Pulpa de porc in sos de bere


Pulpa de porc in sos de bere

Astazi servim la pranz pulpa de porc in sos de bere. Va asigur ca nu exista ceva mai reconfortant si gustos dupa ce ai dat cateva ore la zapada :) decat o friptura frageda si rumena care, de altfel, se prepara extrem de simplu.

Pentru preparare aveti nevoie de urmatoarele ingrediente: 700 g pulpa de porc fara os (bucata intreaga); 750 ml bere blonda; 1 ceapa mica, tocata marunt; 3 catei de usturoi, tocati marunt; 1 frunza de dafin; 1 crenguta de cimbru; 1/2 lingurita salvie (uscata); 1/2 lingurita oregano (uscat); 1 lingura ulei de masline; sare; piper negru proaspat macinat; ulei vegetal pentru prajit.

Preparare pulpa de porc in sos de bere: Puneti intr-un castron salvia, oregano, sarea, piperul si uleiul de masline.

Amestecati, dupa care asezati pulpa de porc intr-o tigaie mai adanca si ungeti-o pe ambele parti cu uleiul condimentat.

Turnati in tigaie (pe langa bucata de carne) ulei cam de un deget.

Gatiti carnea cca. 20 de minute, la foc mediu, intorcand-o pe fiecare parte.

In momentul in care pulpa de porc s-a rumenit frumos si uniform pe intreaga suprafata, scapati de grasimea din tigaie si pastrati doar 2 linguri din aceasta.

Dati carnea intr-o parte a tigaii si adaugati ceapa si usturoiul. Caliti cat sa rumeniti ceapa un pic (fara a o arde insa), dupa care turnati in tigaie berea.

Adaugati crenguta de cimbru, foaia de dafin, readuceti pulpa de porc in centrul tigaii, aduceti la fierbere si acoperiti cu un capac.

Fierbeti carnea aproximativ 30-45 de minute (functie de grosimea bucatii), la foc mic, intorcand-o periodic (cam la 10 minute) de pe-o parte pe alta.

Odata ce pulpa de porc a devenit frageda si sosul din tigaie s-a redus, stingeti focul.

Scoateti carnea pe un platou, taiati-o felii subtiri si este gata pentru a fi pusa in farfurii.

Serviti aceasta delicioasa pulpa de porc in sos de bere alaturandu-i un risotto  sau orice alta garnitura va este pe plac.


Preparare in imagini:

Astazi servim la pranz pulpa de porc in sos de bere. Va asigur ca nu exista ceva mai reconfortant si gustos dupa ce ai dat cateva ore la zapada :) decat o friptura frageda si rumena care, de altfel, se prepara extrem de simplu. Pentru preparare aveti nevoie de urmatoarele ingrediente: 700 g pulpa de porc fara os (bucata intreaga); 750 ml bere blonda; 1 ceapa mica, tocata marunt; 3 catei de usturoi, tocati marunt; 1 frunza de dafin; 1 crenguta de cimbru; 1/2 lingurita salvie (uscata); 1/2 lingurita oregano (uscat); 1 lingura ulei de masline; sare; piper negru proaspat macinat; ulei vegetal pentru prajit. Preparare pulpa de porc in sos de bere: Puneti intr-un castron salvia, oregano, sarea, piperul si uleiul de masline. Amestecati, dupa care asezati pulpa de porc intr-o tigaie mai adanca si ungeti-o pe ambele parti cu uleiul condimentat. Turnati in tigaie (pe langa bucata de carne) ulei cam de un deget. Gatiti carnea cca. 20 de minute, la foc mediu,
intorcand-o pe fiecare parte. In momentul in care pulpa de porc s-a rumenit frumos si uniform pe intreaga suprafata, scapati de grasimea din tigaie si pastrati doar 2 linguri din aceasta. Dati carnea intr-o parte a tigaii si adaugati ceapa si usturoiul. Caliti cat sa rumeniti ceapa un pic (fara a o arde insa), dupa care turnati in tigaie berea. Adaugati crenguta de cimbru, foaia de dafin, readuceti pulpa de porc in centrul tigaii, aduceti la fierbere si acoperiti cu un capac.
Fierbeti carnea aproximativ 30-45 de minute (functie de grosimea bucatii), la foc mic, intorcand-o periodic (cam la 10 minute) de pe-o parte pe alta. Odata ce pulpa de porc a devenit frageda si sosul din tigaie s-a redus, stingeti focul. Scoateti carnea pe un platou, taiati-o felii subtiri si este gata pentru a fi pusa in farfurii. Serviti aceasta delicioasa pulpa de porc in sos de bere alaturandu-i un risotto http://www.all-food.ro/2011/01/17/risotto/ sau orice alta garnitura va este pe plac. Pofta Buna!      

Succes la preparare si Pofta Buna!

Spune-ţi părerea