Chec cu fructe confiate
Aceasta reteta de chec cu fructe confiate va ofera o solutie delicioasa pentru un mic dejun, fiind o alegere potrivita alaturi de ceai, lapte sau cafea.
Pentru preparare aveti nevoie de urmatoarele ingrediente: 6 oua; 200 ml ulei; 300 g faina; 1 plic praf de copt; 100 g zahar; 50 g fructe confiate; 2 linguri cacao; zeama de la 1 lamaie.
Preparare chec cu fructe confiate: Separati galbenusurile de albusuri. Puneti in mixer fructele confiate si tocati-le putin, dupa care puneti-le deoparte intr-un bol. Adaugati galbenusul in mixer si mixati bine cu uleiul pe care-l turnam incet, ca pentru maioneza.
Puneti zeama de la o lamaie peste praful de copt si adaugati peste compozitia din mixer. Mixati in continuare 2-3 minute. Turnati compozitia rezultata intr-un bol.
Adaugati in mixer albusurile si mixati-le pana se transforma intr-o spuma groasa care se tine de vas atunci cand rasturnati vasul. Adaugati zaharul si mixati in continuare pana se topeste zaharul. Cand s-a topit zaharul adaugati crema obtinuta din galbenusurile batute si mixati la viteza mica pana se omogenizeaza compozitia.
Incepeti sa adaugati faina, putin cate putin, in timp ce se mixeaza, pentru a se omogeniza cat mai bine. Dupa ce ati terminat de adaugat faina, adaugati si fructele confiate si mixati in continuare pentru omogenizare. Turnati compozitia in forma pentru chec ( rotunda, tava de cozonac, forme de mini-checuri sau forma de briose, in functie de forma si marimea pe care doriti sa o aiba checul), dupa ce in prealabil ati uns forma de chec cu unt (sau puteti pune hartie de copt).
Umpleti forma de chec pe jumatate cu aluat. In compozitia ramasa adaugati cacao si omogenizati bine. Completati cu crema de cacao pana umpleti tava, amestecati putin cu o furculita si introduceti tava la cuptor.
Se coace in cuptorul preincalzit la 180 grade, timp de 25-30 minute sau pana se rumeneste. Se raceste 10 minute in forma, apoi se scoate pe un platou pentru racirea completa (ca sa fiti siguri ca nu se lipeste de forma, puneti hartie de copt in forma, inainte de a turna compozitia).
Se poate servi ca atare cu zahar pudra presarat pe deasupra, sau il puteti servi cu lapte, ceai sau cafea.
Preparare in imagini:
Succes la preparare si Pofta Buna!