Ciorba de fasole boabe
Duminica am avut musafiri si normal ca tineau post. Deci am fost nevoit sa gatesc ciorba de fasole boabe, fasole batuta si pilaf sarbesc. Pilaful sarbesc deja l-am postat, asa ca astazi va dezvalui cea mai tare ciorbita de fasole pe care ati mancat-o vreodata.
Pentru preparare aveti nevoie de urmatoarele ingrediente: 500 g fasole boabe, fiarta; 5 rosii; 1 ardei gras; 1 morcov; 2 cartofi; 1 radacina de patrunjel; 2 linguri pasta de tomate; 1 legatura de patrunjel; 4 cuburi de concentrat de legume; 1 ceapa; 1 lingurita boia de ardei dulce; 4 linguri ulei; sare si piper dupa gust.
Preparare ciorba de fasole boabe: In primul rand, fierbeti fasolea in mai multe ape timp de 40-45 de minute, dupa care o scurgeti si o lasati deoparte (eu folosesc fasole din conserva, economisesc timp fiindca este deja fiarta).
Decojiti rosiile, tocati-le si adaugati-le intr-un bol. Tocati ardeiul gras si puneti-l si pe acesta intr-un bol. Tocati morcovul si albitura si puneti-le si pe acestea intr-un bol. Tocati si ceapa si adaugati-o intr-un bol. Cartofii tocati-i cubulete mici si adaugati-i intr-un bol si, in acest moment, aveti toate ingredientele pregatite.
Intr-o tigaie adaugati 4 linguri de ulei si puneti ceapa sa se rumeneasca pana devine translucida. Adaugati si morcovul, albitura si ardeiul tocat si lasati-le 1 minut sa se rumeneasca, amestecand permanent. Adaugati si rosiile, peste care puneti cuburile de concentrat de legume si lasati sa fiarba 2 minute, amestecand din cand in cand. Se adauga si pasta de tomate si se mai lasa 2 minute sa fiarba toate ingredientele, amestecand pentru a se dizolva pasta de tomate.
Dupa ce s-au rumenit legumele, puneti intr-o oala 2 litri de apa laolalta cu legumele din tigaie. Lasati sa fiarba 10 minute. Dupa ce au fiert legumele, adaugati cartofii si potriviti de gust. Adaugati daca mai este nevoie 1 lingurita rasa de sare, o lingurita de boia dulce si un praf de piper (optional). Lasati sa fiarba inca 10 minute, dupa care adaugati si fasolea.
Mai fierbeti 5 minute dupa care adaugati patrunjelul tocat si stingeti focul. Lasati sa se racoreasca 10 minute, dupa care o puteti servi cu paine de casa si ardei iute (daca nu tineti post puteti adauga si o lingura de smantana cand o serviti).
Preparare in imagini:
Succes la preparare si Pofta Buna!
foarte frumos editat ,bravo
EXCELENTA!!!!!!!!
Tavi esty foarte priceput ,,bravo,,!!! Sincera sa fiu inainte nu am mai gatit, dar dupa ce am vazut ce usor se fak mancarurile astea, m-am apucat sh eu sa gatesc si mi-au iesit cele mai gustoase mancaruri pe care le-am gustat pana acum!
Cine vrea sa invete sa gateasca sa intre pe site-ul http://www.bucataria lui tavi.ro
CELE MAI EXCELENTE MANCARURI…..
Super gustoase sunt aceste mancaruri. Bravo tavi. Esty foarte priceput. Tine-o tot asa!
@adina – Iti dai seama ca nu pot decat sa ma bucur ca ceea ce gatesc la mine in bucatarie, postand mai apoi pe acest blog, te-a entuziasmat in asa maniera incat sa scrii 2 comentarii la acelasi topic :D. Tine-o si tu tot asa (cu gatitul vreau sa spun) si o sa descoperi ca iti va placea sa pregatesti si alte mancaruri, in afara ciorbei de fasole.
astazi incerc sa fac ciorbica asta de fasole ca arata tare bine ;))
foarte buna a iesit,deabia azi am reusit sa o gatesc 🙂
@Lavi – Ma bucur ca ti-a placut. Craciun fericit!
multumesc la fel si numai bine iti doresc tie si fam tale 🙂
Foarte buna reteta, a iesit delicioasa ciorba.
@Liviu – Ma bucur ca ti-a placut.
Am gatit si eu aceasta ciorbica si pot spune ca a iesit super buna.
Multumesc.
@Dana – Ma bucur ca ti-a placut! Weekend frumos!