Pachetele de primavara

Aceste pachetele de primavara, pot sa afirm cu tarie, sunt preferatele mele in materie de aperitive chinezesti. Sunt foarte usor de preparat si nici nu mananca mult timp daca folositi foi de aluat din comert. Eu am preferat sa-mi prepar aluatul, asa incat de cand am inceput sa gatesc si pana cand am avut pachetelele de primavara in farfurie, gata, a durat cam 2 ore, dar va asigur ca a meritat.
Pentru preparare aveti nevoie de urmatoarele ingrediente:
– pentru umplutura aveti nevoie de urmatoarele ingrediente: 150 g piept de pui, tocat foarte marunt; 3 cepe verzi, tocate fasii subtiri pe lungime; 1/2 ardei gras rosu, tocat marunt; 2 linguri ulei de arahide pentru prajit; 2 linguri sos Hoisin; 50 g muguri de bambus, taiati fidelute; 50 g morcov ras, foarte fin; 50 g germeni de soia; 300 g varza, tocata foarte fin, fidelute (de preferat varza creata); 1/2 lingurita de condiment chinezesc cu 5 arome; 1 varf de lingurita de praf concentrat de legume; 1 varf de lingurita de piper Cayenne; 1 varf de lingurita de sare; 1 varf de lingurita de piper negru, macinat; 1 lingura de patrunjel verde, tocat; 2 galbenusuri de ou, pentru uns foaia de aluat; 500 g ulei pentru prajit.
– pentru aluat pachetele aveti nevoie de urmatoarele ingrediente: 300g faina; 1/2 lingurita sare; 1 ou; 150 ml apa; 1 lingura ulei susan (preparare aluat)
Dupa ce ati pregatit toate ingredientele ca sa le aveti la indemana (ati facut aluatul, preparare aluat, ati tocat legumele si carnea), puteti incepe prepararea pachetelelor de primavara.
Puneti in wok uleiul de arahide si adaugati carnea tocata de pui la rumenit. Cand ati pus carnea la rumenit, va recomand sa aveti tocate toate legumele si o oala cu apa pe foc pentru a opari varza.
Cat se prajeste carnea, la foc mic, puneti varza tocata in apa clocotita si opariti-o 1 minut. Dupa 1 minut scoateti-o si lasati-o sa se scurga intr-o strecuratoare.
Cand carnea a inceput sa capete o culoare aurie, adaugati legumele (ceapa verde tocata, ardeiul gras, morcovul, germenii de soia, mugurii de bambus), peste care adaugati si varza. Lasati sa se rumeneasca 20 de minute, la foc mic, amestecand permanent.
Dupa ce s-au rumenit 20 de minute adaugati sosul de soia, sosul Hoisin, condimentele (sarea, piperul Cayenne, concentratul de legume, amestecul de 5 condimente chinezesc si piperul negru macinat). Amestecati bine, pentru incorporarea tuturor ingredientelor si mai rumeniti totul 1 minut. Adaugati in final patrunjelul verde tocat, dupa care stingeti focul si lasati compozitia sa se raceasca.
Dupa ce s-a racit compozitia incepeti sa umpleti foile de aluat. Ungeti marginea foii cu galbenus, pe toate laturile, si adaugati intr-un colt o lingura de compozitie.
Incepeti sa rulati catre coltul opus, pana la jumatatea foii. Impaturiti marginea din stanga si din dreapta in interior si continuati rularea. Inainte de final, ungeti cu galbenus ruloul la imbinarea cu marginea foii si finalizati ruloul presand usor foaia, pentru a se lipi. Aveti ruloul pregatit pentru prajire.
Repetati operatiunea pana terminati toate foile si compozitia. Mie mi-au iesit 8 rulouri, mari, din compozitia de aluat pe care v-am recomandat-o (aluat pachetele de primavara, preparare aluat).
Puneti ulei din abundenta in wok si lasati-l sa se incinga bine, la foc mediu. Adaugati rulourile in wok si prajiti-le bine, circa 5 minute pe fiecare parte, pana capata o culoare brun-aurie. Dupa ce s-au prajit, scoateti-le pe un servetel absorbant, pentru a se scurge surplusul de ulei.
Se pot servi calde sau reci, cu orez si sosuri dulci sau picante (eu am servit cu sos Mango Chutney si orez cu legume).
Preparare in imagini:
Succes la preparare si Pofta Buna!
Pfaaai, sunt criminale, imi plac de mooor! 😀
buna, caut de multa vreme o reteta pt ceva traditional vietnamez numit NEM- seamana cumva cu pachetele de primăvară cred… dar au foi din orez la aluat, îmi închipui greu de făcut
@iulis – Nem cua be, la asta te referi. Se aseamana oarecum cu pachetelele de primavara chinezesti, numai ca au umplutura diferita (crab, carne de porc si multe alte legume). Da, se prepara cu foi de orez, pe care nici vorba insa sa le faci tu. Le gasesti sub denumirea de „rice paper” in supermarketuri. Ca atare, nu sunt deloc greu de facut, fiindca practic tu nu trebuie decat sa prepari umplutura si sa pui la inmuiat foile de orez (conform indicatiilor de pe pachet).