Rinichi de porc prajit cu legume


Rinichi de porc prajit cu legume

O portie de rinichi de porc prajiti, gatiti dupa o reteta chinezeasca, este felul de mancare pe care l-am servit zilele trecute la o cina mai tarzie. Arome, culori si texturi diverse, combinate armonios pentru a completa savoarea carnii iata, sper eu, suficiente motive pentru a va convinge sa incercati si voi reteta.

Pentru preparare aveti nevoie de urmatoarele ingrediente: 2 rinichi de porc; 1 tulpina de telina; 2 fire de ceapa verde; 2 ardei iuti, rosii, uscati, lasati intregi; 2 catei de usturoi; 20 g radacina de ghimbir, proaspata; 1/4 bucata ardei gras, rosu; 10 linguri ulei de orez.
Pentru marinada aveti nevoie de urmatoarele ingrediente: 2 linguri vin de orez Shaoxing; 1/2 lingurita amidon de porumb; 1 lingurita sos de soia light.
Pentru sos aveti nevoie de urmatoarele ingrediente: 1 lingura amidon de porumb; 1 lingura sos de soia light; 1 lingura sos de soia dark; 1 lingurita vin de orez Shaoxing; 2 linguri de apa rece.

Preparare rinichi de porc prajit in tigaie: Veti incepe prin a va pregati ingredientele pentru preparare. Prin urmare, taiati ardeiul gras in fasii subtiri.

Taiati tulpina de telina, pe diagonala, in bucati de cca. 1-2 cm lungime, urmand sa taiati similar si partea alba de la ceapa.

Tocati usturoiul rondele subtiri, in timp ce radacina de ghimbir o veti taia bastonase subtiri.

Tocati rondele marunte coditele verzi de la ceapa (pentru decor, la final).

Asezati rinichii pe un blat de lemn si taiati-i pe jumatate, paralel cu blatul (vezi foto).

Asezati jumatatile de rinichi cu taietura in sus si indepartati (ajutandu-va de un cutit bine ascutit) urmele de grasime samd., lasand doar carnea (aveti grija sa nu taiati de tot bucata de rinichi, trecand in cealalta parte).

Crestati fiecare jumatate de rinichi pe orizontala (din nou, fara a strapunge bucata de carne) si, mai apoi, pe verticala (vezi foto), dupa care puneti bucatile de carne intr-un castron.

Adaugati 2 linguri vin de orez, 1/2 lingurita amidon de porumb, 1 lingurita sos de soia light si amestecati.

Intr-un bol, combinati ingredientele pentru sos: amidonul de porumb, sosul de soia light, sosul de soia dark, vinul de orez si apa.

Amestecati pentru omogenizare si, in acest moment, aveti toate ingredientele pregatite.

Puneti wok-ul la incins, la foc mediu spre iute, dupa care adaugati uleiul.

Odata ce uleiul este bine incins (fara a incepe insa sa fumege), adaugati in wok bucatile de rinichi, cu tot cu marinada in care au stat (inainte de a adauga rinichii in tigaie mai amestecati o data in castron, ajutandu-va de o lingura de lemn).

Gatiti rinichii la foc iute, intorcandu-i rapid de pe-o parte pe cealalta, cam 15-20 de secunde.

In momentul in care rinichii si-au schimbat usor culoarea (fara a fi insa complet gatiti), luati wok-ul de pe foc si goliti marea parte a uleiului (il puteti pune intr-un vas), urmand a mai pastra in tigaie cam 2 linguri.

Reintoarceti wok-ul pe foc, adaugati partea alba de la ceapa, usturoiul, ghimbirul si ardeii iuti uscati.

Continuati sa gatiti, tot la foc iute, amestecand incontinuu si intorcand rinichii de pe-o parte pe cealalta, aproximativ 10-15 secunde.

In acest punct, rinichii de porc sunt aproape gatiti, asa incat puteti adauga in wok tulpina de telina si ardeiul gras.

Continuati sa gatiti cel mult 30 de secunde, amestecand permanent (cat sa se inmoaie nitel ardeiul gras, fara a-si pierde textura ferma), dupa care adaugati in wok combinatia pregatita pentru sos (nu uitati sa amestecati un pic in bol inainte de a turna sosul in tigaie!).

Amestecati imediat, mai lasati nitel sa fiarba (nu mai mult de 10 secunde, amestecand tot timpul), dupa care stingeti focul. Rinchii de porc sunt prajiti si gata pentru a fi serviti!

Taiati rinichii in fasii pe urma crestaturilor facute la inceput (vor fi mai usor de manipulat de catre aceia dintre voi care folosesc betigase), asezati-i in farfurii alaturand sos si legume, o garnitura de orez fiert, decorati cu rondele de ceapa verde si savurati cu placere acest delicios fel de mancare.


