Creier de porc pane


Creier de porc pane

Creier pane, un delicios preparat pe care il pregatesc ori de cate ori am ocazia sa gasesc creier de porc proaspat la macelarie.

Pentru preparare aveti nevoie de urmatoarele ingrediente: 500 g creier de porc; 2 oua; faina; pesmet; piper negru; sare; ulei.

Preparare creier pane: In primul rand, veti lasa creierul de porc in apa rece cu sare, timp de aproximativ 1 ora / 1 ora si 30 de minute. La intervale regulate de timp (sa zicem 10-15 minute) veti schimba apa in care sta creierul de porc, pana cand aceasta ramane limpede (fara urme de sange in ea). Cand ati ajuns la acest rezultat, scurgeti apa, lasand creierul intr-o strecuratoare.
Puneti pe foc o oala cu 1 litru de apa si 1 lingurita de sare. Cand apa da in clocot, micsorati focul la minim si adaugati bucatile de creier. Opariti-le nu mai mult de 2 minute, la foc mic, dupa care scoateti-le cu grija (ajutandu-va, eventual, de o spumiera), lasati-le sa se scurga si sa se racoreasca.

Cat se racoreste creierul de porc, bateti ouale spuma cu un praf de sare si de piper negru.

Odata ce bucatile de creier s-au racorit suficient incat sa le puteti manevra, dati-le mai intai prin faina (aveti grija ca faina sa imbrace uniform bucata de carne, fara a fi insa in exces!).

Urmatorul pas consta in a tavali bucatile de creier de porc prin oul batut cu sare si piper negru proaspat macinat, astfel incat oul sa imbrace complet bucata de carne.

Dupa ce ati dat creierul de porc prin ou, urmatoarea destinatie se va indrepta catre acel bol in care v-ati pregatit pesmetul. Prin urmare, asigurati-va ca imbracati bucatile de creier complet si uniform in pesmet.

Creierul de porc astfel pregatit il veti lasa deoparte, pe o farfurie/platou, pana ce veti termina de pregatit toate bucatile.

Din acest punct intrati in linie dreapta cu prepararea. Prin urmare, veti incinge ulei intr-o tigaie (cam de un deget grosime), la foc mediu spre iute.

Cand uleiul este bine incins veti incepe sa asezati in tigaie bucati de creier, fara a aglomera insa tigaia.

Rumeniti pe o parte 1-2 minute (asa incat bucatile de carne sa capete o apetisanta culoare aurie, fara a se arde insa), dupa care intoarceti-le pe cealalta parte, unde veti proceda in mod similar.

La sfarsitul procesului de gatire creierul de porc pane va fi scos din tigaie si transferat pe un prosop de hartie absorbant, unde isi va lasa surplusul de ulei capatat in timpul prajirii.

La servire va fi simplu, gustos si sanatos: o garnitura de cartofi natur, verdeata proaspata (patrunjel verde, tocat marunt), cateva felii de lamaie.


Preparare in imagini:

Creier pane, un delicios preparat pe care il pregatesc ori de cate ori am ocazia sa gasesc creier de porc proaspat la macelarie. Pentru preparare aveti nevoie de urmatoarele ingrediente: 500 g creier de porc; 2 oua; faina; pesmet; piper negru; sare; ulei. Preparare creier pane: In primul rand, veti lasa creierul de porc in apa rece cu sare, timp de aproximativ 1 ora / 1 ora si 30 de minute. La intervale regulate de timp (sa zicem 10-15 minute) veti schimba apa in care sta creierul de porc, pana cand aceasta ramane limpede (fara urme de sange in ea). Cand ati ajuns la acest rezultat, scurgeti apa, lasand creierul intr-o strecuratoare. Puneti pe foc o oala cu 1 litru de apa si 1 lingurita de sare. Cand apa da in clocot, micsorati focul la minim si adaugati bucatile de creier. Opariti-le nu mai mult de 2 minute, la foc mic, dupa care scoateti-le cu grija (ajutandu-va, eventual, de o spumiera), lasati-le sa se scurga si sa se racoreasca.  Cat se racoreste creierul de porc, bateti ouale spuma cu un praf de sare si de piper negru. Odata ce bucatile de creier s-au racorit suficient incat sa le puteti manevra, dati-le mai intai prin faina (aveti grija ca faina sa imbrace uniform bucata de carne, fara a fi insa in exces!). Urmatorul pas consta in a tavali bucatile de creier de porc prin oul batut cu sare si piper negru proaspat macinat, astfel incat oul sa imbrace complet bucata de carne. Dupa ce ati dat creierul de porc prin ou, urmatoarea destinatie se va indrepta catre acel bol in care v-ati pregatit pesmetul. Prin urmare, asigurati-va ca imbracati bucatile de creier complet si uniform in pesmet. Creierul de porc astfel pregatit il veti lasa deoparte, pe o farfurie/platou, pana ce veti termina de pregatit toate bucatile. Din acest punct intrati in linie dreapta cu prepararea. Prin urmare, veti incinge ulei intr-o tigaie (cam de un deget grosime), la foc mediu spre iute. Cand uleiul este bine incins veti incepe sa asezati in tigaie bucati de creier, fara a aglomera insa tigaia. Rumeniti pe o parte 1-2 minute (asa incat bucatile de carne sa capete o apetisanta culoare aurie, fara a se arde insa), dupa care intoarceti-le pe cealalta parte, unde veti proceda in mod similar. La sfarsitul procesului de gatire creierul de porc pane va fi scos din tigaie si transferat pe un prosop de hartie absorbant, unde isi va lasa surplusul de ulei capatat in timpul prajirii. La servire va fi simplu, gustos si sanatos: o garnitura de cartofi natur, verdeata proaspata (patrunjel verde, tocat marunt), cateva felii de lamaie.

 

 

 

 

 

Succes la preparare si Pofta Buna!

Spune-ţi părerea