Supa crema de dovlecei
Supa crema de dovlecei este o supa delicioasa cu o savoare deosebita. Este foarte usor de preparat si aveti nevoie doar de: 60 ml ulei de masline; o ceapa; 3 graunte de usturoi; 1 kg de dovlecei; 600 ml supa de legume sau pui; 200 ml de apa; 100 ml smantana; o legatura de marar verde; 50 g parmezan ras; sare; piper; o lingura de miere.
Preparare: Se toarna uleiul de masline in cratita si se fixeaza aragazul la foc potrivit. Se adauga ceapa tocata si se rumeneste pana devine translucida. Se adauga usturoiul si se lasa la rumenit un minut. Se adauga dovleceii, supa de pui, apa si smantana. Se lasa la fiert timp de 20 de minute.
Dupa 20 de minute, se adauga mararul, parmezanul, sarea si piperul, dupa gust. Cu ajutorul unui polonic se transfera supa in blender si se mixeaza pana ajunge de consistenta smantanei. Se toarna inapoi in oala, printr-o sita, dupa care puteti adauga o lingura de miere daca o preferati mai dulce.
Se poate servi calda sau rece cu paine prajita.
Preparare in imagini:
Pofta mare si succes la preparare!
este f buna
Ma bucur Maria ca ti-a placut. Iti recomand si ciorba de cartofi cu smantana si bacon. Spor la bucatarit!
foarte taree,e usor de preparat si foarte gustoasa.
@h.camelia – Este una din supele crema care imi place in mod deosebit, deci nu pot decat sa fiu de acord cu tine :). O zi frumoasa!
GENIALA!