Vita cu ciuperci si muguri de bambus


Vita cu ciuperci si muguri de bambus

Fiind prima reteta din 2014, profit pentru a va ura sa aveti un an cat mai bun, plin de realizari, cu sanatate si fericire!
In ceea ce priveste combinatia de carne de vita cu ciuperci uscate si muguri de bambus pe care vi-o propun in aceasta reteta pot sa va spun ca este una care are ca rezultat un preparat echilibrat, bogat in texturi, arome si, nu in ultimul rand, gustos.

Pentru preparare aveti nevoie de urmatoarele ingrediente: 300 g carne de vita, taiata fasii subtiri; 150 g kaizer, feliat subtire; 30 g ciuperci chinezesti, uscate (eu am folosit atat urechi de lemn, cat si shiitake); 150 g mugur de bambus, feliat subtire; 10 g radacina de ghimbir proaspat, curatat de coaja si taiat fideluta; 1/2 bucata ardei gras, taiat fasii; 1 ceapa mica, tocata julien; 20 g morcov, taiat bastonase; 1 lingura sos de soia light; 100 ml vin de orez Shaoxing; 1 lingurita pasta de ardei iute (chili) cu usturoi; 1 lingura zahar brun; 1 lingura amidon de porumb; 1 lingura sos Worcestershire; 100 ml ulei de orez.

Preparare vita cu ciuperci si muguri de bambus: Taiati carnea de vita in fasii subtiri.

Puneti carnea astfel taiata intr-un castron, in care adaugati zaharul brun, amidonul de porumb, sosul de soia, vinul de orez si sosul Worcestershire.

Amestecati bine pana cand compozitia se omogenizeaza si lasati carnea la marinat timp de 30 de minute.

Cat sta carnea la marinat, puneti si ciupercile la hidratat in apa fierbinte, cat sa le acopere.

Profitati de acest ragaz si pregatiti-va restul ingredientelor. Prin urmare, feliati subtire kaizerul si mugurii de bambus, tocati ceapa julien, taiati ghimbirul fideluta si morcovul bastonase subtiri.

Odata ce au trecut cele 30 de minute necesare marinarii carnii si hidratarii ciupercilor, scurgeti ciupercile de apa in care au stat, dupa care taiati-le fasii subtiri.

In acest moment aveti toate ingredientele la indemana si puteti trece la preparare.

Turnati uleiul de orez in wok si lasati-l sa se incinga la foc mediu spre iute.

Adaugati kaizerul in uleiul incins si gatiti la foc iute, amestecand constant, pana ce feliile capata o culoare usor aurie pe margini.

Cand ati ajuns la acest rezultat, scoateti fasiile de carne din marinada in care au stat si adaugati-le in wok (marinada nu o aruncati, lasati-o deoparte).

Gatiti carnea la foc iute, amestecand din cand in cand, aproximativ 1 minut, doar atat cat aceasta sa-si schimbe culoarea.

Continuati prin a adauga pasta de ardei iute cu usturoi, amestecati si gatiti mai departe la foc iute, amestecand periodic.

Cand sosul din tigaie s-a redus la minim este momentul sa adaugati mugurii de bambus, ciupecile si ardeiul gras.

Mai gatiti cam 30 de secunde la foc iute, amestecand tot timpul, dupa care turnati in wok sosul in care a stat carnea la marinat (amestecati putin in marinada inainte de a o turna in wok).

Amestecati si mai gatiti cca. 1 minut, pana ce sosul se ingroasa putin, capatand consistenta.

Vita cu ciuperci si muguri de bambus este gata, asadar o puteti servi alaturandu-i ca garnitura fie taitei de orez, fie orez fiert.


Preparare in imagini:

Fiind prima reteta din 2014, profit pentru a va ura sa aveti un an cat mai bun, plin de realizari, cu sanatate si fericire! In ceea ce priveste combinatia de carne de vita cu ciuperci uscate si muguri de bambus pe care vi-o propun in aceasta reteta pot sa va spun ca este una care are ca rezultat un preparat echilibrat, bogat in texturi, arome si, nu in ultimul rand, gustos. Pentru preparare aveti nevoie de urmatoarele ingrediente: 300 g carne de vita, taiata fasii subtiri; 150 g kaizer, feliat subtire; 30 g ciuperci chinezesti, uscate (eu am folosit atat urechi de lemn, cat si shiitake); 150 g mugur de bambus, feliat subtire; 10 g radacina de ghimbir proaspat, curatat de coaja si taiat fideluta; 1/2 bucata ardei gras, taiat fasii; 1 ceapa mica, tocata julien; 20 g morcov, taiat bastonase; 1 lingura sos de soia light; 100 ml vin de orez Shaoxing; 1 lingurita pasta de ardei iute (chili) cu usturoi; 1 lingura zahar brun; 1 lingura amidon de porumb; 1 lingura sos Worcestershire; 100 ml ulei de orez. Preparare vita cu ciuperci si muguri de bambus: Taiati carnea de vita in fasii subtiri.  Puneti carnea astfel taiata intr-un castron, in care adaugati zaharul brun, amidonul de porumb, sosul de soia, vinul de orez si sosul Worcestershire.  Amestecati bine pana cand compozitia se omogenizeaza si lasati carnea la marinat timp de 30 de minute. Cat sta carnea la marinat, puneti si ciupercile la hidratat in apa fierbinte, cat sa le acopere.  Profitati de acest ragaz si pregatiti-va restul ingredientelor. Prin urmare, feliati subtire kaizerul si mugurii de bambus, tocati ceapa julien, taiati ghimbirul fideluta si morcovul bastonase subtiri.  Odata ce au trecut cele 30 de minute necesare marinarii carnii si hidratarii ciupercilor, scurgeti ciupercile de apa in care au stat, dupa care taiati-le fasii subtiri.  In acest moment aveti toate ingredientele la indemana si puteti trece la preparare. Turnati uleiul de orez in wok si lasati-l sa se incinga la foc mediu spre iute.  Adaugati kaizerul in uleiul incins si gatiti la foc iute, amestecand constant, pana ce feliile capata o culoare usor aurie pe margini. Cand ati ajuns la acest rezultat, scoateti fasiile de carne din marinada in care au stat si adaugati-le in wok (marinada nu o aruncati, lasati-o deoparte).  Gatiti carnea la foc iute, amestecand din cand in cand, aproximativ 1 minut, doar atat cat aceasta sa-si schimbe culoarea. Continuati prin a adauga pasta de ardei iute cu usturoi, amestecati si gatiti mai departe la foc iute, amestecand periodic. Cand sosul din tigaie s-a redus la minim este momentul sa adaugati mugurii de bambus, ciupecile si ardeiul gras.  Mai gatiti cam 30 de secunde la foc iute, amestecand tot timpul, dupa care turnati in wok sosul in care a stat carnea la marinat (amestecati putin in marinada inainte de a o turna in wok).  Amestecati si mai gatiti cca. 1 minut, pana ce sosul se ingroasa putin, capatand consistenta. Vita cu ciuperci si muguri de bambus este gata, asadar o puteti servi alaturandu-i ca garnitura fie taitei de orez, fie orez fiert. Pofta Buna!

 

 

 

 

 

 

Succes la preparare si Pofta Buna!

Spune-ţi părerea