Clatite cu piure de kiwi si capsuni


Clatite cu piure de kiwi si capsuni

Azi a fost iar zi de clatite cu fructe. Am incercat un nou aluat si o noua umplutura pentru clatite, un piure de kiwi si capsuni. Va pot spune ca sunt delicioase si racoritoare.

Pentru preparare aluat clatite aveti nevoie de urmatoarele ingrediente: 350 g faina; 80 g zahar; 1 varf de lingurita de sare; 6 oua; 500 ml lapte (sau 250 ml lapte si 250 ml apa minerala); 6 linguri de unt pentru prajit (80 g).(preparare aluat, ).

Pentru prepararea umpluturii aveti nevoie de urmatoarele ingrediente: 250 g capsuni; 4 kiwi; 4 linguri de zahar pudra.

Dupa ce ati terminat de preparat clatitele (preparare clatite, ), treceti la prepararea umpluturii.

Preparare umplutura clatite: Puneti capsunile in mixer, adaugati 2 linguri de zahar pudra si mixati bine, pana se omogenizeaza iar capsunile se transforma in piure. Turnati piureul de capsuni intr-un bol.
Puneti si fructele de kiwi in mixer, adaugati zaharul si mixati pana se transforma in piure. Goliti si piureul de kiwi intr-un bol si puteti incepe umplerea clatitelor (daca nu agreati samburii de kiwi, strecurati piureul de kiwi printr-o strecuratoare de ceai).

Puneti o lingura de piure de capsuni in clatita, dupa care rulati-o. In farfuria in care serviti, adaugati o lingura (sau doua) de piure de kiwi si asezati clatita peste piure. Pe langa clatita ornati cu felii de kiwi si capsuni. E gata si se poate servi.


Preparare in imagini:


Succes la preparare si Pofta buna!

O părere.

  1. adina spune:

    uau…..
    deja mi-ai facut pofta

Spune-ţi părerea