cartofi (prajiti ori piure, dupa cum preferati). Tot ceea ce pot sa va spun este ca, indiferent de modul in care veti alege sa consumati aceste pulpe de pui prajite in stil asiatic, veti fi cuceriti nu numai de apetisanta crusta rumena a pulpelor, dar si de aroma pe care carnea o va capata in urma procesului de gatire! Pentru preparare aveti nevoie de urmatoarele ingrediente: 4 pulpe inferioare de pui (in total aproximativ 500 g de carne); 2 salote, tocate marunt; 4 catei de usturoi, tocati marunt; 25 g ghimbir proaspat, curatat de coaja si tocat marunt; 2 lingurite lemongrass, tocat (din conserva); 2 linguri sos de soia dark; 1/2 lingurita turmeric; 1 lingura zahar de palmier; sare; piper negru; ulei pentru prajit. Preparare pulpe de pui prajite: Puneti intr-un mojar salotele, usturoiul, radacina de ghimbir si zdrobiti-le pana ce obtineti o pasta omogena (nu uitati sa tocati marunt toate ingredientele, inainte de a le pune in mojar, astfel incat zdrobirea lor sa se realizeze mai usor). Adaugati lemongrass si amestecati. Luati o oala suficient de incapatoare in care asezati pulpele de pui in asa fel incat sa nu fie inghesuite.
Puneti in oala pasta preparata mai inainte in mojar, adaugati turmericul, adaugati zaharul de palmier zdrobit, adaugati sosul de soia dark, turnati 150 ml de apa si, la final, amestecati bine. Pulpele de pui vor lua acum drumul aragazului. Prin urmare, veti pune oala pe foc si in momentul in care sosul va da in clocot, veti micsora focul si veti gati carnea timp de 25 de minute. Timp in care veti mai intoarce pulpele, din cand in cand, asa incat fiecare parte sa ia contact cu sosul.
Odata ce in oala n-a mai ramas pic de lichid si sosul s-a caramelizat, scoateti pulpele de pui pe o farfurie, unde le veti unge pe toate partile cu restul de sos ramas in oala. Pofticiosilor care sunt pe punctul sa se infiga in ele in aceasta clipa, crezand ca sunt gata, le spun de pe-acum sa se abtina chiar daca mirosul este tentant :)! Pulpele de pui urmeaza sa fie prajite, iar rezultatul va face ca asteptarea sa nu fi fost in van! Asadar turnati intr-un wok ulei suficient pentru a praji pulpele de pui. Asezonati carnea cu sare si piper negru proaspat macinat dupa care, cand uleiul s-a incins, puneti pulpele de pui in tigaie si prajiti-le, intorcandu-le pe ambele parti. In momentul in care pulpele au capatat o crusta brun-aurie sunt gata pentru a fi scoase din tigaie si lasate sa se scurga de surplusul de ulei pe un prosop de hartie.
Mai departe e simplu si stiti ce aveti de facut :). Puneti aceste delicioase pulpe de pui prajite pe un platou si serviti-le dupa cum va spuneam la inceput - eu le-am servit ca gustare, alaturandu-le un sos mango chutney, dar voi le puteti consuma asa cum va pofteste inima. Pofta Buna!          

Succes la preparare si Pofta Buna!

Spune-ţi părerea