Pui caramelizat


Pui caramelizat

O invitatie pe care astazi vi-o fac la un pui caramelizat, cu un delicios sos dulce-condimentat. Pranz, cina… your choice :) .

Pentru preparare aveti nevoie de urmatoarele ingrediente: jumatate de pui intreg, cu tot cu oase (dupa fierbere si dezosare mi-au rezultat cca. 200 g carne neta); 40 g zahar tos; 6 linguri sos de soia dark; 30 g radacina de ghimbir, taiata fasii subtiri; 800 ml apa; 1 lingura amidon de porumb.

Preparare pui caramelizat: Portionati jumatatea de pui, cu tot cu oase, si asezati-o intr-o tigaie mai adanca (wok). Adaugati 800 ml de apa rece si aduceti la fierbere.

Odata ce apa da in clocot, reduceti focul la minim si acoperiti wok-ul cu un capac. Gatiti astfel puiul, la foc mic, aproximativ 60 de minute, intorcandu-l la fiecare 15 minute de pe-o parte pe alta (eu am avut un pui de tara, mai “fibrat” :) , motiv pentru care timpul mentionat de mine s-ar putea sa varieze la dumneavoastra, cei care veti testa aceasta reteta – important este ca puiul sa fie suficient fiert asa incat sa-l puteti dezosa cu usurinta).

In momentul in care carnea este frageda, scoateti puiul si lasati-l sa se racoreasca atata incat sa-l puteti manevra la dezosare si taia carnea, mai apoi, in fasii subtiri. Supa nu o aruncati, turnati-o intr-un pahar (la mine au rezultat 250 ml de supa). Puneti-va la indemana si restul ingredientelor si sunteti gata pentru a trece la treaba.

Puneti un wok pe foc, la foc mediu, in care adaugati zaharul la caramelizat.

Fara a amesteca, lasati zaharul sa capete o culoare bruna, dupa care adaugati in tigaie fasiile de carne de pui.

Amestecati rapid, asa incat carnea de pui sa se imbrace uniform in zaharul caramelizat, dupa care stingeti cu sos de soia dark.

Adaugati ghimbirul fasii, supa de pui, amestecati si fierbeti cam 1 minut.

La final, adaugati amidonul de porumb dizolvat in 2 linguri de apa rece, amestecati si mai gatiti pana cand sosul capata consistenta.

Puiul caramelizat este gata, il puteti transfera in farfurii si servi cu mare pofta.


Preparare in imagini:

O invitatie pe care astazi vi-o fac la un pui caramelizat, cu un delicios sos dulce-condimentat. Pranz, cina... your choice :). Pentru preparare aveti nevoie de urmatoarele ingrediente: jumatate de pui intreg, cu tot cu oase (dupa fierbere si dezosare mi-au rezultat cca. 200 g carne neta); 40 g zahar tos; 6 linguri sos de soia dark; 30 g radacina de ghimbir, taiata fasii subtiri; 800 ml apa; 1 lingura amidon de porumb. Preparare pui caramelizat: Portionati jumatatea de pui, cu tot cu oase, si asezati-o intr-o tigaie mai adanca (wok). Adaugati 800 ml de apa rece si aduceti la fierbere. Odata ce apa da in clocot, reduceti focul la minim si acoperiti wok-ul cu un capac. Gatiti astfel puiul, la foc mic, aproximativ 60 de minute, intorcandu-l la fiecare 15 minute de pe-o parte pe alta (eu am avut un pui de tara, mai "fibrat" :), motiv pentru care timpul mentionat de mine s-ar putea sa varieze la dumneavoastra, cei care veti testa aceasta reteta - important este ca puiul sa fie suficient fiert asa incat sa-l puteti dezosa cu usurinta). In momentul in care carnea este frageda, scoateti puiul si lasati-l sa se racoreasca atata incat sa-l puteti manevra la dezosare si taia carnea, mai apoi, in fasii subtiri. Supa nu o aruncati, turnati-o intr-un pahar (la mine au rezultat 250 ml de supa). Puneti-va la indemana si restul ingredientelor si sunteti gata pentru a trece la treaba. Puneti un wok pe foc, la foc mediu, in care adaugati zaharul la caramelizat. Fara a amesteca, lasati zaharul sa capete o culoare bruna, dupa care adaugati in tigaie fasiile de carne de pui. Amestecati rapid, asa incat carnea de pui sa se imbrace uniform in zaharul caramelizat, dupa care stingeti cu sos de soia dark. Adaugati ghimbirul fasii, supa de pui, amestecati si fierbeti cam 1 minut. La final, adaugati amidonul de porumb dizolvat in 2 linguri de apa rece, amestecati si mai gatiti pana cand sosul capata consistenta. Puiul caramelizat este gata, stingeti focul il puteti transfera in farfurii si servi cu mare pofta. Pofta Buna!

 

 

 

 

 

 

 

 

Succes la preparare si Pofta Buna!

Spune-ţi părerea