Vindaloo de porc
Vindaloo este o mancare traditionala indiana, adusa de portughezi. La inceput, era o mancare de porc gatita cu mult otet din vin si usturoi, cunoscuta sub numele de „Vinha d’Alho”. Reteta portugheza a fost insa adaptata de indieni, care i-au adaugat mai multe condimente si ardei iute. Acest preparat originar din India Centrala si de sud-vest, vindaloo, este considerat cel mai condimentat dintre curry-uri.
Pentru a prepara Vindaloo de porc aveti nevoie de urmatoarele ingrediente: 4 ardei iuti, rosii, uscati; 150 ml otet de vin rosu; 4 catei de usturoi; 1 ceapa; 1 lingura de ghimbir proaspat; 1 lingurita de chimen, macinat; 1 varf de lingurita de piper negru, macinat; 1 varf de lingurita de scortisoara; 1 varf de lingurita de cuisoare, macinate; 1 varf de lingurita de nucsoara, macinata; 1 varf de lingurita de cardamon, macinat; 1 lingurita de sare; 500 g de carne de porc, slaba, fara grasime; 2 linguri de ulei; 1 lingura de zahar brun.
Preparare Vindaloo de porc: Tocati ghimbirul si puneti-l intr-un bol. Tocati usturoiul si adaugati-l peste ghimbir. Intr-un alt bol se toarna 125 ml de otet de vin rosu. Tocati ardeii iuti si adaugati-i in otet. Se lasa la marinat 10 minute. Dupa 10 minute se adauga intr-un blender otetul, ardeii, ghimbirul si usturoiul. Se adauga si condimentele in blender, 1 lingurita de praf de chimen, 1/4 de lingurita de piper negru macinat, scortisoara, praf de cuisoare, praf de nucsoara, cardamon si 1 lingurita rasa de sare. Se mixeaza bine toate ingredientele, dupa care se toarna sosul obtinut peste carnea taiata in prealabil cuburi mici. Se lasa la marinat timp de o ora.
Dupa ce s-a marinat carnea o ora, tocati ceapa marunt si puneti intr-o tigaie 2 linguri de ulei la incins. Adaugati ceapa in tigaie si rumeniti-o 2 minute, la foc mediu.
Scoateti carnea din sos cu o furculita, pentru a se scurge cat mai bine de sos, si adaugati-o in tigaie sa se prajeasca alaturi de ceapa timp de 5 minute.
Adaugati in final si sosul in care s-a marinat carnea si puneti un capac pe tigaie, lasand sa fiarba la foc mic 40 de minute. Din cand in cand mai amestecati.
Dupa ce a fiert 40 de minute adaugati 1 lingura de zahar brun, amestecati bine pentru a se topi zaharul si stingeti focul. Se serveste cald cu garnitura de orez.
Preparare in imagini:
Succes la preparare si Pofta Buna!
Nu sunt păreri.