Fasole cu carnati

Din carnatii preparati inainte de Craciun inca mai am cam un metru de carnati, asa ca azi am servit fasole cu carnati de porc. Nimic mai gustos pentru pranz decat o portie de mancare de fasole boabe, cu carnati proaspeti prajiti.
Pentru preparare aveti nevoie de urmatoarele ingrediente: 500 g fasole boabe, fiarta (sau 2 conserve de fasole); 2 carnati proaspeti de porc, taiati bucati si prajiti; 2-3 cepe; 1 morcov; 1/2 ardei gras rosu; 500 gr. rosii (500 gr conserva rosii decojite); 1 legatura de patrunjel; 1 legatura de marar; 1 varf de lingurita de sare; 5 linguri de ulei pentru prajit; 1 lingurita boia dulce de ardei; 1 varf de lingurita de piper macinat; 1 lingura pasta de tomate; 1 lingura amidon de porumb; 500 ml apa; 1 cub concentrat de legume.
Preparare fasole cu carnati: Fasolea uscata se fierbe dar, pentru a fierbe mai repede, se lasa in apa de seara pana dimineata. O fierbeti in 2 trei ape, iar dupa ce a fiert se scurge apa si se pune fasolea intr-un bol, moment in care puteti trece la pregatirea celorlalte ingrediente.
Tocati ceapa si puneti-o intr-un bol. Tocati morcovul si adaugati-l si pe acesta intr-un bol. Decojiti rosiile, tocati-le marunt, si puneti-le intr-un bol, alaturi de celelalte ingrediente. Tocati si ardeiul gras si puneti-l intr-un bol. Tocati mararul si patrunjelul si puneti-le intr-un bol.
Acum aveti toate ingredientele pregatite (eu mi-am pus si sarea, piperul, concentratul de legume, amidonul, boiaua de ardei si pasta de tomate in farfurioare, ca sa le am pe toate la indemana).
Puneti intr-o tigaie uleiul si rumeniti carnatii, dupa care scoateti-i intr-un bol. In uleiul in care ati prajit carnatii, puneti ceapa la rumenit. Cand ceapa a devenit translucida, adaugati morcovul si ardeiul gras si rumeniti totul 2 minute, amestecand din cand in cand. Adaugati rosiile tocate si lasati sa fiarba 5 minute, la foc mediu, cu un capac deasupra. Apoi adaugati cubul de concentrat de legume, sarea, piperul, boiaua de ardei dulce, pasta de tomate si amestecati bine pana se dizolva pasta de tomate. Adaugati apa si carnatii, si lasati sa fiarba, la foc mediu, 5 minute.
Intre timp, intr-un bol, puneti cateva linguri de apa si dizolvati amidonul. Dupa ce au fiert legumele si carnatii, 5 minute, adaugati fasolea si mai lasati sa fiarba inca 5 minute. In final, turnati amidonul, amestecand permanent, mai lasati sa fiarba 2 minute, dupa care adaugati mararul si patrunjelul. Amestecati si stingeti focul.
Fasolea cu carnati este gata si o puteti servi cu paine de casa si muraturi, atat calda cat si rece.
Preparare in imagini:
Succes la preparare si Pofta Buna!
dar amidon pentru ce?
@lili – Pentru a lega sosul. Mie nu prea imi plac mancarurile cu zeama lunga :), de tip ciorba. Dar daca tu nu doresti, nu-l pune.
Am incercat-o(cu sau fara amidon); bun, bun, bun, chiar aveam nevoie de o reteta cu fasole. Multumesc !
@Romeo – Cu placere! 🙂