Ficat de porc prajit cu ciuperci chinezesti


Ficat de porc prajit cu ciuperci chinezesti

Ficat de porc prajit cu ciuperci chinezesti, iata o reteta simpla si gustoasa pe care vi-o propun atunci cand aveti in program sa gatiti ficat de porc si v-ati dori sa-l pregatiti altfel decat clasic. Structura delicata a ficatului de porc, textura sa, se preteaza perfect pentru un stir-fry, in timp ce alaturarea ciupercilor confera un plus de savoare acestui preparat.

Pentru preparare aveti nevoie de urmatoarele ingrediente: 300 g ficat de porc, taiat fasii subtiri; 10 g ciuperci uscate chinezesti, urechi de lemn; 10 g radacina de ghimbir proaspata, taiat bastonase subtiri; 1/4 ardei gras rosu, taiat fasii subtiri; 4 ardei iuti (chili) uscati, intregi; 1 tulpina telina, tocata rondele; 1 fir de ceapa verde; 1 lingura rasa amidon de porumb; 3 linguri vin de orez Shaoxing; 2 lingurite sos de soia light; 1 lingura sos de soia dark; 4 linguri ulei de orez; 1 lingurita ulei de susan.

Preparare ficat de porc prajit: In primul rand, puneti ciupercile intr-un castron, turnati deasupra lor apa fierbinte cat sa le acopere si lasati-le la hidratat timp de 30 de minute.

Curatati si spalati ficatul de porc, dupa care taiati-l in fasii subtiri de aproximativ 3-4 cm lungime.

Taiati ardeiul gras fasii subtiri.

Taiati tulpina de telina in rondele fine, pe diagonala.

Tocati rondele partea alba de la ceapa verde si, in mod similar, tocati si usturoiul rondele.

Taiati radacina de ghimbir bastonase subtiri.

Tocati marunt partea verde de la ceapa (pentru decor).

Combinati intr-un bol sosul de soia light, sosul de soia dark si uleiul de susan.

Puneti ficatul de porc intr-un castron, adaugati amidonul, vinul de orez, amestecati si aveti toate ingredientele la indemana pentru a incepe prepararea.

Daca au trecut cele 30 de minute necesare hidratarii ciupercilor, puneti wok-ul la incins, la foc iute, si adaugati uleiul.

Odata ce uleiul este incins, adaugati ficatul de porc (cu tot cu marinada in care a stat), nu inainte insa de a amesteca un pic in castron.

Gatiti ficatul de porc cca. 30 de secunde, la foc iute, amestecand permanent si, cand carnea si-a schimbat culoarea, adaugati in tigaie partea alba de la ceapa, ghimbirul, usturoiul si ardeii iuti intregi.

Continuati sa gatiti inca 10-15 secunde, amestecand tot timpul, dupa care adaugati tulpina de telina, ardeiul gras si ciupercile scurse de apa in care au stat la hidratat.

Amestecati constant timp de alte 15 secunde, dupa care turnati in wok combinatia de sosuri de soia si ulei de susan.

Amestecati de cateva ori si luati de pe foc, mancarea este gata!

Puneti in farfurii fasii de ficat de porc prajit, ciuperci, legume si sos, alaturati ca garnitura un orez fiert, decorati cu partea verde de la ceapa si bucurati-va de o masa delicioasa.


Preparare in imagini:

Ficat de porc prajit cu ciuperci chinezesti, iata o reteta simpla si gustoasa pe care vi-o propun atunci cand aveti in program sa gatiti ficat de porc si v-ati dori sa-l pregatiti altfel decat clasic. Structura delicata a ficatului de porc, textura sa, se preteaza perfect pentru un stir-fry, in timp ce alaturarea ciupercilor confera un plus de savoare acestui preparat.  Pentru preparare aveti nevoie de urmatoarele ingrediente: 300 g ficat de porc, taiat fasii subtiri; 10 g ciuperci uscate chinezesti, urechi de lemn; 10 g radacina de ghimbir proaspata, taiat bastonase subtiri; 1/4 ardei gras rosu, taiat fasii subtiri; 4 ardei iuti (chili) uscati, intregi; 1 tulpina telina, tocata rondele; 1 fir de ceapa verde; 1 lingura rasa amidon de porumb; 3 linguri vin de orez Shaoxing; 2 lingurite sos de soia light; 1 lingura sos de soia dark; 4 linguri ulei de orez; 1 lingurita ulei de susan. Preparare ficat de porc prajit: In primul rand, puneti ciupercile intr-un castron, turnati deasupra lor apa fierbinte cat sa le acopere si lasati-le la hidratat timp de 30 de minute. Curatati si spalati ficatul de porc, dupa care taiati-l in fasii subtiri de aproximativ 3-4 cm lungime. Taiati ardeiul gras fasii subtiri. Taiati tulpina de telina in rondele fine, pe diagonala. Tocati rondele partea alba de la ceapa verde tocati si usturoiul rondele. Taiati radacina de ghimbir bastonase subtiri. Tocati marunt partea verde de la ceapa (pentru decor). Combinati intr-un bol sosul de soia light, sosul de soia dark si uleiul de susan. Puneti  ficatul de porc intr-un castron, adaugati amidonul, adaugati si vinul de orez, amestecati si aveti toate ingredientele la indemana pentru a incepe prepararea. Daca au trecut cele 30 de minute necesare hidratarii ciupercilor, puneti wok-ul la incins, la foc iute, si adaugati uleiul. Odata ce uleiul este incins, adaugati ficatul de porc (cu tot cu marinada in care a stat), nu inainte insa de a amesteca un pic in castron. Gatiti ficatul de porc cca. 30 de secunde, la foc iute, amestecand permanent cand carnea si-a schimbat culoarea, adaugati in tigaie partea alba de la ceapa, ghimbirul, usturoiul si ardeii iuti intregi. Continuati sa gatiti inca 10-15 secunde, amestecand tot timpul, dupa care adaugati tulpina de telina, ardeiul gras si ciupercile scurse de apa in care au stat la hidratat. Amestecati constant timp de alte 15 secunde, dupa care turnati in wok combinatia de sosuri de soia si ulei de susan. Amestecati de cateva ori si luati de pe foc, mancarea este gata! Puneti in farfurii fasii de ficat de porc prajit, ciuperci, legume si sos, alaturati ca garnitura un orez fiert, decorati cu partea verde de la ceapa

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

Succes la preparare si Pofta Buna!

Spune-ţi părerea