Salata de peste afumat cu legume si crema de avocado (guacamole)


Salata de peste afumat cu legume si crema de avocado (guacamole)

Salata de peste afumat cu legume si guacamole este un preparat de origine mexicana, foarte usor si foarte rapid de pregatit. Guacamole se gaseste gata preparata in supermarket-uri (Mega Image, Carrefour, etc.), sau o puteti prepara chiar voi, dar nu va sfatuiesc decat daca gasiti avocado bine copt. Pentru cei care doresc sa incerce sa-si faca singuri crema de avocado va scriu reteta in continuare.

Preparare Guacamole: Se amesteca in mixer pulpa de avocado cu o rosie decojita, ceapa, zeama de la o lamaie, ulei de masline, sos Tabasco, sare, piper. Se rastoarna intr-un castron si se tine la rece circa o ora. Pentru o alta varianta, se paseaza intr-un vas pulpa de avocado, se adauga pulpa de rosii, usturoi si ceapa, taiate marunt, zeama de lamaie, condimente macinate fin (boia, oregano, chimen, cuisoare) sare si piper, si se amesteca bine. Mexicanii o servesc alaturi de tortilla si tacos.

Revenind la salata de peste, pentru preparare aveti nevoie de urmatoarele ingrediente: 150 g peste afumat; 1/2 ardei gras rosu; 1 fir de ceapa verde; 1 lingura de patrunjel verde, tocat; 1 lingura de marar verde, tocat; 1 castravete verde, mic; 1 lingura de otet de mere; 1 catel de usturoi; 4 linguri de guacamole; sare si piper dupa gust.

Preparare salata de peste afumat cu legume si crema de avocado (guacamole): Tocati pestele afumat cubulete si puneti-l intr-un bol suficient de mare pentru a incapea si restul ingredientelor. Adaugati in bol 1 lingura de otet de mere si amestecati usor pentru a nu sfarama pestele. Curatati usturoiul, dupa care tocati-l si adaugati-l in acelasi bol cu pestele. Amestecati pentru a se incorpora uniform ingredientele. Tocati ceapa verde si adaugati-o in bol. Amestecati din nou. Tocati marunt si ardeiul gras, dupa care adaugati-l si pe acesta in bol. Ametecati din nou toate ingredientele.
Curatati castravetele, taiati-l pe jumatate si, cu ajutorul unei lingurite, scoateti samburii. Tocati-l apoi marunt si adaugati-l si pe acesta in bol. Amestecati din nou toate ingredientele. Tocati mararul si adaugati-l de asemenea in bol. Tocati si patrunjelul si adaugati-l in bol.
Amestecati bine, dupa care condimentati cu sare si piper dupa gust. In final, adugati si crema de avocado (guacamole), amestecati bine si salata este gata. Inainte de a o consuma introduceti-o o jumatate de ora la frigider. Se serveste rece cu paine de casa.


Preparare in imagini:


Succes la preparare si Pofta Buna!

Spune-ţi părerea