Tochitura de porc in stil asiatic


Tochitura de porc in stil asiatic

Ceea ce am pregatit in aceasta reteta se constituie intr-un soi de tochitura condimentata in stil asiatic, un preparat care aduce cu un Batchoy. Spun ca aduce cu un Batchoy pentru ca, in mod traditional Batchoy este o fiertura, o supa mai consistenta servita ca prim fel, care contine musai organe de porc (ficat, inima, rinichi), carne de porc slaba, condimente si, mai cu seama, taitei sau orez.
In aceasta varianta insa, organele si carnea sunt sotate si nicidecum fierte.

Pentru preparare aveti nevoie de urmatoarele ingrediente: 200 g ficat de porc; 2 rinichi de porc; 200 g carne de porc, slaba; 1 ceapa mare; 2 catei usturoi; 20 g radacina de ghimbir proaspata; 1 lingurita pasta de ardei iute (chili) cu usturoi; 2 linguri sos de peste; 100 g sunca de porc grasa (daca nu optati pentru aceasta varianta, folositi 4 linguri de ulei); 2 ardei chili, fara seminte, taiati fasii subtiri (pentru decor).

Preparare batchoy: Ca de obicei, vom incepe cu pregatirea ingredientelor pentru preparare. Asadar, portionati rinichiul, ficatul, sunca si carnea de porc in cuburi de marime potrivita.

Tocati ceapa julien, taiati usturoiul rondele si radacina de ghimbir in bastonase subtiri.

Asezati-le pe toate in boluri separate si aveti, astfel, toate ingredientele pregatite si la indemana pentru a trece la preparare.

Puneti sunca grasa de porc intr-o tigaie, unde o veti lasa sa se topeasca pe indelete, la foc mediu spre mic, amestecand din cand in cand (daca optati pentru varianta cu ulei, pe acesta il veti incinge, la foc mediu spre iute).

Cand sunca a inceput sa se rumeneasca usor pe margini, lasand in acelasi timp suficienta grasime in tigaie, adaugati ficatul si rinichii de porc, precum si carnea macra.

Gatiti la foc mediu spre iute, amestecand constant, pana cand organele de porc incep sa se rumeneasca, capatand o culoare bruna (aproximativ 5-8 minute).

Odata ce carnea a capatat nuanta apetisanta descrisa mai inainte, adaugati in tigaie ceapa, usturoiul si ghimbirul.

Amestecati pentru omogenizare, gatiti rapid, la foc iute, amestecand permanent, timp de aproximativ 1 minut, legumele cu carnea, dupa care adaugati pasta de ardei iute cu usturoi.

Amestecati din nou si adaugati sosul de peste.

Mai gatiti, la foc mediu, amestecand din cand in cand, pana ce sosul capata un pic de consistenta, moment in care puteti lua tigaia de pe foc.

Puneti in farfurii, decorati cu fasii subtiri de ardei iute si serviti! Garnitura va ramane la alegere. Eu am servit acest preparat cu orez. La fel de bine merge insa si o garnitura de taitei de orez, asa cum… ar merge si o mamaliguta :) .


Preparare in imagini:
Ceea ce am pregatit in aceasta reteta se constituie intr-un soi de tochitura condimentata in stil asiatic, un preparat care aduce cu un Batchoy. Spun ca aduce cu un Batchoy pentru ca, in mod traditional Batchoy este o fiertura, o supa mai consistenta servita ca prim fel, care contine musai organe de porc (ficat, inima, rinichi), carne de porc slaba, condimente si, mai cu seama, taitei sau orez. In aceasta varianta insa, organele si carnea sunt sotate si nicidecum fierte. Pentru preparare aveti nevoie de urmatoarele ingrediente: 200 g ficat de porc; 2 rinichi de porc; 200 g carne de porc, slaba; 1 ceapa mare; 2 catei usturoi; 20 g radacina de ghimbir proaspata; 1 lingurita pasta de ardei iute (chili) cu usturoi; 2 linguri sos de peste; 100 g sunca de porc grasa (daca nu optati pentru aceasta varianta, folositi 4 linguri de ulei); 2 ardei chili, fara seminte, taiati fasii subtiri (pentru decor). Preparare batchoy: Ca de obicei, vom incepe cu pregatirea ingredientelor pentru preparare. Asadar, portionati rinichiul, ficatul, sunca si carnea de porc in cuburi de marime potrivita. Tocati ceapa julien, taiati usturoiul rondele si radacina de ghimbir in bastonase subtiri. Asezati-le pe toate in boluri separate si aveti, astfel, toate ingredientele pregatite si la indemana pentru a trece la preparare. Puneti sunca grasa de porc intr-o tigaie, unde o veti lasa sa se topeasca pe indelete, la foc mediu spre mic, amestecand din cand in cand (daca optati pentru varianta cu ulei, pe acesta il veti incinge, la foc mediu spre iute).  Cand sunca a inceput sa se rumeneasca usor pe margini, lasand in acelasi timp suficienta grasime in tigaie, adaugati ficatul si rinichii de porc, precum si carnea macra. Gatiti la foc mediu spre iute, amestecand constant, pana cand organele de porc incep sa se rumeneasca, capatand o culoare bruna (aproximativ 5-8 minute). Gatiti la foc mediu spre iute, amestecand constant, pana cand organele de porc incep sa se rumeneasca, capatand o culoare bruna (aproximativ 5-8 minute).  Odata ce carnea a capatat nuanta apetisanta descrisa mai inainte, adaugati in tigaie ceapa, usturoiul si ghimbirul. Amestecati pentru omogenizare, gatiti rapid, la foc iute, amestecand permanent, timp de aproximativ 1 minut, legumele cu carnea, dupa care adaugati pasta de ardei iute cu usturoi. Amestecati din nou si adaugati sosul de peste. Mai gatiti, la foc mediu, amestecand din cand in cand, pana ce sosul capata un pic de consistenta, moment in care puteti lua tigaia de pe foc. Puneti in farfurii, decorati cu fasii subtiri de ardei iute si serviti! Garnitura va ramane la alegere. Eu am servit acest preparat cu orez. La fel de bine merge insa si o garnitura de taitei de orez, asa cum... ar merge si o mamaliguta :). Pofta Buna!

 

 

 

 

Succes la preparare si Pofta Buna!

Spune-ţi părerea