Pulpa de ied la cuptor cu ierburi aromate, cartofi si usturoi


Pulpa de ied la cuptor cu ierburi aromate, cartofi si usturoi

O reteta simpla si gustoasa de friptura de ied la cuptor pe care am servit-o de Paste si pe care vi-o recomand. Carnea frageda si delicioasa a capatat o savoare aparte data de ierburile aromatice si de usturoi, fiind acompaniata de o garnitura de cartofi copti la cuptor.

Pentru preparare aveti nevoie de urmatoarele ingrediente: 760 g pulpa de ied, cu os (aceasta cantitate a presupus, in acest caz, 2 pulpe de ied, una anterioara si alta posterioara); 700 g cartofi, taiati cuburi de marime potrivita; 10 catei usturoi, intregi; 6 linguri ulei; 2 linguri verdeturi italiene, uscate (amestec de rozmarin, oregano, busuioc); sare; piper negru macinat.

Preparare pulpa de ied la cuptor cu ierburi aromate, cartofi si usturoi: Intr-o tava suficient de mare, in care sa aiba loc si carnea si cartofii (fara ca tava sa aglomereze), asezati cartofii.

Condimentati-i dupa gust cu sare si piper negru proaspat macinat, dupa care turnati uleiul peste cartofi.

Ajutandu-va de un cutit, faceti cateva incizii in pulpa de ied in care introduceti cativa catei de usturoi. Condimentati cu sare si piper negru macinat.

Dati mai intai cartofii pe marginile tavii, dupa care asezati pulpele de ied in mijlocul tavii, astfel incat carnea sa fie inconjurata de cartofi.

Daca v-au mai ramas catei de usturoi imprastiati-i printre cartofii din tava. Presarati amestecul de ierburi aromate atat pe carnea de ied, cat si pe cartofi.

Introduceti in cuptorul preincalzit la 180 de grade.

Dupa cca. 35 de minute, scoateti tava din cuptor si intoarceti atat cartofii, cat si pulpa de ied.

Reintroduceti la cuptor si mai lasati 30 de minute, tot la 180 de grade.

La sfarsitul acestui interval de timp, friptura de ied la cuptor este rumena si suculenta, gata pentru a fi servita. Asadar, transferati pulpa de ied pe un platou si alaturati-i cartofii.

Lasati carnea sa respire 10-15 minute, dupa care puteti portiona pulpa de ied la cuptor cu ierburi aromate, cartofi si usturoi.


Preparare in imagini:
O reteta simpla si gustoasa de friptura de ied la cuptor pe care am servit-o de Paste si pe care vi-o recomand. Carnea frageda si delicioasa a capatat o savoare aparte data de ierburile aromatice si de usturoi, fiind acompaniata de o garnitura de cartofi copti la cuptor. Pentru preparare aveti nevoie de urmatoarele ingrediente: 760 g pulpa de ied, cu os (aceasta cantitate a presupus, in acest caz, 2 pulpe de ied, una anterioara si alta posterioara); 700 g cartofi, taiati cuburi de marime potrivita; 10 catei usturoi, intregi; 6 linguri ulei; 2 linguri verdeturi italiene, uscate (amestec de rozmarin, oregano, busuioc); sare; piper negru macinat. Preparare pulpa de ied la cuptor cu ierburi aromate, cartofi si usturoi: Intr-o tava suficient de mare, in care sa aiba loc si carnea si cartofii (fara ca tava sa aglomereze), asezati cartofii. Condimentati-i dupa gust cu sare si piper negru proaspat macinat, dupa care turnati uleiul peste cartofi. Ajutandu-va de un cutit, faceti cateva incizii in pulpa de ied in care introduceti cativa catei de usturoi. Condimentati cu sare si piper negru macinat. Dati mai intai cartofii pe marginile tavii, dupa care asezati pulpele de ied in mijlocul tavii, astfel incat carnea sa fie inconjurata de cartofi.  Daca v-au mai ramas catei de usturoi imprastiati-i printre cartofii din tava. Presarati amestecul de ierburi aromate atat pe carnea de ied, cat si pe cartofi. Introduceti in cuptorul preincalzit la 180 de grade. Dupa cca. 35 de minute, scoateti tava din cuptor si intoarceti atat cartofii, cat si pulpa de ied.  Reintroduceti la cuptor si mai lasati 30 de minute, tot la 180 de grade. La sfarsitul acestui interval de timp, friptura de ied la cuptor este rumena si suculenta, gata pentru a fi servita. Asadar, transferati pulpa de ied pe un platou si alaturati-i cartofii. Lasati carnea sa respire 10-15 minute, dupa care puteti portiona pulpa de ied la cuptor cu ierburi aromate, cartofi si usturoi. Pofta Buna!

 

 

 

 

 

Succes la preparare si Pofta Buna!

Spune-ţi părerea