Snitel de porc vienez


Snitel de porc vienez

Fiind o zi de weekend relaxata, cu vreme cat de cat generoasa pentru aceasta perioada, pe care nu am dorit s-o incarc petrecand prea mult timp cu pregatirea pranzului, am optat fara sa ma gandesc prea mult pentru un snitel vienez cu garnitura de piure de cartofi si salata de varza alba cu morcovi. Nimic complicat, doar un pic de grija la preparare, iar rezultatul este garantat delicios.

Pentru preparare aveti nevoie de urmatoarele ingrediente: 400 g carne de porc (spata, pulpa, antricot fara os); 2 oua; pesmet; faina; ulei; sare; piper negru.

Preparare snitel de porc vienez: Puneti ouale intr-un bol, adaugati un praf de sare si bateti-le spuma.

Taiati carnea in felii (la aceasta cantitate de carne veti obtine 4 felii, taind bucata de carne paralel cu blatul), dupa care bateti-o cu un ciocan pentru carne pana cand fiecare felie se subtiaza cam la jumatate fata de grosimea initiala (avand grija insa sa nu rupeti fibra – cu alte cuvinte, nu bateti carnea cu ciocanul pana cand treceti in partea cealalta a feliei).

Condimentati cu sare si piper, pe ambele parti, dupa care lasati feliile de carne deoparte, pe un platou.

Puneti-va in farfurii (separate) pesmetul si faina (cca. 3-4 linguri din fiecare, pentru inceput – daca mai e nevoie mai completati pe parcurs) si, in acest moment, aveti toate ingredientele la indemana.

Tavaliti fiecare bucata de carne, in parte, prin faina, pana ce aceasta se imbraca, pe ambele parti, cu faina.

Scuturati usor bucata de carne (pentru a indeparta surplusul de faina) si introduceti-o in ou.

Odata ce ati acoperit cu ou bucata de carne, scoateti-o din ou(ajutandu-va de o furculita) si tavaliti-o prin pesmet, pana ce se acopera uniform pe ambele parti.

Scoateti din pesmet si asezati feliile de carne pe un platou curat.

Incingeti ulei (cam de o jumatate de deget grosime) intr-o tigaie, la foc mediu.

In momentul in care uleiul este bine incins (fara a incepe insa sa fumege), adaugati bucatile de carne, pe rand, lasand loc suficient intre ele.

Gatiti bucatile de carne, intorcandu-le, pana devin aurii (cam 2 minute pe fiecare parte). Secretul unui snitel bine facut consta in fragezimea carnii si textura crocanta (dar nu arsa!) a stratului exterior.

Scoateti snitelele din tigaie, lasati-le sa se scurga de surplusul de ulei pe un prosop absorbant, dupa care le puteti pune in farfurii, adauga garnitura de piure de cartofi, salata de varza alba cu morcovi si… savura cu mare pofta!


Preparare in imagini:
Fiind o zi de weekend relaxata, cu vreme cat de cat generoasa pentru aceasta perioada, pe care nu am dorit s-o incarc petrecand prea mult timp cu pregatirea pranzului, am optat fara sa ma gandesc prea mult pentru un snitel vienez cu garnitura de piure de cartofi si salata de varza alba cu morcovi. Nimic complicat, doar un pic de grija la preparare, iar rezultatul este garantat delicios. Pentru preparare aveti nevoie de urmatoarele ingrediente: 400 g carne de porc (spata, pulpa, antricot fara os); 2 oua; pesmet; faina; ulei; sare; piper negru. Preparare snitel de porc vienez: Puneti ouale intr-un bol, adaugati un praf de sare si bateti-le spuma. Taiati carnea in felii (la aceasta cantitate de carne veti obtine 4 felii, taind bucata de carne paralel cu blatul), dupa care bateti-o cu un ciocan pentru carne pana cand fiecare felie se subtiaza cam la jumatate fata de grosimea initiala (avand grija insa sa nu rupeti fibra - cu alte cuvinte, nu bateti carnea cu ciocanul pana cand treceti in partea cealalta a feliei). Condimentati cu sare si piper, pe ambele parti, dupa care lasati feliile de carne deoparte, pe un platou. Puneti-va in farfurii (separate) pesmetul si faina (cca. 3-4 linguri din fiecare, pentru inceput - daca mai e nevoie mai completati pe parcurs) si, in acest moment, aveti toate ingredientele la indemana. Tavaliti fiecare bucata de carne, in parte, prin faina, pana ce aceasta se imbraca, pe ambele parti, cu faina. Scuturati usor bucata de carne (pentru a indeparta surplusul de faina) si introduceti-o in ou. Odata ce ati acoperit cu ou bucata de carne, scoateti-o din ou(ajutandu-va de o furculita) si tavaliti-o prin pesmet, pana ce se acopera uniform pe ambele parti. Scoateti din pesmet si asezati feliile de carne pe un platou curat. Incingeti ulei (cam de o jumatate de deget grosime) intr-o tigaie, la foc mediu. In momentul in care uleiul este bine incins (fara a incepe insa sa fumege), adaugati bucatile de carne, pe rand, lasand loc suficient intre ele. Gatiti bucatile de carne, intorcandu-le, pana devin aurii (cam 2 minute pe fiecare parte). Secretul unui snitel bine facut consta in fragezimea carnii si textura crocanta (dar nu arsa!) a stratului exterior. Scoateti snitelele din tigaie, lasati-le sa se scurga de surplusul de ulei pe un prosop absorbant, dupa care le puteti pune in farfurii, adauga garnitura de piure de cartofi, salata de varza alba cu morcovi si... savura cu mare pofta! Pofta Buna!

 

 

 

 

 

 

 

Succes la preparare si Pofta Buna!

 

Nu sunt păreri.

    Spune-ţi părerea