File de porc cu ciuperci


File de porc cu ciuperci

File de porc cu ciuperci este reteta pe care v-o propun azi. Este usor de preparat si are cca.330 de kcal/portie.

Pentru preparare aveti nevoie de urmatoarele ingrediente: 1/2 kg file porc, feliat; 50 ml ulei pentru prajit; 1 ceapa medie; 4 graunte de usturoi; 200 g ciuperci champignon; 50 ml vin alb; 125 ml smantana; 2 linguri de cimbru, tocat; 1 lingurita de amidon; 2 linguri de unt; 1/2 lingurita de sare; 1/2 lingurita de piper macinat.

Pregatire ingrediente: Puneti fileul intr-un bol si asezonati cu sare si piper. Adaugati si cimbrul si amestecati bine pentru a se distribui uniform condimentele pe bucatile de carne. Tocati ceapa si zdrobiti usturoiul. Taiati ciupercile felii si gata, aveti toate ingredientele pregatite pentru preparare.

Preparare file de porc cu ciuperci: Turnati uleiul in tigaie si adaugati feliile de carne sa se prajeasca. Rumeniti carnea pana capata o culoare maro-aurie, dupa care scoateti bucatile de file pe o farfurie. Aruncati uleiul in care ati rumenit carnea, puneti untul in tigaie si adaugati, sa se rumeneasca la foc mediu, ceapa, usturoiul si ciupercile, cca. 5 minute.
Dupa 5 minute adaugati vinul, un praf de sare si de piper macinat si lasati sa scada, cateva minute, la foc mic.
Adaugati si smantana, amestecand permanent, si lasati sa fiarba 1-2 minute, pana devine un sos omogen. Presarati pe deasupra amidonul, putin cate putin, amestecand permanent, lasati sa mai fiarba 1 minut si se poate stinge.
Lasati sa se racoreasca 5 minute, dupa care se poate servi impreuna cu garnitura de cartofi natur (preparare cartofi natur).


Preparare in imagini:


Succes la preparare si Pofta Buna!

Spune-ţi părerea