Supa de vita cu inimi de palmier


Supa de vita cu inimi de palmier

Nu demult am pregatit o supa de vita cu inimi de palmier, a carei reteta e musai sa v-o impartasesc si voua, celor care imi vizitati blogul. Este o supa delicioasa, consistenta, cu o aroma subtila, care se prepara extrem de usor si care nu necesita nici foarte multe ingrediente.

Pentru preparare aveti nevoie de urmatoarele ingrediente: 500 g carne de vita, taiata cuburi de marime potrivita (daca in plus aveti si un os de vita nu ezitati sa-l adaugati, supa va iesi mult mai gustoasa); 225 g inimi de palmier (din conserva); 400 ml lapte de cocos; 1 ceapa medie; 5 catei de usturoi (mai marisori); 2 linguri sos de peste; cateva frunze de coriandru proaspat.

Preparare supa de vita cu inimi de palmier: Veti incepe prin a va pregati ingredientele. Prin urmare, tocati ceapa julien.

Taiati inimile de palmier in doua pe lungime si, mai apoi, taiati-le in felii subtiri.

Taiati usturoiul rondele, puneti-va laptele de cocos intr-un bol (amestecand un pic pentru omogenizare) si, in acest moment, aveti toate ingredientele la indemana pentru a trece la preparare.

In oala in care veti pregati supa, puneti carnea, ceapa si 1,5 l apa.

Cand apa da in fiert luati spuma, dupa care lasati carnea sa fiarba (la foc mic, cu oala neacoperita) cca. 1 ora si 30 de minute.

Dupa o ora si jumatate, cand carnea este fiarta si lichidul din oala s-a redus la aproximativ 400-500 ml, adaugati inimile de palmier, laptele de cocos, sosul de peste si amestecati.

Readuceti la fierbere, gustati si, daca mai simtiti nevoia, mai adaugati sos de peste, dupa care lasati sa fiarba (tot la foc mic) inca 5 minute.

In acest timp, asezati o tigaie pe foc, adaugati putin ulei, in care puneti la rumenit usturoiul.

In momentul in care usturoiul a capatat o culoare brun-aurie, stingeti focul si, ajutandu-va de o lingura, scoateti o parte din usturoi (mai pastrati un pic si pentru final) si adaugati-l in supa.

Amestecati si supa de vita cu inimi de palmier este gata! Asadar, puneti in farfurii, decorati cu rondele rumene din usturoiul pe care l-ati pastrat, cu frunzulite de coriandru si serviti cu mare pofta cat este fierbinte.


Preparare in imagini:
Nu demult am pregatit o supa de vita cu inimi de palmier, a carei reteta e musai sa v-o impartasesc si voua, celor care imi vizitati blogul. Este o supa delicioasa, consistenta, cu o aroma subtila, care se prepara extrem de usor si care nu necesita nici foarte multe ingrediente. Pentru preparare aveti nevoie de urmatoarele ingrediente: 500 g carne de vita, taiata cuburi de marime potrivita (daca in plus aveti si un os de vita nu ezitati sa-l adaugati, supa va iesi mult mai gustoasa); 225 g inimi de palmier (din conserva); 400 ml lapte de cocos; 1 ceapa medie; 5 catei de usturoi (mai marisori); 2 linguri sos de peste; cateva frunze de coriandru proaspat. Preparare supa de vita cu inimi de palmier: Veti incepe prin a va pregati ingredientele. Prin urmare, tocati ceapa julien. Taiati inimile de palmier in doua pe lungime si, mai apoi, taiati-le in felii subtiri. Taiati usturoiul rondele, puneti-va laptele de cocos intr-un bol (amestecand un pic pentru omogenizare) si, in acest moment, aveti toate ingredientele la indemana pentru a trece la preparare. In oala in care veti pregati supa, puneti carnea, ceapa si 1,5 l apa. Cand apa da in fiert luati spuma, dupa care lasati carnea sa fiarba (la foc mic, cu oala neacoperita) cca. 1 ora si 30 de minute. Dupa o ora si jumatate, cand carnea este fiarta si lichidul din oala s-a redus la aproximativ 400-500 ml, adaugati inimile de palmier, laptele de cocos,  sosul de peste si amestecati. Readuceti la fierbere, gustati si, daca mai simtiti nevoia, mai adaugati sos de peste, dupa care lasati sa fiarba (tot la foc mic) inca 5 minute. In acest timp, asezati o tigaie pe foc, adaugati putin ulei, in care puneti la rumenit usturoiul. In momentul in care usturoiul a capatat o culoare brun-aurie, stingeti focul si, ajutandu-va de o lingura, scoateti o parte din usturoi (mai pastrati un pic si pentru final) si adaugati-l in supa. Amestecati si supa de vita cu inimi de palmier este gata! Asadar, puneti in farfurii, decorati cu rondele rumene din usturoiul pe care l-ati pastrat, cu frunzulite de coriandru si serviti cu mare pofta cat este fierbinte. Pofta Buna!

 

 

 

 

 

 

 

 

Succes la preparare si Pofta Buna!

2 păreri.

  1. WP spune:

    Nu găsesc nicăieri inimi de palmier… :(

  2. Tavi spune:

    @WP – Nici eu nu am mai gasit dupa ce am cumparat cateva conserve din Bucuresti. Probabil ca n-a existat cerere si n-au mai adus.

Spune-ţi părerea