Mancare de varza cu carnati
O mancare de varza dulce cu carnati proaspeti de porc reprezinta o buna alegere pentru un pranz gustos si satios.
Pentru preparare aveti nevoie de urmatoarele ingrediente: 1 varza dulce de pana in 2 kg; 500 g carnati proaspeti de porc; 6 rosii; 1 ceapa; 1 ardei gras rosu; 1 morcov; 1 lingura de patrunjel, tocat; 1 lingura de marar, tocat; 3 linguri pasta de tomate; 2-3 frunze de dafin; 150 ml ulei; 2 lingurite de sare; 1 lingurita boabe de piper; 1 lingurita de piper, macinat; 1 lingurita boia de ardei dulce; 2 lingurite de cimbru; 1 cub concentrat de legume.
Preparare mancare de varza cu carnati: Tocati varza si puneti-o intr-o cratita mare. Adaugati 100 ml de ulei si presarati sare deasupra, dupa care amestecati, sa se incorporeze uniform sarea care va inmuia varza.
Se pune la rumenit, la foc mediu, si se amesteca din cand in cand. Cand varza s-a inmuiat si a devenit translucida stingeti focul si pregatiti restul ingredientelor.
Tocati ceapa si puneti-o intr-un bol. Tocati morcovul si adaugati-l si pe acesta intr-un bol. Tocati ardeiul gras si puneti-l intr-un bol. Decojiti rosiile, tocati-le si adaugati-le intr-un bol. Acum aveti toate ingredientele pregatite.
Intr-o tigaie puneti putin ulei si adaugati ceapa sa se rumeneasca pana devine translucida. Adaugati morcovul si ardeiul gras, si lasati sa se rumeneasca 1 minut. Adaugati in final si rosiile, si lasati sa fiarba 5 minute.
Puneti intr-un vas 750 ml de apa si adaugati pasta de tomate si cubul de concentrat de legume. Amestecati pana se dizolva pasta de tomate si sosul de tomate este gata.
Turnati peste varza legumele din tigaie, amestecati, dupa care turnati sosul de tomate peste varza. Adaugati piperul macinat, foile de dafin, piperul boabe, cimbrul si boiaua de ardei. Amestecati bine ca sa se incorporeze uniform toate ingredientele in compozitie, puneti un capac pe cratita si lasati sa fiarba 25 de minute, la foc mediu. Dupa ce au trecut cele 25 de minute, adaugati mararul si patrunjelul, amestecti bine si stingeti focul. Introduceti apoi cratita in cuptorul incalzit la 200 de grade si lasati-o 20 de minute. Dupa ce ce au trecut 20 de minute, verificati daca a scazut sosul suficient si s-a rumenit varza la suprafata si, daca este cazul, mai lasati-o 10-15 minute. Cand este gata varza, scoateti-o de la cuptor si lasati-o sa se racoreasca.
Cat se racoreste varza puneti ulei intr-o tigaie si adaugati carnatii sa se prajeasca. Intepati-i cu o furculita, ca sa nu plesneasca, si lasati-i sa se rumeneasca bine, la foc mic, pana capata o culoare maro-aurie. Dupa ce s-au rumenit carnatii, puneti o portie de varza in farfurie, adaugati carnatii deasupra, presarati marar tocat deasupra si se poate servi, cu paine de casa si ardei iute.
Preparare in imagini:
Succes la preparare si Pofta Buna!
Am preparat si eu reteta asta… si a iesit f buna mancarea… drept dovada azi caut alta reteta 🙂
@Marian – Ma bucur ca ti-am putut fi de folos. Sigur vei mai gasi si alte retete pe gustul tau.
… si cu un pic de mamaliguta alaturi e ceva de vis
@bogdan – 🙂 Asa e! Pofta mare!