Desert cu mascarpone si piersici


Desert cu mascarpone si piersici

Un delicios desert cu mascarpone si piersici, extrem de potrivit in perioada sarbatorilor (sau la evenimente pe care le celebrati in familie) datorita rapiditatii cu care se prepara. Astfel, le puteti servi invitatilor un desert rafinat, cu adevarat deosebit, de care acestia se vor bucura fara sa banuiasca o clipa cat de usor v-a fost sa-l pregatiti.

Pentru preparare aveti nevoie de urmatoarele ingrediente: 250 g mascarpone; 2-3 piersici (din compot), taiate cuburi; 50 g zahar tos; sucul de la 1/2 lamaie; 200 g frisca; nuci caju, zdrobite grosier; ciocolata neagra, rasa.

Preparare desert cu mascarpone si piersici: Veti incepe prin a va pregati ingredientele, ceea ce inseamna ca: veti scoate piersicile din compot, le veti lasa sa se scurga, dupa care le veti taia cuburi de marime potrivita. Veti prepara frisca, veti stoarce lamaia, veti da ciocolata prin razatoare si veti zdrobi alunele caju.

Odata ce ati parcurs acesti pasi puteti trece la preparare. Puneti intr-un castron cantitatea de mascarpone, adaugati zaharul si sucul de lamaie.

Amestecati energic (ajutandu-va de o lingura de lemn) pana cand zaharul se topeste si obtineti o crema omogena si fina.

In momentul in care ati ajuns la acest rezultat adaugati in castron frisca.

Amestecati usor pana ce incorporati toata cantitatea de frisca in crema mascarpone.

Cam asta ar fi tot :) , de aici desertul trece in faza finala, de prezentare! Asadar, alegeti-va paharele/cupele/formele in care veti dori sa-l serviti si puneti un strat generos din compozitia preparata mai inainte.

Asezati in continuare, deasupra cremei de mascarpone cu frisca, un strat generos de piersici.

Completati forma aleasa pentru servit cu un nou strat de crema de mascarpone cu frisca, presarati pe deasupra un strat de alune caju zdrobite, urmat de un strat de ciocolata neagra (rasa).

Introduceti cupele la frigider si, cand vine momentul, finalizati cu… “piersicile de pe tort” – adicatelea cu cateva cubulete de piersici (ca decor), dupa care acest minunat desert cu mascarpone si piersici este gata pentru a fi servit.


Preparare in imagini:

Un delicios desert cu mascarpone si piersici, extrem de potrivit in perioada sarbatorilor (sau la evenimente pe care le celebrati in familie) datorita rapiditatii cu care se prepara. Astfel, le puteti servi invitatilor un desert rafinat, cu adevarat deosebit, de care acestia se vor bucura fara sa banuiasca o clipa cat de usor v-a fost sa-l pregatiti. Pentru preparare aveti nevoie de urmatoarele ingrediente: 250 g mascarpone; 2-3 piersici (din compot), taiate cuburi; 50 g zahar tos; sucul de la 1/2 lamaie; 200 g frisca; nuci caju, zdrobite grosier; ciocolata neagra, rasa. Preparare desert cu mascarpone si piersici: Veti incepe prin a va pregati ingredientele, ceea ce inseamna ca: veti scoate piersicile din compot, le veti lasa sa se scurga, dupa care le veti taia cuburi de marime potrivita. Veti prepara frisca, veti stoarce lamaia, veti da ciocolata prin razatoare si veti zdrobi alunele caju.  Odata ce ati parcurs acesti pasi puteti trece la preparare. Puneti intr-un castron cantitatea de mascarpone, adaugati zaharul si sucul de lamaie. Amestecati energic (ajutandu-va de o lingura de lemn) pana cand zaharul se topeste si obtineti o crema omogena si fina. In momentul in care ati ajuns la acest rezultat adaugati in castron frisca. Amestecati usor pana ce incorporati toata cantitatea de frisca in crema mascarpone.
Cam asta ar fi tot :), de aici desertul trece in faza finala, de prezentare! Asadar, alegeti-va paharele/cupele/formele in care veti dori sa-l serviti si puneti un strat generos din compozitia preparata mai inainte. Asezati in continuare, deasupra cremei de mascarpone cu frisca, un strat generos de piersici. Completati forma aleasa pentru servit cu un nou strat de crema de mascarpone cu frisca, presarati pe deasupra un strat de alune caju zdrobite, presarati si un strat de ciocolata neagra (rasa). Introduceti cupele la frigider si, cand vine momentul, finalizati cu... "piersicile de pe tort" - adicatelea cu cateva cubulete de piersici (ca decor), dupa care acest minunat desert cu mascarpone si piersici este gata pentru a fi servit. Pofta Buna!  

Succes la preparare si Pofta Buna!

6 păreri.

  1. ela spune:

    piersici si mascarpone….ce deliciu…am venit imediat :) )))

  2. Tavi spune:

    @ela – :D , cu parere de rau te anunt ca s-a terminat!! Dar mai fac.

  3. ela spune:

    :) )))) ma gandeam eu ca mai faci daca trebuie

  4. Carmen spune:

    Spune-mi te rog, cate portii au rezultat?

  5. Tavi spune:

    @Carmen – 4.

  6. Carmen spune:

    Multumesc frumos pentru raspuns!

Spune-ţi părerea