Porc dulce-picant cu taitei de orez


Porc dulce-picant cu taitei de orez

Astazi va servesc cu mancare chinezeasca, mai precis carne de porc gatita intr-un sos dulce-picant, caramelizat, careia i-am adaugat o garnitura simpla din taitei de orez. Totul se prepara foarte usor si rapid (cam intr-o jumatate de ora te poti aseza la masa), rezultatul final este gustos si aspectuos, asa incat nu-mi ramane decat sa va indemn sa incercati reteta.

Pentru preparare aveti nevoie de urmatoarele ingrediente: 300 g carne de porc fara os (spata, pulpa, muschi, antricot); 1 lingurita pasta de ardei iute; 20 g radacina de ghimbir, curatata de coaja si taiata fideluta; 1 lingura zahar brun; 1 bucata anason stelat; 2 linguri vin de orez Shaoxing; 2 linguri sos de soia dark; 1/2 lingurita piper Sichuan, boabe intregi; 1/2 seminte de fenicul; 2 pastai cardamon negru; 1 lingura ulei de orez; taitei de orez (pentru garnitura); 1 fir de ceapa verde, tocat rondele fine (pentru decor, la final).

Preparare porc dulce-picant cu taitei de orez: Taiati carnea de porc fasii subtiri, ghimbirul taiati-l fideluta, iar ceapa verde tocati-o rondele subtiri.

Puneti wok-ul la incins, la foc iute, dupa care adaugati uleiul si, prin rotirea wok-ului, faceti in asa fel incat uleiul sa ajunga si pe peretii tigaii.

In momentul in care uleiul incepe sa fumege, adaugati pasta de ardei iute.

Gatiti, la foc iute, amestecand tot timpul, pana ce uleiul devine rosiatic si pasta de ardei se desface.

Adaugati in wok
ghimbirul, zaharul brun, piperul, semintele de fenicul, anasonul, pastaile de cardamon negru si continuati sa gatiti, tot la foc iute, amestecand permanent, cca. 30 de secunde, atata cat zaharul sa se topeasca, iar condimentele sa inceapa sa-si elibereze aroma.

Adaugati carnea si, tot la foc iute, gatiti, amestecand tot timpul, cam 1 minut.

Odata ce carnea si-a schimbat culoarea, turnati in wok apa (nu prea multa, cat sa acopere carnea).

Cand apa incepe sa fiarba, adaugati sosul de soia, vinul de orez si amestecati.

Lasati sa fiarba, la foc mediu, cca. 20-25 de minute.

In momentul in care carnea este frageda, iar sosul s-a redus, capatand consistenta si conferind fasiilor de carne o apetisanta nuanta caramel, luati wok-ul de pe foc.

Pregatiti taiteii de orez conform instructiunilor de pe ambalaj, asezati-i in farfurie, dupa care adaugati, pe deasupra, bucati de carne imbracate in sos.

Ornati cu rondele de ceapa verde si savurati acest delicios porc dulce-picant.


Preparare in imagini:

Astazi va servesc cu mancare chinezeasca, mai precis carne de porc gatita intr-un sos dulce-picant, caramelizat, careia i-am adaugat o garnitura simpla din taitei de orez. Totul se prepara foarte usor si rapid (cam intr-o jumatate de ora te poti aseza la masa), rezultatul final este gustos si aspectuos, asa incat nu-mi ramane decat sa va indemn sa incercati reteta. Pentru preparare aveti nevoie de urmatoarele ingrediente: 300 g carne de porc fara os (spata, pulpa, muschi, antricot); 1 lingurita pasta de ardei iute; 20 g radacina de ghimbir, curatata de coaja si taiata fideluta; 1 lingura zahar brun; 1 bucata anason stelat; 2 linguri vin de orez Shaoxing; 2 linguri sos de soia dark; 1/2 lingurita piper Sichuan, boabe intregi; 1/2 seminte de fenicul; 2 pastai cardamon negru; 1 lingura ulei de orez; taitei de orez (pentru garnitura); 1 fir de ceapa verde, tocat rondele fine (pentru decor, la final). Preparare porc dulce-picant cu taitei de orez: Taiati carnea de porc fasii subtiri, ghimbirul taiati-l fideluta, iar ceapa verde tocati-o rondele subtiri. Puneti wok-ul la incins, la foc iute, dupa care adaugati uleiul si, prin rotirea wok-ului, faceti in asa fel incat uleiul sa ajunga si pe peretii tigaii. In momentul in care uleiul incepe sa fumege, adaugati pasta de ardei iute. Gatiti, la foc iute, amestecand tot timpul, pana ce uleiul devine rosiatic si pasta de ardei se desface. Adaugati in wok  ghimbirul, zaharul brun, piperul, semintele de fenicul, anasonul, pastaile de cardamon negru si continuati sa gatiti, tot la foc iute, amestecand permanent, cca. 30 de secunde, atata cat zaharul sa se topeasca, iar condimentele sa inceapa sa-si elibereze aroma. Adaugati carnea si, tot la foc iute, gatiti, amestecand tot timpul, cam 1 minut. Odata ce carnea si-a schimbat culoarea, turnati in wok apa (nu prea multa, cat sa acopere carnea). Cand apa incepe sa fiarba, adaugati sosul de soia, vinul de orez si amestecati. Lasati sa fiarba, la foc mediu, cca. 20-25 de minute.  In momentul in care carnea este frageda, iar sosul s-a redus, capatand consistenta si conferind fasiilor de carne o apetisanta nuanta caramel, luati wok-ul de pe foc. Pregatiti taiteii de orez conform instructiunilor de pe ambalaj, asezati-i in farfurie, dupa care adaugati, pe deasupra, bucati de carne imbracate in sos. Ornati cu rondele de ceapa verde si savurati acest delicios porc dulce-picant. Pofta Buna!

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

Succes la preparare si Pofta Buna!

Spune-ţi părerea