Curry cu ficat si carne de porc


Curry cu ficat si carne de porc

Mai pe scurt, acest curry cu ficat si carne de porc se numeste Feng si reprezinta un mix intre traditiile culinare portugheze si malaysiene, cu nenumarate versiuni mai mult sau mai putin populare. In mod traditional, Feng contine cam ce contine si a noastra tochitura (carne de porc in amestec cu organe de porc: ficat, rinichi, inima) si este servit de catre eurasiatici in preajma Craciunului, asa cum si la noi tochitura este cel mai adesea pregatita de Ignat.
Diferenta o fac insa condimentele folosite, Feng fiind un curry in adevaratul sens al cuvantului: delicios, dar hot!

Pentru preparare aveti nevoie de urmatoarele ingrediente: 250 g ficat de porc; 250 g pulpa de porc; 1 ceapa mare; 6-7 catei de usturoi; 40 g radacina de ghimbir, proaspat; 2 linguri otet de orez; 1/2 lingura seminte de coriandru; 2 lingurite seminte de chimion negru; 2 lingurite seminte de fenicul; 2 lingurite turmeric, pudra; 4 ardei iuti (chili), uscati, lasati intregi; 4 linguri ulei.

Preparare curry cu ficat si carne de porc: Puneti ghimbirul, ceapa si usturoiul in mixer, procesati pana obtineti o pasta, dupa care transferati amestecul intr-un bol.

Intr-o tigaie de teflon, puneti la rumenit pe uscat (fara ulei): semintele de coriandru, semintele de chimion negru, semintele fenicul si ardeii iuti uscati. Gatiti la foc mediu spre mic, amestecand constant pentru a nu se arde condimentele.

In momentul in care ardeii iuti s-au inchis la culoare, iar semintele de condimente au capatat o culoare bruna si au inceput sa-si elibereze aroma, luati tigaia de pe foc.

Puneti ardeii si semintele de condimente intr-un mojar si pisati grosier.

Adaugati peste: pasta de ghimbir cu ceapa si usturoi, precum si pudra de turmeric.

Amestecati din nou in mojar, pana cand obtineti o compozitie pastoasa si omogena.

Puneti 1 l de apa la fiert cu 1 lingurita de sare si, cand apa da in clocot, adaugati ficatul de porc. Lasati-l sa fiarba 5 minute la foc mic, dupa care scoateti-l la scurs, lasati-l sa se racoreasca si taiati-l cuburi de marime potrivita.

Taiati carnea de porc fasii subtiri si aveti toate ingredientele la indemana pentru a incepe prepararea.

Puneti uleiul in tigaie si, odata ce acesta este bine incins, adaugati carnea de porc.

Gatiti cam 1 minut la foc mediu spre iute, amestecand constant si, cand carnea si-a schimbat culoarea, adaugati ficatul de porc.

Continuati sa gatiti pana ce atat fasiile de carne de porc cat si cuburile de ficat de porc, se rumenesc usor pe margini, dupa care adaugati in tigaie pasta de condimente.

Amestecati si adaugati otetul de orez.

Continuati sa mai gatiti cca. 1 minut, astfel incat carnea sa se patrunda de aroma condimentelor, adaugati un praf de sare, amestecati si stingeti focul.

Curry-ul cu ficat si carne de porc este gata pentru a fi pus in farfurii si, alaturandu-se unei garnituri de orez fiert, poate fi mai apoi servit.


Preparare in imagini:

Mai pe scurt, acest curry cu ficat si carne de porc se numeste Feng si reprezinta un mix intre traditiile culinare portugheze si malaysiene, cu nenumarate versiuni mai mult sau mai putin populare. In mod traditional, Feng contine cam ce contine si a noastra tochitura http://www.all-food.ro/2009/07/11/tochitura/(carne de porc in amestec cu organe de porc: ficat, rinichi, inima) si este servit de catre eurasiatici in preajma Craciunului, asa cum si la noi tochitura este cel mai adesea pregatita de Ignat. Diferenta o fac insa condimentele folosite, Feng fiind un curry in adevaratul sens al cuvantului: delicios, dar hot! Pentru preparare aveti nevoie de urmatoarele ingrediente: 250 g ficat de porc; 250 g pulpa de porc; 1 ceapa mare; 6-7 catei de usturoi; 40 g radacina de ghimbir, proaspat; 2 linguri otet de orez; 1/2 lingura seminte de coriandru; 2 lingurite seminte de chimion negru; 2 lingurite seminte de fenicul; 2 lingurite turmeric, pudra; 4 ardei iuti (chili), uscati, lasati intregi; 4 linguri ulei. Preparare curry cu ficat si carne de porc: Puneti ghimbirul, ceapa si usturoiul in mixer, procesati pana obtineti o pasta, dupa care transferati amestecul intr-un bol. Intr-o tigaie de teflon, puneti la rumenit pe uscat (fara ulei): semintele de coriandru, semintele de chimion negru, semintele fenicul si ardeii iuti uscati. Gatiti la foc mediu spre mic, amestecand constant pentru a nu se arde condimentele.  In momentul in care ardeii iuti s-au inchis la culoare, iar semintele de condimente au capatat o culoare bruna si au inceput sa-si elibereze aroma, luati tigaia de pe foc. Puneti ardeii si semintele de condimente intr-un mojar si pisati grosier. Adaugati pasta de ghimbir cu ceapa si usturoi, precum si pudra de turmeric. Amestecati din nou in mojar, pana cand obtineti o compozitie pastoasa si omogena. Puneti 1 l de apa la fiert  cu 1 lingurita de sare si, cand apa da in clocot, adaugati ficatul de porc. Lasati-l sa fiarba 5 minute la foc mic, dupa care scoateti-l la scurs, lasati-l sa se racoreasca si taiati-l cuburi de marime potrivita. Taiati carnea de porc fasii subtiri si aveti toate ingredientele la indemana pentru a incepe prepararea. Puneti uleiul in tigaie si, odata ce acesta este bine incins, adaugati carnea de porc. Gatiti cam 1 minut la foc mediu spre iute, amestecand constant cand carnea si-a schimbat culoarea, adaugati ficatul de porc. Continuati sa gatiti pana ce atat fasiile de carne de porc cat si cuburile de ficat de porc, se rumenesc usor pe margini, dupa care adaugati in tigaie pasta de condimente. Amestecati si adaugati otetul de orez. Continuati sa mai gatiti cca. 1 minut, astfel incat carnea sa se patrunda de aroma condimentelor, adaugati un praf de sare, amestecati  si stingeti focul. adaugati un praf de sare, amestecati si stingeti focul.  Curry-ul cu ficat si carne de porc este gata pentru a fi pus in farfurii si, alaturandu-se unei garnituri de orez fiert, poate fi mai apoi servit. Pofta Buna!

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

Succes la preparare si Pofta Buna!

Spune-ţi părerea