Preparare in imagini:

O portie de rinichi de porc prajiti, gatiti dupa o reteta chinezeasca, este felul de mancare pe care l-am servit zilele trecute la o cina mai tarzie. Arome, culori si texturi diverse, combinate armonios pentru a completa savoarea carnii iata, sper eu, suficiente motive pentru a va convinge sa incercati si voi reteta. Pentru preparare aveti nevoie de urmatoarele ingrediente: 2 rinichi de porc; 1 tulpina de telina; 2 fire de ceapa verde; 2 ardei iuti, rosii, uscati, lasati intregi; 2 catei de usturoi; 20 g radacina de ghimbir, proaspata; 1/4 bucata ardei gras, rosu; 10 linguri ulei de orez. Pentru marinada aveti nevoie de urmatoarele ingrediente: 2 linguri vin de orez Shaoxing; 1/2 lingurita amidon de porumb; 1 lingurita sos de soia light. Pentru sos aveti nevoie de urmatoarele ingrediente: 1 lingura amidon de porumb; 1 lingura sos de soia light; 1 lingura sos de soia dark; 1 lingurita vin de orez Shaoxing; 2 linguri de apa rece. Preparare rinichi de porc prajit in tigaie: Veti incepe prin a va pregati ingredientele pentru preparare. Prin urmare, taiati ardeiul gras in fasii subtiri. Taiati tulpina de telina, pe diagonala, in bucati de cca. 1-2 cm lungime, urmand sa taiati similar si partea alba de la ceapa.  Tocati usturoiul rondele subtiri, Rinicin timp ce radacina de ghimbir o veti taia bastonase subtiri.hi de porc prajit in tigaie-Bucataria lui Tavi-All Food (6) Tocati rondele marunte coditele verzi de la ceapa (pentru decor, la final). Asezati rinichii pe un blat de lemn si taiati-i pe jumatate, paralel cu blatul Asezati jumatatile de rinichi cu taietura in sus si indepartati (ajutandu-va de un cutit bine ascutit) urmele de grasime samd., lasand doar carnea (aveti grija sa nu taiati de tot bucata de rinichi, trecand in cealalta parte). Crestati fiecare jumatate de rinichi pe orizontala (din nou, fara a strapunge bucata de carne) si, mai apoi, pe verticala dupa care puneti bucatile de carne intr-un castron. Adaugati 2 linguri vin de orez, 1/2 lingurita amidon de porumb, 1 lingurita sos de soia light si amestecati. Intr-un bol, combinati ingredientele pentru sos: amidonul de porumb, sosul de soia light, sosul de soia dark, vinul de orez si apa. Amestecati pentru omogenizare si, in acest moment, aveti toate ingredientele pregatite. Puneti wok-ul la incins, la foc mediu spre iute, dupa care adaugati uleiul. Odata ce uleiul este bine incins (fara a incepe insa sa fumege), adaugati in wok bucatile de rinichi, cu tot cu marinada in care au stat (inainte de a adauga rinichii in tigaie mai amestecati o data in castron, ajutandu-va de o lingura de lemn). Gatiti rinichii la foc iute, intorcandu-i rapid de pe-o parte pe cealalta, cam 15-20 de secunde.  In momentul in care rinichii si-au schimbat usor culoarea (fara a fi insa complet gatiti), luati wok-ul de pe foc si goliti marea parte a uleiului (il puteti pune intr-un vas), urmand a mai pastra in tigaie cam 2 linguri. Reintoarceti wok-ul pe foc, adaugati partea alba de la ceapa, usturoiul, ghimbirul si ardeii iuti uscati. Continuati sa gatiti, tot la foc iute, amestecand incontinuu si intorcand rinichii de pe-o parte pe cealalta, aproximativ 10-15 secunde. In acest punct, rinichii de porc sunt aproape gatiti, asa incat puteti adauga in wok tulpina de telina si ardeiul gras. Continuati sa gatiti cel mult 30 de secunde, amestecand permanent (cat sa se inmoaie nitel ardeiul gras, fara a-si pierde textura ferma), dupa care adaugati in wok combinatia pregatita pentru sos (nu uitati sa amestecati un pic in bol inainte de a turna sosul in tigaie!). Amestecati imediat, mai lasati nitel sa fiarba (nu mai mult de 10 secunde, amestecand tot timpul), dupa care stingeti focul. Rinchii de porc sunt prajiti si gata pentru a fi serviti! Taiati rinichii in fasii pe urma crestaturilor facute la inceput (vor fi mai usor de manipulat de catre aceia dintre voi care folosesc betigase), asezati-i in farfurii alaturand sos si legume, o garnitura de orez fiert, decorati cu rondele de ceapa verde si savurati cu placere acest delicios fel de mancare. Pofta Buna!

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

Succes la preparare si Pofta Buna!

Spune-ţi părerea