Porc Tiffin


Porc Tiffin

Astazi va servesc cu o portie de porc Tiffin, un preparat care isi are originea din vremurile pe cand Singapore era colonie britanica. Cat despre denumire, aceasta se pare ca provine de la caserolele metalice confectionate de producatorul cu acelasi nume, vase din care ofiterii britanici isi serveau pranzul. Este un fel de mancare gustos, usor de pregatit, cu ingrediente comune, imbogatite insa de aroma sosului Worcester.

Pentru preparare aveti nevoie de urmatoarele ingrediente: 400 g pulpa de porc, taiata in felii groase de cca. 1 cm; 600 g cartofi, taiati rondele subtiri; 250 g ceapa, tocata julien; 4 linguri sos Worcestershire; 3 linguri pasta de tomate; 2 lingurite amidon de porumb; 8 linguri ulei; sare; piper negru; 200 ml apa.

Preparare porc Tiffin: Taiati pulpa de porc in felii groase de aproximativ 1 cm.

Bateti feliile de carne pe ambele parti, dupa care transferati-le pe un platou unde le veti condimenta, pe fiecare in parte, cu sare si piper negru proaspat macinat si le veti pudra (pe ambele parti) cu amidon de porumb.

Incingeti bine in tigaie 2-3 linguri de ulei si incepeti sa puneti la prajit, in transe, bucatile de carne. Rumeniti feliile de pulpa de porc pe fiecare parte pana cand capata o culoare brun-aurie, dupa care scoateti-le intr-un castron si lasati-le deoparte.

Mai adaugati in tigaie 3 linguri de ulei, lasati-l sa se incinga si adaugati ceapa. Caliti, amestecand periodic, pana cand devine aurie, moment in care o veti scoate din tigaie si lasa deoparte intr-un castron.

Puneti in tigaie inca 2 linguri de ulei, lasati-l sa se incinga si incepeti sa adaugati cartofi, fara a aglomera insa tigaia.

Prajiti cartofii, intorcandu-i, pana ce devin rumeni, dupa care care scoateti-i intr-un castron.

Aruncati uleiul din tigaie, turnati 200 ml de apa, adaugati pasta de tomate si sosul Worcester si amestecati astfel incat pasta de tomate sa se dizolve si sa obtineti un sos omogen.

Odata ce sosul a inceput sa fiarba, readaugati in tigaie feliile de carne, cartofii si ceapa, amestecati si mai fierbeti 2-3 minute, la foc mic, amestecand tot timpul, pana ce sosul se incepe sa se ingroase.

Cam asta ar fi tot, masa este gata! Stingeti focul si pregatiti-va sa puneti in farfurii si sa serviti deliciosul porc Tiffin cat este cald.


Preparare in imagini:

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

Succes la preparare si Pofta Buna!

Spune-ţi părerea