Crackers cu arahide


Crackers cu arahide

Rempeyek, un soi de cracker indonezian cu arahide, iata un aperitiv extrem de gustos si simplu de preparat pe care va recomand sa-l incercati. Este o gustare condimentata, numai buna de pus pe masa atunci cand asteptati oaspeti sau cand, pur si simplu, doriti sa rontaiti ceva bun, seara, la televizor.

Pentru preparare aveti nevoie de urmatoarele ingrediente: 225 g faina de orez brun; 110 g arahide crude, maruntite grosier (puteti foarte bine sa le lasati si jumatati); 30 g caju crud, maruntit; 4 catei de usturoi, zdrobiti; 300 ml lapte de cocos; 1 lingurita seminte de coriandru, zdrobite; 1 lingurita turmeric; 1 lingurita pudra de chili; 1 lingurita praf de copt; sare; piper neagru proaspat macinat; ulei de arahide.

Preparare crackers cu arahide: Intr-un castron, puneti faina, semintele de coriandru zdrobite, turmericul, praful de copt si amestecati bine, astfel incat praful de copt si condimentele sa se integreze in faina.

Dati faina pe marginile castronului (realizand astfel o adancitura in mijloc) si, in golul astfel creat, turnati laptele de cocos.

Ajutandu-va de o lingura de lemn, incepeti si amestecati. Incepeti din centrul castronului urmand a ajunge, pe masura ce incorporati faina in lapte, catre marginile acestuia.

Cand ati terminat de incorporat toata faina si aluatul s-a legat, adaugati usturoiul, arahidele si alunele caju, condimentati cu un praf de sare si piper negru macinat, dupa care amestecati pana obtineti un aluat omogen.

Lasati aluatul sa se odihneasca cca. o jumatate de ora, timp in care amestecati intr-un bol pudra de chili cu un praf de sare.

Dupa 30 de minute puteti incepe sa formati mici chiftelute, cat mai plate posibil (aluatul este unul moale), pe care le veti aseza pe un blat de lemn.

Intr-o tigaie, puneti uleiul de arahide la incins (nu puneti foarte mult ulei, doar atata cat acesta sa acopere in strat subtire fundul tigaii).

In uleiul bine incins incepeti si puneti forme de aluat (nu aglomerati tigaia, cel mai bine fiind sa prajiti crackers-ii in transe, astfel incat sa nu se lipeasca unii de altii in tigaie).

Rumeniti-i pe fiecare parte, intorcandu-i cand marginile s-au aurit, dupa care scoateti-i si lasati-i pe un prosop absorbant. Procedati similar pana cand terminati tot aluatul (dupa ce scoateti fiecare transa mai completati cu ulei de arahide – tot in strat foarte subtire).

Odata ce ati terminat cu prajitul pudrati apetisantii crackers cu arahide cu amestecul de pudra de chili cu sare, transferati-i pe platouri, alaturati-le sosuri dupa preferinta (mango chutney sau sambal de ardei iute daca preferati o tenta si mai picanta) si savurati cu placere.


Preparare in imagini:

Rempeyek, un soi de cracker indonezian cu arahide, iata un aperitiv extrem de gustos si simplu de preparat pe care va recomand sa-l incercati. Este o gustare condimentata, numai buna de pus pe masa atunci cand asteptati oaspeti sau cand, pur si simplu, doriti sa rontaiti ceva bun, seara, la televizor. Pentru preparare aveti nevoie de urmatoarele ingrediente: 225 g faina de orez brun; 110 g arahide crude, maruntite grosier (puteti foarte bine sa le lasati si jumatati); 30 g caju crud, maruntit; 4 catei de usturoi, zdrobiti; 300 ml lapte de cocos; 1 lingurita seminte de coriandru, zdrobite; 1 lingurita turmeric; 1 lingurita pudra de chili; 1 lingurita praf de copt; sare; piper neagru proaspat macinat; ulei de arahide. Preparare crackers cu arahide: Intr-un castron, puneti faina, semintele de coriandru zdrobite, turmericul, praful de copt si amestecati bine, astfel incat praful de copt si condimentele sa se integreze in faina. Dati faina pe marginile castronului (realizand astfel o adancitura in mijloc) si, in golul astfel creat, turnati laptele de cocos. Ajutandu-va de o lingura de lemn, incepeti si amestecati. Incepeti din centrul castronului urmand a ajunge, pe masura ce incorporati faina in lapte, catre marginile acestuia. Cand ati terminat de incorporat toata faina si aluatul s-a legat, adaugati usturoiul, arahidele si alunele caju, condimentati cu un praf de sare si piper negru macinat,
dupa care amestecati pana obtineti un aluat omogen. Lasati aluatul sa se odihneasca cca. o jumatate de ora, amestecati intr-un bol pudra de chili cu un praf de sare. Dupa 30 de minute puteti incepe sa formati mici chiftelute, cat mai plate posibil (aluatul este unul moale), pe care le veti aseza pe un blat de lemn. Intr-o tigaie, puneti uleiul de arahide la incins (nu puneti foarte mult ulei, doar atata cat acesta sa acopere in strat subtire fundul tigaii). In uleiul bine incins incepeti si puneti forme de aluat (nu aglomerati tigaia, cel mai bine fiind sa prajiti crackers-ii in transe, astfel incat sa nu se lipeasca unii de altii in tigaie). Rumeniti-i pe fiecare parte, intorcandu-i cand marginile s-au aurit,
dupa care scoateti-i si lasati-i pe un prosop absorbant. Procedati similar pana cand terminati tot aluatul (dupa ce scoateti fiecare transa mai completati cu ulei de arahide - tot in strat foarte subtire). Odata ce ati terminat cu prajitul pudrati apetisantii crackers cu arahide cu amestecul de pudra de chili cu sare, transferati-i pe platouri, alaturati-le sosuri dupa preferinta (mango chutney sau sambal de ardei iute daca preferati o tenta si mai picanta) si savurati cu placere...Pofta Buna!      

Succes la preparare si Pofta Buna!

O părere.

  1. Violeta spune:

    Ce bine arata. Cred ca o sa imi fac si eu aceasta reteta mai ales ca nu trebuie sa umblu prea mult dupa ingrediente.

Spune-ţi părerea