Fasii de porc si vaca cu legume in 5 arome
Astazi va rasfat cu o reteta chinezeasca, preparata din fasii de carne de porc si de vaca cu legume. Nu este dificil de preparat, are un gust deosebit (care imi aduce aminte de tocanita de vara a mamei) si are cca. 650 Kcal/portie.
Pentru preparare aveti nevoie de urmatoarele ingrediente: 150 g file de porc; 150 g file de vaca; 6 fire de ceapa verde; 1 ardei gras verde; 1 ardei gras rosu; 100 g muguri de bambus; 100 g germeni de soia; 1 lingura pasta de tomate; 1 lingura de sos soia; 150 ml supa de pui; 1 lingura amidon; sare si piper dupa gust; ulei pentru prajit; 2 linguri de ceapa verde tocata (pentru decor).
Pentru marinare aveti nevoie de urmatoarele ingrediente: 2 linguri sos de soia; 2 linguri de vin de orez; 2 linguri ulei de arahide; 1 lingura de zahar brun; 1/2 lingura condiment cu 5 arome; 1 lingura de amidon.
Preparare fasii de porc si vaca cu legume in 5 arome: Taiati fasii carnea de porc si carnea de vaca si puneti-o intr-un bol.
Pregatiti, intr-un alt bol, marinata pentru carne. Amestecati, pana la omogenizare, sosul de soia, vinul de orez, uleiul de arahide, zaharul brun, condimentul din 5 arome si amidonul. Turnati marinata peste carne si amestecati bine, pentru a se imbiba carnea cu sos. Se lasa carnea la marinat, timp de 1 ora.
Cat sta carnea la marinat pregatiti si celelalte ingrediente. Preparati supa de pui si turnati-o intr-un bol. Tocati legumele si adaugati-le si pe acestea intr-un bol (opriti cele 2 linguri de ceapa tocata pentru decor). In acest moment aveti toate ingredientele pregatite.
Dupa ce s-a marinat carnea, puneti-o la scurs intr-o strecuratoare.
Turnati ulei din belsug intr-un wok si prajiti carnea la foc mediu, amestecand permanent in primele doua minute, pentru a nu se lipi bucatile de carne una de alta. Lasati apoi sa se rumeneasca bine carnea, pana capata o culoare maronie. Dupa ce s-a prajit carnea, scoateti-o si puneti-o intr-un bol.
In uleiul in care s-a prajit carnea adaugati legumele si rumeniti-le 3 minute, amestecand din cand in cand. Dupa ce s-au rumenit legumele, timp de 3 minute, puneti-le intr-o strecuratoare la scurs si aruncati uleiul in care le-ati prajit.
Puneti din nou in wok legumele (fara ulei de data asta), adaugati sosul de soia si pasta de tomate, si amestecati bine pana se omogenizeaza. Dati focul mic, pentru a nu se arde legumele, si puneti amidonul in supa, amestecand bine pentru a se dizolva. Adaugati peste legume un praf de sare si de piper, si turnati supa peste legume. Amestecati din nou si lasati sa dea in fiert.
Adaugati si carnea in wok, amestecati putin si stingeti focul. Tocati ceapa verde oprita pentru decor, presarati peste preparat. Se serveste cald, cu garnitura de paste (fusilli, penne, samd) sau orez.
Preparare in imagini:
Succes la preparare si Pofta Buna!