Pulpa de ied la cuptor cu sos de soia dulce


Pulpa de ied la cuptor cu sos de soia dulce

Aceasta reteta de pulpa de ied la cuptor cu sos de soia dulce am pregatit-o de Paste :) (da, stiu, o postez tardiv, insa eu nu consum nici carne de miel, nici de ied doar de sarbatori si ma gandesc ca poate or mai fi si altii ca mine). Oricum, anul trecut cand m-am stabilit la Logresti am mancat pentru prima oara ied. Si mi-a placut atat de mult incat anul acesta am renuntat la miel si am cumparat pentru sarbatorile pascale un ied, din care inca mai am la congelator, asa incat o sa mai urmeze si alte retete.
Celor care nu le place carnea de miel (fie din cauza gustului, fie din cauza mirosului) le recomand cu caldura sa incerce carnea de ied.

Pentru preparare aveti nevoie de urmatoarele ingrediente: 1 pulpa de ied; 1 ceapa mai mare, taiata julien; 2 ardei iuti uscati, intregi; 1 rulou de scortisoara; 1 anason stelat; 5-6 cuisoare intregi; 1 lingurita nucsoara, macinata; 3-4 linguri sos de soia dulce; sare; 2 linguri ulei.

Preparare pulpa de ied la cuptor cu sos de soia dulce: Taiati ceapa julien, dupa care puneti la incins, intr-o tigaie mai adanca, 2 linguri de ulei.

Cand uleiul este bine incins, adaugati ceapa si ardeii iuti si caliti, la foc iute, amestecamd constant, cca. 1-2 minute.

In momentul in care ceapa s-a inmuiat si a capatat o culoare usor aurie, adaugati in tigaie ruloul de scortisoara, anasonul stelat, cuisoarele si nucsoara, iar mai apoi turnati 300 ml apa.

Amestecati, lasati sa dea in fiert si luati de pe foc.

Asezati pulpa de ied in tava, sarati-o pe amble parti, dupa care turnati sosul din tigaie in tava, pe pulpa de ied.

Acoperiti cu folie de aluminiu si introduceti in cuptorul preincalzit la 180 de grade, timp de 30 de minute. Cam pe la jumatatea intervalului (deci dupa vreo 15 minute), scoateti tava, dati usor la o parte folia de aluminiu si intoarceti pulpa. Acoperiti din nou cu folia de aluminiu si reintroduceti la cuptor pentru alte 15 minute.

Odata ce au trecut cele 30 de minute, scoateti pulpa de ied din cuptor, indepartati folia de aluminiu, intoarceti-o din nou pe partea pe care ati asezat-o initial in tava si turnati pe deasupra fripturii sosul de soia dulce.

Mariti temperatura la 200 grade, dupa care reintroduceti pulpa de ied la cuptor, unde o veti mai lasa aproximativ 20-25 de minute, pana cand pulpa se rumeneste la suprafata, iar sosul se mai reduce putin capatand consistenta.

Cand ati ajuns la acest rezultat, scoateti tava din cuptor, lasati friptura sa respire 15-20 de minute, dupa care puteti portiona si servi o delicioasa friptura de ied la cuptor cu sos de soia dulce.


Preparare in imagini:

Aceasta reteta de pulpa de ied la cuptor cu sos de soia dulce am pregatit-o de Paste :) (da, stiu, o postez tardiv, insa eu nu consum nici carne de miel, nici de ied doar de sarbatori si ma gandesc ca poate or mai fi si altii ca mine). Oricum, anul trecut cand m-am stabilit la Logresti am mancat pentru prima oara ied. Si mi-a placut atat de mult incat anul acesta am renuntat la miel si am cumparat pentru sarbatorile pascale un ied, din care inca mai am la congelator, asa incat o sa mai urmeze si alte retete. Celor care nu le place carnea de miel (fie din cauza gustului, fie din cauza mirosului) le recomand cu caldura sa incerce carnea de ied. Pentru preparare aveti nevoie de urmatoarele ingrediente: 1 pulpa de ied; 1 ceapa mai mare, taiata julien; 2 ardei iuti uscati, intregi; 1 rulou de scortisoara; 1 anason stelat; 5-6 cuisoare intregi; 1 lingurita nucsoara, macinata; 3-4 linguri sos de soia dulce; sare; 2 linguri ulei. Preparare pulpa de ied la cuptor cu sos de soia dulce: Taiati ceapa julien, dupa care puneti la incins, intr-o tigaie mai adanca, 2 linguri de ulei. Cand uleiul este bine incins, adaugati ceapa si ardeii iuti si caliti, la foc iute, amestecamd constant, cca. 1-2 minute. In momentul in care ceapa s-a inmuiat si a capatat o culoare usor aurie, adaugati in tigaie ruloul de scortisoara, anasonul stelat, cuisoarele si nucsoara, iar mai apoi turnati 300 ml apa. Amestecati, lasati sa dea in fiert si luati de pe foc. Asezati pulpa de ied in tava, sarati-o pe amble parti, dupa care turnati sosul din tigaie in tava, pe pulpa de ied. Acoperiti cu folie de aluminiu si introduceti in cuptorul preincalzit la 180 de grade, timp de 30 de minute. Cam pe la jumatatea intervalului (deci dupa vreo 15 minute), scoateti tava, dati usor la o parte folia de aluminiu si intoarceti pulpa. Acoperiti din nou cu folia de aluminiu si reintroduceti la cuptor pentru alte 15 minute. Odata ce au trecut cele 30 de minute, scoateti pulpa de ied din cuptor, indepartati folia de aluminiu, intoarceti-o din nou pe partea pe care ati asezat-o initial in tava si turnati pe deasupra fripturii sosul de soia dulce. Mariti temperatura la 200 grade, dupa care reintroduceti pulpa de ied la cuptor, unde o veti mai lasa aproximativ 20-25 de minute, pana cand pulpa se rumeneste la suprafata, iar sosul se mai reduce putin capatand consistenta. Cand ati ajuns la acest rezultat, scoateti tava din cuptor, lasati friptura sa respire 15-20 de minute, dupa care puteti portiona si servi o delicioasa friptura de ied la cuptor cu sos de soia dulce. Pofta Buna!

 

 

 

 

 

 

 

 

Succes la preparare si Pofta Buna!

Nu sunt păreri.

    Spune-ţi părerea